reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja mam pod spod kaftaniki skarpeteczki i pajac na wierzch...plus czapeczki i rekawiczki..
bo ja musze tez rozek wziac i mysle ze jeszcze w rozku bedzie ok....
a jak nie to dowiezie mi cos maz...

a na wyjscie mam:
koszulke z dlugim rekawem pajaca bawelnianego i na to pajaca welurowego...
i kombinezon czapeczki jedna bawleniana pod spod a druga taka grubsza...
i rekawiczki..
a przykryje go kocykiem...

a po co 2 pajace ??
ups nie doczytalam ...

reklama
DZiewczyny a jakie ubranka dla dziecka bierzecie do szpitala? Starczy np. pajac+body albo śpiochy+kaftanik+koszulka ?????? Czy to musi być coś ciepłego, czy raczej lżejsze ubrania, bo tam chyba gorąco na tych oddziałach?????

Widze ,ze temat ubranek dla maluszka wraca cyklicznie :)
Na oddzialach jest goraco.
Z pewnoscia wystarczy bodziak z kr.rek i taki cieniutki bawelniany pajacyk . Moze tez byc czapeczka bawelniana chociaz tu w irl sie nie praktykuje (tylko po kapieli lub odrazu po porodzie).

Na wyjscie (juz kiedys pisalam) zdecydowalam sie ubrac.
(kolejno od ciala ;-))

- body z dlugim rekawkiem
-pajacyk welurkowy-cieply
-skarpetki
-czapeczka bawelniana
- kombinezonik misiowaty (raczki i nozki sa w nim zakryte a na glowke jest kaptur )
- i tak do fotelika samochodowego
- na wierzch wezme kocyk zeby narzucic podczas przejscia na swierzym powietrzu.
W samochodzie kaptur z glowy i kocyk z dzidziusia, zamek od kombinezonu lekko rozepne co by sie maluszek nie zgrzal.

I tak prosto pod domek :)

Witajcie kobietki widzę że poruszacie temat laktatorów, ja mam z Avent i drugi z Canpol seria Lovi moim zdaniem niezbyt udany wynalazek, Avent jest szybszy, szybciej ściąga pokarm choć trochę skrzypi bo to plastik w połaczeniu z silikonem. A ja ściągam często pokarm bo mały nie chce ssać więc zależy mi na tempie.:tak:

cholender wszystko potem zalezy od temperatury ... jak bedzie 10 na plusie to wiadomo ze gruby kombinezon sie nei sprawdzi ... a jak bedzie 10 na minusie to trzeba dodatkowy koc brac ... i badz tu czlowieku madry i pakuj ciuszki na miesiac do przodu !!!!

cholender wszystko potem zalezy od temperatury ... jak bedzie 10 na plusie to wiadomo ze gruby kombinezon sie nei sprawdzi ... a jak bedzie 10 na minusie to trzeba dodatkowy koc brac ... i badz tu czlowieku madry i pakuj ciuszki na miesiac do przodu !!!!

To zostaw koc na krzesle w domu tuz przy wyjsciu.
jak bedzie na plus to na krzesle zostanie a jak bedzie temka na minus to maz zabierze zanim po was pojedzie.

reklama
To zostaw koc na krzesle w domu tuz przy wyjsciu.
jak bedzie na plus to na krzesle zostanie a jak bedzie temka na minus to maz zabierze zanim po was pojedzie.

tak bogiem a prawda to ja bym moja mame wyslala po te ciuchy dzien przed wyjsciem ze szpitala ... ona by najlepiej wiedziala co zabrac !! bo maz wziolby pol szafy a tesciowa jak by zaczela wybierac to by przywiozla nieuprane szmatki !!! a wiadomo ze do szpitala to trzeba ladne i praktyczne rzeczy zabrac !!! a nie byle co ...

Do góry