reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Ja w okolicach Poznania mieszkam. A rodzić będe w Czarnkowie...może Poznanianki słyszały o tym szpitalu bo tez bywało o nim głośno:szok::eek: Ale ja sobie chwalę:tak:może dlatego że trafialam na fajne położne. Ale swego czasu, jak rodziłam Wiki to dużo pań z Poznania przyjeżdżało tu rodzić:shocked2::-)

Wiem gdzie Czarnów A DOKŁADNIE GDZIE JAKA MIEJSCOWOŚĆ

reklama
Widzę że wciąż panuje temat miejsca porodu :-D Na szczęście w Legnicy jest jeden szpital więc nie mam innego wyboru może to i dobrze bo pewnie bym się do końca zastanawiała czy dobrze wybrałam :-) Niektóre dziewczyny jeżdżą do kliniki w Lubinie ok 20 km ale ja bym się chyba bała ryzykować. Jeśli maluch wdał się w tatę to z pewnością się spóźni i nie urodzi się w terminie więc jak się zacznie to i tak wszystko będzie na wariackich papierach, tym bardziej że to mój pierwszy raz :-D a jeszcze jechać tyle km masakra. Co innego jeśli ktoś musi. Dalej jestem zdania że jakość porodu zależy bardziej od podejścia personelu niż szpitala. Mam nadzieje że w czerwcu wszystkie położne dostaną premię i będą w bardzo dobrym nastawieniu :-)

Ja dziś na obiad zestaw z mc'donalda, nie wiem jak Wy ale ja sobie trochę odpuściłam rygorystyczną dietę samych zdrowych rzeczy. Przez zeszły tydzień zjadłam 5kg parówek, wiem że nie zdrowe ale co jak mnie ochota naszła :-D :-D

Fajnie że już rozmawiamy o porodach, wszystkie już myślą optymistycznie i nie czuć strachu na forum :-D :-D

Ostatnia edycja:
hefi, jak tam dywan? Czy mi sie snilo czy on w kolorze pomidorowki mial byc?

Na pomidorówkę to miałam ochotę wielką ale jej w końcu nie zjadłam bo mnie odrzuciło jak tylko wzięłam 1 łyżkę do buzi... Mój mąż za to pałaszował ze smakiem :-)

A dywan jest hmmm brązowy w różnych odcieniach.

Odnośnie porodów to ja chciałabym w Trzebnicy bo stamtąd jest mój ginekolog.
Ale jak będzie zobaczymy.

Mam pytanko ile chcecie pieniążków przeznaczyć na wyposażenie dziecka - od wózków, łóżeczek po pierwszą wyprawkę?

Poprzednio miałam trzykołowy quinny i byłam z niego zadowolona też był drogi ale wart swojej ceny miałwszystko co potszeba.Uważam że jednak tanie wózki do niczego się nie nadają i po koleżankach widze że często się psują.za jakość niestety trzeba zapłacić ale warto.

niestety nie podzielam Twojego zdania,ja tez mialam 2 razy quinny buzz i bylam bardzo,bardzo niezadowolona,wozki te trzeszcza,sa ciezkie i "sztywne".Tym razem kupie tanszy i to z Polski,ma go moja przyjaciolka i jest bardzo zadowolona.Jak kupie tanszy to po roczku bede mogla kupic nowy;-):-):-)

hej,

ponownie ja, już po zabiegach kosmetycznych - zadowolona ;)

koriander - jechałam samochodem więc nie zbyt dużo... ;( ale co najmniej dwóch się gapiło ... jeden a Audi, drugi z BMW ... same młode ciacha ... ;)
czyli warto było ...

super, ze masz energię do ćwiczeń ... ja mam lenia na coś takiego ... dawno temu 2x w tygodniu na aerobic śmigałam i jeszcze basen ... a teraz ... ;(

anecznik - każdy sposób dobry - jeśli tylko dasz radę sama się mobilizować!

zdec - porody rodzinne sporo kosztują ale ja i tak uważam, że warto zapłacić ... nawet jeśli to tylko za to, że mąż jest przy mnie ... dla mnie to będzie bardzo, bardzo dużo bo ja ogólnie cykor jestem i NIGDY nie byłam w szpitalu (nie licząc narodzin i odwiedzin)... moze to wyda Wam sie śmieszne ale nie wyobrażam sobie zostać TAM na noc ... a tak może Misio ze mną zostanie ...

agast22 - ZUS i US ... ciocia tam pracowała ale to nie zmienia faktu co o nich myśle... banda złodziei to po pierwsze no a po drugie to chyba nigdzie nie jest tak niemiło jak tam ... ;( masakra ... trzymam kciuki, żeby szybko wszystko wyjaśnili i żebyś dostała swoją kasę!

hefi - mi jest ciężko odpowiedzieć na pytanie bo ja nawet nie wiem, ile co kosztuje ... , u nas pewnie obie babcie i dziadkowie dużo nakupią a nam niewiele pozostanie, na szczęście my też nie musimy wszystkiego wyliczać - mamy trochę oszczędności ...

lecę na obiad bo mi brzuch do pleców przyrośnie ;)

Ja pierwszy poród miałam w Trzebnicy ( mieszkam nieopodal ) i nie wyobrażam sobie innego miejsca. Czysto, nowocześnie i miło. A jaki lekarz Cię prowadzi?;-)

Wasyl Paslavsky, przyjmuje w Mediconcepcie we Wrocławiu (mam do Medi doslownie 5 min drogi piechotką ;-)). Słyszałam o Trzebnicy dużo dobrego, jedyne czego nie mają to inkubatorów dla noworodków, ale zakładam że wszystko będzie oki :-) i takowy potrzebny nie będzie.

Wasyl Paslavsky, przyjmuje w Mediconcepcie we Wrocławiu (mam do Medi doslownie 5 min drogi piechotką ;-)). Słyszałam o Trzebnicy dużo dobrego, jedyne czego nie mają to inkubatorów dla noworodków, ale zakładam że wszystko będzie oki :-) i takowy potrzebny nie będzie.

No coś ty???!!!:-):-):-):-):-)
Wasyl to naprawdę świetny lekarz i bardzo fajny człowiek. Robił mi pierwsze USG ( ja robie w szpitalu bo tak mi lekarz polecił ). Zresztą koleżanki które prowadził i którym odbierał poród wypowiadają sie o nim samych superlatywach.
A może dane nam będzie rodzi w tym samym czasie - i miejscu;-)

reklama
Biorąc pod uwagę nasze suwaczki całkiem prawdopodobne :-D:-p

Odnośnie Paslavskiego to podobno prawdziwy lekarz z powołania, potrafi przyjechać do swojej pacjentki o każdej porze dnia i nocy jak tylko się coś dzieje. Aha i podobno jest mistrzem cesarskiego cięcia :-D:-D

Do góry