reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Wiki fajna choinka;-)

myubieramy albo w wigilie albo dzien przed:tak:
Ja nie uzywłam :no:

łyżeczki termiczne mam tomme tippie, zadna rewelacja :no: Karmie taka co dostałam w paczce promocyjnej hipp :rofl2:

smoczka takiego nie polecam, mam niemalże identyczny fisher price, spodobał mi sie wiec kupiłam, nie polecam :no:

Butlek TT nie uzywam bo z doświadczenia wiem, że ciężko je domyć :no: w tych zgięciach. Na poczatku to nie problem, ale jak zaczynasz lać dziecku inne rzeczy to zostaje osad, albo przebarwienia ciężkie do domycia...

Kochana ślicznie to wszystko wygląda :tak: Każda mama ma swoje upodobania :tak:

Dowikla, już gdzieś pisałam, jedziemy na wesele :tak::tak:
co do butelek TT jaa nie narzekam:tak: gorzej mi się lovi myło:tak:

a Ty jakiej butelki uzywasz?
skoro mówisz ze smoczek sie nie sprawdza to nie kupie:tak:
a łyzecki te na pewno sa inn niz TT bo to wiadomo kształt nie ten sam:tak:

szuam teraz jeszczxe innych mam dylemat jak nie wiem:eek:

reklama
Wiki fajna choinka;-)

myubieramy albo w wigilie albo dzien przed:tak:
co do butelek TT jaa nie narzekam:tak: gorzej mi się lovi myło:tak:

a Ty jakiej butelki uzywasz?
skoro mówisz ze smoczek sie nie sprawdza to nie kupie:tak:
a łyzecki te na pewno sa inn niz TT bo to wiadomo kształt nie ten sam:tak:

szuam teraz jeszczxe innych mam dylemat jak nie wiem:eek:

Ja tez nie narzekam an butelki TT:tak::tak::tak:
Sztucce tez kupowalam TT to bylo ich kilka lyzeczek zamknietych w takim pudeleczku malym i bylam zadowolona z tych lyzeczek:tak::tak::tak:

Zmykam bo moje glodomorki wstaly

Cos mi zdjecie nei weszlo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

:rofl2::rofl2::rofl2: ja to nigdie nosa nie wynurzam z domu w taka pizgawe a Ty w mini:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
to super:-):-):-):-)

dziewczyny mam pytanie czy któras z Was używała butelek,smoczków albo czegokolwiek z Nuby?

bo znalazłam sprzedawce który o srzedaje i jakos najbardziej mi to wszystko u niego spasowało

bo jak chce smoczki z tommee tippee to butelek lovi nie mają i smoczkow do butelek albo niekapków i łżyeczek od 4 mies:eek::eek:

a nie opłaca się kupować osobno...

chce kupić to:

ToysrUSA NUBY ŁYŻECZKI Z CZUJNIKIEM CIEPŁA 2 PK (851650630) - Aukcje internetowe Allegro

ToysrUSA NUBY smoczek SOOTHE AIR motylek 0+oliwka (837378753) - Aukcje internetowe Allegro

ToysrUSA NUBY butelka poręczny uchwyt 295 ML mors (851678875) - Aukcje internetowe Allegro

ToysrUSA NUBY wymienna nakrętka do kubków niebie (837275342) - Aukcje internetowe Allegro

ToysrUSA NUBY pojemniczek pudełko na smoczek nieb (821641474) - Aukcje internetowe Allegro
my nuby mieliśmy jedną butelke Tosiek dostał chyba od babci ale nie pasowały mu smoczki:no:
używaliśmy długo bebe confort butelek i smoczków potem mu dokupiłam smoczki canpola i mu pasowały a teraz mleko pije z buteleczki nuk i mu pasuje i butelka i smoczek a piciu z niekapka aventa:tak:
A to moja choinka na dole u tesciów oczywiscie bedzie wieksza ale ta jest taka moja :-)
ale śliczna ja mam taką 90 cm ubrana w kolorowe lampeczki słomkowe anil=ołki i czerwone i złote jabłuszka i złoty łańcuch zrobię dziś zdjęcie choć telefonem to wam pokażę:tak:
Banderas zjadł tyle obiadu ze jestem w szoku jak zrobi kupsko to pewnie pielucha tego nie zmieści:-D:-D
Dowikluś dresiki sliczne:tak::tak::tak::tak:
a zamiast brzyduli od 4 stycznia będzie "majka" brzyduli nie oglądałam może tą "majkę" zacznę ale tylko rankiem bo o 18 to ja jestem w pracy:laugh2:

Bo każda lubi co innego :tak:

Mam jedną TT, bo w szpitalu taką zalecali :tak: Przepajałam nią malutką w lato. Ale jak przyszło jej ostatnio więcej z flaszki skorzystać to najlepiej jej szło z Avent :tak:
Ja się zdecydowałam na Avent jeszcze ze względu n laktorol.

Anice najpierw dałam TT to jej nie pasowało, potem spróbowałam nukiem Helenki też nie, na koniec wyciągnęłam avent, to poszło, ma najtwardszy smoczek, może dlatego.

Z Helnka też próbowałam różnych. Staneło w końcu na nuku, nie umiała z innej pić :eek:

Każde dziecko jest inne. Jedno będzie piło z każdej flaszki bez problemu a inne będzie wybredne :eek::rofl2:

Madea A skoro masz TT to czemu chcesz zmienić na Nuby :confused2:

Ostatnia edycja:
Bo każda lubi co innego :tak:

Mam jedną TT, bo w szpitalu taką zalecali :tak: Przepajałam nią malutką w lato. Ale jak przyszło jej ostatnio więcej z flaszki skorzystać to najlepiej jej szło z Avent :tak:
Ja się zdecydowałam na Avent jeszcze ze względu n laktorol.

Anice najpierw dałam TT to jej nie pasowało, potem spróbowałam nukiem Helenki też nie, na koniec wyciągnęłam avent, to poszło, ma najtwardszy smoczek, może dlatego.

Z Helnka też próbowałam różnych. Staneło w końcu na nuku, nie umiała zinnej pić :eek:

Każde dziecko jest inne. Jedno będzie piło z każdej flaszki bez problemu a inne będzie wybredne :eek::rofl2:

Madea A skoro masz TT to czemu chcesz zmienić na Nuby :confused2:
bo mam mała TT i Lovi
a chce jakąś dużą:-p

a bo TT sa dość drogie i butelkii smoczki- lovi sa takie sobie- bo smoczek straszliwie miękki i jak czyściłam to przez dziurke malą mi palaec wyszedł i zrobiłam wielką dziure:cool2::-D

a Nuby mają troche z TT i troche z Lovi dlatego myśle że moga małemu spasować;-) a no i niedrogie:-p

Aj, zapomniałam o cytatach.
Wróciłam od lekarza po 15. Szybki obiad, nadrobiłam tutaj i zaraz na poczte paczke nadać.
Medea współczuje głupoty męża, nic jednak nie poradzisz, co zrobic...
Wiki a u mnie o choince jeszcze cisza, dzien dwa przed sw P przyniesie.
Prezenty świetne. Ja teraz mysle o mojej biednej młodszej chrzesniaczce, bo zapomnialam o niej, ale wstyd!!!
C o jeszcze-nie pamietam, kurcze, jak wyłącze kompa to zaraz mi sie wszystko przypomni:wściekła/y:
Do juterka

bo mam mała TT i Lovi
a chce jakąś dużą:-p

a bo TT sa dość drogie i butelkii smoczki- lovi sa takie sobie- bo smoczek straszliwie miękki i jak czyściłam to przez dziurke malą mi palaec wyszedł i zrobiłam wielką dziure:cool2::-D

a Nuby mają troche z TT i troche z Lovi dlatego myśle że moga małemu spasować;-) a no i niedrogie:-p

No to teraz wszystko jasne :tak::rofl2:

Jak miał dwie różne i mu nie przeszkadzało to następna tez mu pewnie różnicy nie sprawi :tak: A ładne to one są :tak:

Ja postawiałam na avent z jeszcze jednego powodu, jest dostępny w każdym sklepie :tak: Do tych butelek co mam dla Helenki to ze smokami miałam zawsze problem żeby dokupić :wściekła/y: Bo w okolicy nigdzie niema, a nie będę jednego smoczka na allegro zamawiać :eek:

Witam juz po zakupkach:tak:Dziewczynki dopiero usnely ale ciezko bylo bo byly za bardzo zmeczone:no:Mam nadzieje ze troszke mi pospia:-)
Zakupki byly udane ale nie kupilam nic sobie:no:
Kupilam prawie dla wszystkich prezenty:tak:
I tak dziewczynki dostana te kucyki interaktywne,lalki Agatki w chodziku pchaczu i dokupialm Im ubranka w h&m bo byla wyprzedaz i nie moglam sie powstrzymac,pozostalo mi tylko zamowic wozki:tak::tak::tak:Dominikowi kupilam takiego hummera zoltego
HUMMER 42cm z MP3 /otwierane drzwi /światła (842964430) - Aukcje internetowe Allegro
do tego spodnie w h&m i mzoe dokupie jakies puzzle,a i jeszcze kupilam Jemu fajne kapcie w h&m takie stopy niebieskie wlochate:tak::tak::tak:Moemu chrzesniakowi kupilam garnuszek na klocuszek i trzy pary body w h&m i dodatkowo na imieniny(bo ma w Wigilie)taki mloteczek little tikes:tak::tak::tak:
Mojemu drugiemu siostrzencowi kupilam na razie spodnie w h&m i musze cos dokupic ale nie wiem co
Zostanie mi jeszcze dokupic cos dla Wikusi na imieninki bo am dzien przed Wigilia i jakies duperelki dla doroslych:tak::tak::tak::tak:
boskie prezenty, super, napewno wszyscy beda zadowoleni:tak:
a

kochana jak się w zimę w mini chodzi to się potem marznie:-D
ale czego się nie robi co by wzrok facetów mile połechtał:rofl2:

:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
mialam dlugi plaszcz tzn taki do kolan heheh wiec kozaczki tylko bylo widac:-D
Dowiklus ale fajne zakupy:tak::tak::tak:
są juz wyprzedaże w h&m??????????? ale super bo moja mama w piątek jedzie do rocławia do koleżanki na święta i w drodze wpadnie do nas tzn my wyjedziemy po n ią na dworzec ona zostawi bagaz i ma 4 godzinki luzu i chce z nami wybrac sie na zakupy co by cos dzieciakom kupić a że h&m blisko to ja tam zaciągnę :tak:jak chce im cos kupić to może cos z ubrań bo wyrastają:-p
oj bedzie szalenstwo, ja lubie chodzic po wyprzedazach
Sa juz sa-sama tez bylam zdiwiona:tak::tak::tak:I tez nie moglam sie oprzec zeby czegos nie kupic:-)
Pokaze WAm jakie kupilam dziewczynkom bluzy i spodenki-obydwie dostana takie same:tak:A siora kupila Im dresiki tez welurkowe hello kitty
super sa te dresiki, sama chcialam Laurze kupic:tak:
A to moja choinka na dole u tesciów oczywiscie bedzie wieksza ale ta jest taka moja :-)
ja mam jeszcze mniejsza:-D
MEDEUSKA
Ja uzywalam wlasnie tomme tippy i dr browna:tak:Tearz mam takei jakby kubeczki z nuby i jestem zadowolona:-):tak:Pomijajac fakt ze mlode obzarly juz cale te smoczki hehe

MH
No to fajnei ze tak sobie zbierasz mleczko:tak::tak::tak::tak:
I jaki wypad sobei planujecie-super:-):tak:

ANKA
Czyli ze przyjedziecie do nas:tak::tak::tak:

no mam taki plan Oczywiscie dzis spelnilam Twoja prosbe, udalo mi sie wziasc ostatni 2 sztuki:rofl2:
Jak bede w Polsce to sie zdzwonimy ja mam Twoj numer zapisany w polskim telefonie wiec napewno zadzwonie:tak:

My po zakupach Laura dostala 3 pary rajstopek: rozowe, fioletowe i cremowe.Do tego dwie pary majteczek:rofl2:
A ja znow sobie nic nie kupilam:laugh2::laugh2:
Zakupy swiateczne a raczej prezenty dla rodziny B kupie w POlsce tak zebym sie tam nie zanudzila bede po sklepach latala:-D:-D

A ja właśnie zdybałam listonosza jak mi awizo do skrzynki wrzuca :szok: Nawet nie próbował mi paczki doręczyć :wściekła/y:
Ale go złapałam i sie pytam, gdzie moja paczka? A on na to jak bardzo Pani zależy to przyniosę :szok::eek::no: To mu powiedziałam, że ma mi przynieść, ma być za godzinę :-p

Ale jakby mi nie przyszło do głowy wyjrzeć za okno i sprawdzić ile śniegu na chodniku to bym musiała na pocztę dymać, a nie mam blisko :no:
z listonoszami jest tak niestety coraz czesciej :wściekła/y::wściekła/y:
czesto tak robia:eek: lenie:eek:

a ja sie wkurw.... przed chwila...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

M byl po l4 i w sklepie, poczułam go fajkami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to nie pierwszy raz:wściekła/y::wściekła/y:
idiota-wie ze nie o9ze-i nawet ja rzucilam zeby jemu bylo latwiej a on takie szopki odstawia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

i wypiera sie w zywe oczy:no::no::wściekła/y:

gorzej niz dziecko!!!!!!!!!!!!!:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
Oj nie ladnie ze strony M A gadalas z nim dlaczego nadal pali?Pogadaj z nim On ci powie jak to z jego strony wyglada Moze za ciezko jest mu tak calkowicie rzucic to palenie :cool2:
Witam Was kochane:tak:
Nadrobilam wszystko ale czasu brak na odpisywanie
bo musze sie zabrac za porzadki przedswiateczne:tak::tak:
moi rodzice przylatuja juz w niedziele wiec duzo czasu mi nie zastalo a mam zamiar konkretne porzadki porobic Emily poszla spac wiec musze sie zabrac do roboty:tak::tak:
Nocke mielismy nie zafajna Emily obudzila sie o polnocy z takim placzem ze szok nie umialam jej uspokoic nic nie pomagalo wiec dalam jej troche wody do popicia no i co........
dziecko zwymiotowalo wszystko co zjadlo przez caly dzien normalnie caly pokoj byl poszkodowany jej wymiotami
przebralam najpierw mala a potem jak wzielam sie za jej pokoj to M poszedl z Emily do sypialni sie polozyc no i co sekund 5 i dziecko usnelo musialo jej cos stanac na zoladku bo jak zwymiotowala to jak nowo narodzona byla:tak::tak::tak: ja wojowalam do 2 z jej pokojem zeby go doprowadzic do pozadku :tak::tak: potem przenioslam Emily do jej pokoju i tak spalismy wszyscy do po 10:tak::tak::tak:
No to nie za ciekawa nocke mialas Ale najwazniejsze ze dlugo pospalyscie I Emily zasnela z tatusiem odrazu :tak:
Sliczna choineczka DOWIKLUS super zakupki Ja tez bylam na zakupach z mama Ona kupowala prezenty Dla mnie kupila wczoraj wiec smialo miglam z nia isc Kupylysmy rozniwniez sanki I moze jutro jak sie snieg utrzyma to pojde z Oliwka na saneczki :tak:Kupilam sobie lampki do pokoju Do okna I juz am przystrojone okno Zaraz wkleje fotke :tak:

reklama
Do góry