reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Anaconda a na naszym kulinarnym nie ma???
jak nie to sie uśmichnij szeroko do marty ona ma głowę pełna przepisów:tak:jeszcze Joasia zawsze ma dobre przepisy:tak:jam to noga do pieczenia ja jestem obiadowo -sałatkowa:-D

reklama
Na kulinarnym znalazłam tylko seromakowiec a ja chcę sam makowiec upiec, tzn. dokładnie to mi chodzi o samą masę makową bo strucle kupię już gotową:-p:-p:-p

Witam z zasypanej warszawy :tak: Bardzo ładnie na dworze :tak: Tylko szkoda, że -10 :eek:

Ja mam dzisaj M w domu :tak: Zrobił mi śniadanko:tak::-p

Ja gołąbki robię z samego mięsa :tak: U mnie z ryżem nie jedzą :no:
Kerna, zapraszamy, napisz coś o osbie :tak:

Anaconda, ładny masz plac zabaw pod oknem :-p A u mnie też biało :tak:

Ja na dwór z małymi nie idę, za zimno, brrr

Malina wybraliście ten co mi się najbardziej podbał :tak: super jest:tak:

Ja makowca jeszcze nie robiłam, ale Marta na pewno cos poradzi :rofl2:

ała az mnie zabolało:confused2::confused2::confused2:
kochana nie obcinaj kup sobie w rosmanie sztuczne i brakujacy doklej i opiłuj tk jak swoje:tak::tak:
a mi sie przypomniało moja bratowa to nosiła i nosi do dziś swoje paznokcie takie długaśne mi sie to zawsze kojarzyło no jak u frankenszteina:-Di jak była w ciąży to miała takie długachne że szok i jej się złamał jeden paznokieć i co?????skleiła sobie super glue:-D:-D:-D
juz za pozno- obcielam:-p

poza tym nie wydaje mis ie zeby to ladnie wygladalo z jednynm doklejonym;p tymbardziej ze i eumie doklejac bo kiedys probowalam:-D

nie umie pisac z tym zlamanym panokciem:eek: bo to akurat wskazujacy w prawej rece ktorym najczesciej tez sie pisze:confused2:

fajna bratowa:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

pozmywalam gary i biore sie za cwiczenia....:confused2:

A ja szukam dobrego przepisu na makowiec, ma któraś jakiś wypróbowany?
ja moge wziac od babci przepis- ona robi wszystkie ciasta i wszystko co do jedzenia-pyszczne- wszystkie kolezanki i sasiadki do niej zawsze skladniki przynosily, a babcia wszystkim ciasta na urodziny czy jakies inne okazje piekla:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

a akurat dziisja do niej ide po przepis na ciasteczka na święta:-p

MH a co to za święto że małża masz w domku?????
u was jest -10:szok::szok::szok::szok:u mnie -3 i tylko leciutko pruszy śnieżk dlatego po drzemce Tonisława ruszamy na mały spacerek:tak::tak:
tońkowi wychodzi dolna 2 i chyba dlatego był ten płacz w nocy:sorry:
Anaconda masa makowa hmmmm jedyny mak jaki ja znam to taki w puszce mieony z dodatkami:-D

Malina, pomyliłam się z tą temperaturą, jest -13 :szok: Wrrrr

A mój akurat dzisaj nie pracuje, jutro też nie :no: U niego w branży to już święta :-D:rofl2:

Dobra, postaram sie byc z doskoku, ale pewnie on bedzie kompa okupował :eek:

Witam.
Przeleciałam pobieżnie posty :zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
OOO nie mam cytatów !!!!
trudno.Z tego co pamiętam.
Witam nową mamę.
Mamita czasami trzeba dużo więcej dziecko rehabilitować niż tylko to co na sali z rehabilitantem.Mój ćwiczył codziennie 20 minut ,bo tak miał od neurologa zlecone.
Najpierw było Vojtą to też nie było efektów ,potem nikłe a na koniec się zaczał cofać.To było z NFZ
Zmieniłam rehabilitantkę na prywatną i jeździliśmy do niej 2 x w tyg.,dostałam zestawy ćwiczeń głównie NDT Bobath i 5 godzin dziennie zajęć ze mną dało efekt piorunujący.
Szedł do przodu w tempie błyskawicy.
Z dnia na dzień widać było efekty.
Kuba miał 6 miesięcy jak miał kłopoty z utrzymaniem głowy na dłuzej a 11 ,5 jak zaczął chodzić:tak:.
Warto spróbować.
Każde dziecko potrzebuje czegoś innego.
Wasze okna przystrojone są super.:tak:
Medeuska ful wypas te zakupy :-D:-D
Więcej nie pamiętam.
Uciekam,bo okno z Kubusia pokoju mnie woła :-D:-D:-D:-D

Malina, pomyliłam się z tą temperaturą, jest -13 :szok: Wrrrr

A mój akurat dzisaj nie pracuje, jutro też nie :no: U niego w branży to już święta :-D:rofl2:

Dobra, postaram sie byc z doskoku, ale pewnie on bedzie kompa okupował :eek:
-13:szok::szok::szok::szok:hu hu ha hu hu ha nasza zima zła
szczypie w nosy szczypie w uszy......
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
to dzis nie wychodzcie z domku:no:
a małża czasami pogoń od kompa powiedz ze ty musisz cos pilnie sprawdzić i wskakuj tu do nas:-D:-D:-D

reklama
Malinka ja też bym najchętniej kupiła gotową masę makową ale mam kg maku i tak nie mam co z nim zrobić dlatego wymyśliłam ten makowiec:tak::tak:
Medeuska to zapytaj babcię o ten przepis, proszę:-):-)
Ja już spadam bo jednak pójdę do tego reala:tak::tak:

Do góry