A
AnOoLa88
Gość
auuuuuć..... ;|
ależ mnie dopadł bolesny skurczybyk..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My od poniedziałku bierzemy się za porządki przedświąteczne;-)ta cisza jest przejsciowateraz wiekszosc mamus albo z malenstwami i jeszcze dochodzi do siebie albo szykuja sie do "wylotu" ... poza tym swieta !! trzeba wszystko jednak ogarnac i jakos porobic zeby w miare wygladalo !!! ja moze popoludniu ubiore choinke
![]()
nie kombinowac, kolejka jestauuuuuć..... ;|
jaka miłanie kombinowac, kolejka jest
a jakjaka miła![]()
To spoko, ze Mały je i cyca i z butli.... Pytałam Ciebie bo sama zaczynam fiksowac, czy moje dziecko się najada;-)W sumie mam wiecej tylko z samego rana ale maly i tak sciaga wszystko ,a w dzien juz normalnie dostaje cycka.
Ja jeszcze w szpitalu dokarmialam go jeden raz Nanem bo glodny byl a mi brakowalo pokarmu i tam pediatra zalecila nam Nan1 i tak juz zostalo ,w ksiazeczce zdrowai dziecka mam wpisane karmienie mieszane i tak juz zostalo ,ja sie wysypiam w miare bo ja dam np butle wieczorem tak wypije mi ok 130-140 ml i spi ok 4 godzin nawet 5 bez karmienia ,pozniej jest juz cycek albo jak jest jarek to moj pokarm z butli.
wogole ja mam wrazenie ze to co ja mam w cyckach a sciagam naprawde 120 zl w 5 minut laktatorem recznym nie sytarcza Fifolkowi ...i niewiem ile jeszzce potrwa moje karmienie ...ale poki mam mleka a wydaje mi sie ze mam sporo karmie !!! I nie przstane dopoki dajemy rade a malemu to odpowiada ...mam szczescie jak powiedziala pediatra bo Fifi nie widzi roznicy miedzy butelka a cyckiem ,butle dobralam idealnie przynajmniej mojemu snkowi odpowiadaja ...wazne jest aby dziecko nie czulo roznicy miedzy cyckiem a butla - mi jest o wiele lzej !
Witamy, witamyCzesc dziewczynki
Wrocilam![]()
Myslalam ,ze skoro w domku bylam juz na drugi dzien po porodzie to nie bede miala duzo do nadrabiania,.
Niestety rzeczywistosc mnie przerosla
-Maluszek zabiera sporo czasu.
-Musialam znalezc chwile na odespanie porodu,
-codziennie jakas polozna przychodzi
-bylismy w szpitalu na malej kontroli ale tez zabralo nam to pol dnia
- przyjechala mama wiec nie mialam czasu siedziec na forum. Nie widzialam jej dwa miesiace a przyleciala na 3 tyg. Musze poswiecic jej czas a nie siedziec z nosem w kompie . Same roumiecie. Teraz mama uklada pasjansa na drugim kompie wiec nie mam wyrzutow sumienia;-)
- mielismy juz kilku gosci , ktorzy chcieli przywitac maluszka
- no i zblizaja sie swieta wiec troszke roboty w domu i sporo spraw do zorganizowa.
Mam nadzieje ze jestem usprawiedliwiona.
Widzialam ,ze mnostwo nas jest juz porozpakowywanych. Przegladnelam liste i poogladalam tam zdjecia (do albumu jeszcze nie dotarlam) . zlozylam tez juz gratulacje wszystkim mamusiom. Za nadrabianie zaleglosci z glownego watku nawet sie nie zabieram .
A teraz - Co u Was ????
musisz myslec jakos bardziej pozytywnie ... moze jedz sama na ktorys dzien do mamy ... niech cie bartek tylko zawiezie ... bo jak ma sie z twoja mama klocic to lepiej niech sie nei spotykaja ...
przesadzasz, przesadzasz ale kiedys to sie łącze palilo od dyskusjiprzesadzasz !!!!
SmakowicieDobra idę odgrzać obiadek. Mam zupę ogórkową i od paru dni tak mi się chciało placków ziemniaczanych, że rano wysłałam męża do sklepu (bo przecie robić to mi się chce) i zrobię sos pieczarkowy mniam
ja tez czekac,Allitka czeka:--
-( doktorek okreslil sie tak, ze szyjka króciusienka ale zamknieta-do swiat powinno byc po wszystkim!! a jesli jakims cudem dotrwam do 29.12-czyli do terminu to mam isc na szpital!!! wiec jakby co to i tak sie spotkmy;-);-);-)