reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Formalności po narodzinach dziecka

No właśnie jak to jest z tymi 2 dniami opieki nad Dzieckiem??
Komu one się należą a komu nie??
Bo mi urlop macierzyński kończy się jeszcze w 2009 roku więc mogę wziąć jeszcze 2 dni za 2010 rok czy nie?? :-)

reklama
malbertka one przepadają zawsze 1 stycznia każdego roku nie przechodzą na następny w żadnym wypadku.
ahaaaa, ale jesli napisze jeszcze podanie w tym roku - to dostane 2 dni jesli byłam na macierzynskim?Bo przeciez po to byłam na macierzynskim zeby opieke sprawować - to nie wydaje mi się...zeby jeszcze dodatkowe dni się należały...co innego jak się pracuje albo jest na wychowawczym:confused2:

malbertka możesz w tym roku za ten rok jeśli macierzyński ci się kończy przed końcem roku jeśli nie to tylko mąż może wykorzystać .
ja po macierzyńskim wzięłam 2 dni opieki potem dopiero urlop.
te 2 dni opieki nie mają nic wspólnego z macierzyńskim ani w ogóle z ciążą należą się co roku rodzicowi jeśli dziecko nie ukończyło 14 roku życia.
Mi macierzynski konczy sie na początku przyszłego roku - czyli wychodzi ze za rok 2009 nie mam tych 2 dni - dzieki Aneczka!
A męza ścigne zeby wybrał;-)

Deli to poinformuj mnie jeszcze - nam sie nalezy 2 dni opiekuncze na dziecko za 2009 rok - nawet jesli macierzynski konczy sie w 2010?Bo ja nie rozumiem z jakiej paki?:-):shocked2:Jesli w 2009 byłam na macierzynskim to przeciez mogłam sprawowac opieke nad dzieckiem....
jeśli macierzyński kończy się w 2010, to nie należą nam się 2 dni opieki nad dzieckiem za 2009r.

Anet zaczyna się nowy rok kalendarzowy 2010 więc i masz nowy urlop do wykorzystania.
A po macierzyńskim możesz wziąć cały od razu i pracodawca nie może ci go odmówić zgodnie z kodeksem pracy

U mnie wszytskie co teraz mają wracać do pracy biorą urlop za 2010 i dopiero piszą o wychowawczy w końcu dlaczego byśmy miały stracić kase
Wlasnie o to chodzi czemu mialybysmy tracic z tego powodu...maz dzis zawiosl moje podania o urlopy(fakultatywny i wypoczynkowe za 2009 i za 2010)
Szef nie dzwonil,wiec chyba przyja to do wiadomosci....:laugh2:
A podania o wychowawczy jeszcze nie skladalam,bo nie wiem czy moge tak wczesnie,skoro na urlopie, wychodzi mi ze bede az do Wielkanocy-dokladnie do 8 kwietnia....:szok:
Deli,mozna tyle wczesniej skladac?

reklama
Anet dzieci mamy w tym samym wieku i z urlopami chce zrobić tak jak Ty. Mówisz, że aż do kwietnia jakaś kasa będzie na konto wpływać??
Byłoby super :-)

Edit: Ty masz pewnie 26 dni urlopu, ja jeszcze tylko 20 :-( Urlopy miałabym do 18 marca :-( Potem wychowawczy...

Ostatnia edycja:
Do góry