reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

SupciO może kobieca intuicja Pani sprzedawczyni zadziałała;-)A nie widać przypadkiem już troszkę brzuszka?

tiffi ja nie cierpię ostatnio zakupów.W hipermarkecie wytrzymuję góra 40 min. i zaczynam się czuć tragicznie zmęczona.Hałas,tłok i światła w takich miejscach mnie dobijają.:eek:
Bóli kręgosłupa takich konkretnych jeszcze nie mam,ale w poprzednich ciążach strasznie mi krzyż dokuczał, na dodatek przez ostatnie 4 miesiące rwa kulszowa.
Gdyby ból krzyża przechodził na brzuch to wtedy jest niepokojące bo najczęściej oznacza skurcze.

geperty w zupełności wystarczy:tak:

reklama
A ja się pojawiła na forum "nowa" Rybka ;-), to sobie uświadomiłam, że Rybkabial przestała się udzielać :eek:.
Rybkabial coś się stało, napisz do Nas!

Cały czas jestem tylko jakoś nie mam jakoś chęci na pisanie ale cały czas przeglądam forum na bieżąco. Mam chwilowo ciężką przeprawę życiową niby wszystko się ułożyła miedzy mną i ojcem dziecka i nie minął dzień sielanki i wszystko się sypnęło. Cały czas staje coś nam na drodze i ja juz nie mam siły na nic a tym bardziej chęci. Po prostu okazało się że mój niedoszły teść ubzdurał sobie że po urodzeniu dziecka jak zamieszkam z jego synkiem bez ślubu to odbierze mi prawa do dziecka całkowicie że nawet nie będę mogła go zobaczyć :wściekła/y:. Dowiedziałam się o tym w czwartek a w piątek mieliśmy być już w swoim gniazdku. Mojemu facetowi nie powiedziałam o tym ale chyba powinnam tak przynajmniej doradził mi przyjaciel jak wylałam mu wszystkie swoje smutki ale ja sama nie wiem co robić.

Poza tym byłam w czwartek na kolejnym USG i miałam miec jakies badanie NT ale mój skarbek miał o 2 mm za mało do badania bo pielegniarka mnie za wczesnie zapisała na wizyte i mam iść w środę. Jak będzie coś nie tak to świeta i sylwester mam w szpitalu.

Zdjęcie wkleje jutro w odpowiednim wątku razem z innym wynikami badań. Echh każdy zawsze mówił że ciąża to najpiekniejszy okres w życiu kobiety ale chyba ja jestem wyjątkiem potwierdzającym regułe:zawstydzona/y:

rybkabial aż mi się smutno zrobiło.Ja nie rozumiem co za ludzie wredni,że nie chcą pozwolić dwojgu ludzi po prostu się kochać i życ ze sobą.A ten chłopak nie może im się przeciwstawić???Nie daj sobie wmówić, że ktoś Ci dziecko odbierze, bo to wcale nie jest takie proste.Jeżeli będziesz o nie dbała to on za przeproszeniem gów...może Ci zrobić!!!Zastrasza Cię tylko,bo jesteś młoda i według niego bezbronna.Nikt Ci malucha nie zabierze.Do tego muszą być jakieś wyrażne podstawy-pijaństwo rodziców, albo jakby dziecko brudne i głodne chodziło, ew.jakby któreś z Was je biło.Nie daj się rybka!!!
Ja sama wychowywałam dziecko.Urodziłam córkę mając niecałe 20 lat i nikt mi jej nie odebral bo nie był do tego podstaw.
Co to za badanie NT???

mammi widzisz tylko pomysl był taki że dopóki dziecka nie zapisze na niego bedzie ok ale jak w urzedzie bedzie wpisane a ja bede z nim mieszkac bez ślubu to wieksze prawa by mieli jednak. W momencie jak był był tego pewien tak by mi umilał życie aż nie wpadne w depresję i to już nie problem takiej matce zabrać dziecko:-:)-(

Badanie NT to mierzenie plamki takiej czarnej przez USG i jesli przkroczy jakis tam rozmiar to jest prawie 100% prawdopodobieństwo wady płodu :-(

NT to jest nie inwazyjne badanie genetyczne- przezierność karkowa, ja zrobie chyba już po świetach!

Rybkabial
a czy bede bardzo nie wychowana jeśli zapytam ile masz lat?
i nie smuutaj :) wszystko bedzie dobrze i dzidzi bedzie piekne i zdrowe
ja mam lat 21 i w 1 dzień świąt rodzice mojego eMka spotkają sie (pierwszy raz) z moimi u nas na obiedzie :) normalnie cała chodzę roztrzęsiona z tego powodu:p
moge za to wam się pochwalić, że dostałam pierścionek zar. :happy:
Śliczny :)

tiffi mnie też dziś mocno boli krzyż,prawie cały dzień sprzątałam więc napewno z tego,jutro odpoczywam

rybkabiala wiem że Ci ciężko ale musisz się cieszyć ze masz w sobie nowe życie i to jest najwazniejsze

mammi badanie NT to badanie przeziernośći karku,robi się je podczas badania prenatalnego

supcio gratulacje!!!!

AA!!Przeziernośc karku.Nie znałam tego skrótu/nazwy:zawstydzona/y:

Supcio GRATULUJĘ!!!

rybkabial tak naprawdę to my Ci tu możemy radzić bez końca, a ostateczną decyzję co będzie najlepsze dla Ciebie i maleństwa musisz podjąć Ty.Wierzę,że poradzisz sobie niezależnie od tego, czy wychowując dzidzie z tatą, czy bez.:tak:
Postaraj sie być silna dla dzidzi.

reklama
Cześć kobitki

rybkabial- to czy podasz w urzędzie swojego jako ojca dziecka czy nie to tylko twoja sprawa i nie jest to żadna podstawa do odebrania Ci praw rodzicielskich-to nie jest wcale takie proste aby matce odebrać prawa rodzicielskie

mammi- na mnie też zakupy w hipermarkecie działają drażniąco.

U mnie powiedzmy ze ok ale nadal borykam się z zapaleniem oskrzeli-dostałam drugi antybiotyk-ale pracuję nie jestem na zwolnieniu. Po pracy jestem padnięta i dlatego żadko piszę (ale na bierząco Was czytam). 

Do góry