reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

od mojej mozna by sie nauczyc jak perfekcyjnie przypalic, zrobic niezjadliwe i ugotowac dobry sos musztardowy /jedyne co jej naprawde wychodzi !!

No to ja nie moge narzekac na tesciową, bardzo dba o nas mimo ze mam mame u siebie, to przynosi mi kapocik z jabłek i ciasto picze i wogule przejeta jest bardzo. Miło z jej strony:tak:;-)

reklama
kurde mac a moj Fifol dostal plesniawki !!!! pedzluje aphtinem ale pewnie za wiele nie pomoze! wczoraj juz mial ale myslalam ze to nalot z mleka ,a dzis juz jestem pewna ze to plesniawki:wściekła/y:

oby tylko to ominelo moje sutki

a zkad wiesz e to plesniawki?jak sprawdzic
bo przechodzilam prze plesniawki juz z patrykiem ;-)
plesniawka to bialy nalot na jezyku ,dziaslach podniebieniu itp ogolnie w buzi wyglada jak serek ,takie plamki ,wczoraj nie bylam jeszcze pewna bo byla zaledwie wieczorem jedna plamka a w nocy juz mial wiecej ,teraz jak wstal ma juz wywalony caly jezyk !!!
nalot schodzi jak potrzesz jalowym gazikiem ,ja nasaczam go narazie w aphtinie ,wiem ze pomocne jest tez pedzlowanie cebionem - witamina c.

czesc babeczki :-)

kurde mac a moj Fifol dostal plesniawki !!!! pedzluje aphtinem ale pewnie za wiele nie pomoze! wczoraj juz mial ale myslalam ze to nalot z mleka ,a dzis juz jestem pewna ze to plesniawki:wściekła/y:

oby tylko to ominelo moje sutki

moj pierwszy synek tez mial plesniawki. nic nie pomoglo poza moczem:tak:.
zalozylam mu tetrowa pieluche i jak ja obsiusial nakladalam ja na palec i cala buzie wsrodku nacieralam. wiem, ze brzmi to okrutnie i niektorzy mowia ze ta metoda jest juz stara i sie tak nie robi ale mojemu synkowi pomoglo po kilku razach . piczytajsibie i jak stwierdzisz ze warto to sprobuj. to tulko moja sugestia.

czesc babeczki :-)

moj pierwszy synek tez mial plesniawki. nic nie pomoglo poza moczem:tak:.
zalozylam mu tetrowa pieluche i jak ja obsiusial nakladalam ja na palec i cala buzie wsrodku nacieralam. wiem, ze brzmi to okrutnie i niektorzy mowia ze ta metoda jest juz stara i sie tak nie robi ale mojemu synkowi pomoglo po kilku razach . piczytajsibie i jak stwierdzisz ze warto to sprobuj. to tulko moja sugestia.

Emwu ja o tej metodzie tez slyszlama ,wogole czytalam o tym w mecie i mamusie polecaja ,jak nie pomoze mu aphtin i cebion ,zapodam twoja metode !:tak:

Witam

zagladam na chwile zeby sie pochwalić :tak::tak::tak:

Moj maly Kubuś urodzil sie 17.12. o godz 00.45 waga 4kg 57cm
porod naturalny ze zzo ,od wczoraj w domku :-):-):-):-):-)

reklama
Dzien dobry, tez tak własnie myslałam wczoraj ze na forum albo mamy spakowane jeszcze ale te które maja bardzo grzeczne dziecie:) co spia cały czas:):tak:

oj - moja dzidzia jest cudowna. spi caly czas. w nocy wstaje tylko raz. jak nie spi to robi minki i przypatruje sie wszystkim krzywym gebom co sie nad nia pochylaja. mnie nie ma na forum bo staram sie zrobic swieta i zajac mama , ktora do nas przyleciala. a jak juz mam momencik wolny to siedze z pimpa na cycach bo niestety maly nie chce ssac - moja najwieksza porazka:-(.
robimy co mozemy ale leniuch nie chce. pierwsza i druga dobe ssal ladnie. kolejne dwie juz nie chcial wiec na piata dobe byl tak glodny ze absolutnie nie umial zlapac cycuszka. musialam poleciec po laktator bo recznie 5 butli nie dalabym rady szybko sciagnac. sciagam do butli i karmie. niestety sciagam 4 butle po 150ml co daje ponad 500ml ale w nocy juz musze dac mleko z proszku bo poprostu czasowo nie wyrabiam. chociaz dzis w nocy ciagnal cyca 20 min. przystawiam kiedy moge ale po 5 -10min zaczyna sie walja.
no coz - chyba bedzie butelkowym dzidziusiem.
trzeba sie z tym pogodzic.
jeszcze walcze ale chyba pod koniec tego tyg jak sie nic nie zmieni to odpuszcze,

Do góry