reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
laski ktora rodzi dzisiaj??
zdawac relacje ,bo nie mam kiedy was nadrabiac akurat dzisiaj !

malego chyba zaczely meczyc kolki ! ,przewialam sobie cycki,bol ogromny ,goraczka 40 stopni myslalam ze umre ! !!!!!!!!!!!!!!!,dostalam antybiotyk i przestajemy karmic malego cycem - wylam wczoraj cale popoludnie przez to - dola mialam na maxa ale juz mi przeszlo - mieszanki dla niemowlat tez sa dobre i se pojem na swieta!!!!! tak se to tlumacze ,ale jakos tak mi smutno
zawsze qurwa cos ,mleko mam a karmic nie moge tak samo jak z patrykiem !!!no i przechodzimy na nan 1, :crazy:

maly 2 dni temu wazyl 4500 gram ,jest szerszy niz dluzszy i wyglada jak ksiezy w pelni :-D:-D

malego chyba zaczely meczyc kolki ! ,przewialam sobie cycki,bol ogromny ,goraczka 40 stopni myslalam ze umre ! !!!!!!!!!!!!!!!,dostalam antybiotyk i przestajemy karmic malego cycem - wylam wczoraj cale popoludnie przez to - dola mialam na maxa ale juz mi przeszlo - mieszanki dla niemowlat tez sa dobre i se pojem na swieta!!!!! tak se to tlumacze ,ale jakos tak mi smutno
zawsze qurwa cos ,mleko mam a karmic nie moge tak samo jak z patrykiem !!!no i przechodzimy na nan 1, :crazy:

maly 2 dni temu wazyl 4500 gram ,jest szerszy niz dluzszy i wyglada jak ksiezy w pelni :-D:-D

Oj oj to on już kawał chłopa jest :-D:tak:
a z zapaleniem nie dobrze, ale może ściągaj i jeszcze wrucicie na cyca??

A ja dzisiaj skończyłam sprzątać, jeszcze okna ale to już A. tak za godzinkę do sklepu i od rana ciasta:szok::-D Potem zasnę na stole wigilijnym ;-D

co do zasypiania ... ja wlasnie zwloklam sie z fotela ... padlam na maksa !!

imho ZLE ROBISZ !!!! karm mlodego cycem i to tym chorym /albo obiema jak oba sa zaatakowane!!/ tylko tak ci to przejdzie inaczej bedziesz sie mordowac !!! to jest jedyny i najskuteczniejszy sposob !!! najwiekszym bledem przy zapaleniu piersi jest odstawienie od cyca i powie to kazdy kto to przezyl - ja z doswiadczenia okolicznego tylko skrzetnie przekazuje !!!

Witam sie popołudniowo. Po usg i ktg.
No i skierowanie do szitala mam na 26.12;-) Nie ma to jak święta w szpitalowie. 7 dni po terminie i nie ma zmiłuj się- rodzimy i tyle.
Chociaż ciekawi mnie czy dotrwam- dzis na ktg skurcze nawet były- kilka powyżej setki, kilka 80 a takie 40-50 to non stop.
Dziś w końcu odebraliśmy wózek i materacyk, mąz prasuje pieluszki po praniu więc juz wsio mamy, moge rodzić nawet dziś;-)

Ostatnia edycja:
Napisałam długiego posta i sie skasował:wściekła/y::wściekła/y:

Tak więc byliśmy u pediatry dziś:-) Mimo że padało poszliśmy, bo temp nie była zła, no i od czego są folie na wózki?
Aluś ładnie przybrał na wadze (z 3420 na 4120)tak więc nie muszę się martwić, że się nie jada,a wręcz przeciwnie:-D
Na kolki dostał espumisan. Zmartwila mnie ulotka, bo napisane tam, że noworodkom do 1 m-ca nie zaleca się podawania leku:szok:
Któras z Was daje maleństwu swojemu espumisan?
dostał też lakcid i wit D
Mały jest w podwyższonej grupie ryzyka na alergię (ja i T jesteśmy alergikami:-() i trzeba uważać z pokarmem - zero nabiału, orzechów itd.
No i przeze mnie będą go kłuć po raz 3 - mialam anemię w ciąży i trzeba mu zrobić morfologię krwi
Babra mu się tez pępuszek:-( w środku coś się tam tworzy - narazie przemywać wodą kazała, a jak zacznie się coś budować, to od razu do pani doktor.
Na dobitkę ma powiększone jąderka i nie wiem co to znaczy...
a i jeszcze ma minimalną żółtaczkę, ale mu zejdzie lada moment;-) Jakieś pocieszenie, bo można zwariować! No i zmartwił ja ten krwotok, ale dopiero po nowym roku jedziemy na patologie noworodka na USG
Dobrze, że chociaż pije z cyca i nie ma z tym problemów, no i zdrówko mu dopisuje!

Mam pytanie - czy któraś z Was dziecko śpi całą noc? Bo doktórka kazała go wybudzać (nie tyle żeby się nakarmił - bo jakby był głodny to by zapłakał - ale po to, żeby go napoić z cyca! No ale wiadomo, że i naje się przy okazji;-)

Ja dzis pytałam co mi zamierzają tego 26 robić- o i jednak oct. Może przy takich skurczach jakie mam, coś ruszy. Tylko ja tych skurczy prawie nie czuje.
Aha, maluszek dzis na usg miał 3300 wiec tak w sumie w sam raz

reklama
Napisałam długiego posta i sie skasował:wściekła/y::wściekła/y:

Tak więc byliśmy u pediatry dziś:-) Mimo że padało poszliśmy, bo temp nie była zła, no i od czego są folie na wózki?
Aluś ładnie przybrał na wadze (z 3420 na 4120)tak więc nie muszę się martwić, że się nie jada,a wręcz przeciwnie:-D
Na kolki dostał espumisan. Zmartwila mnie ulotka, bo napisane tam, że noworodkom do 1 m-ca nie zaleca się podawania leku:szok:
Któras z Was daje maleństwu swojemu espumisan?
dostał też lakcid i wit D
Mały jest w podwyższonej grupie ryzyka na alergię (ja i T jesteśmy alergikami:-() i trzeba uważać z pokarmem - zero nabiału, orzechów itd.
No i przeze mnie będą go kłuć po raz 3 - mialam anemię w ciąży i trzeba mu zrobić morfologię krwi
Babra mu się tez pępuszek:-( w środku coś się tam tworzy - narazie przemywać wodą kazała, a jak zacznie się coś budować, to od razu do pani doktor.
Na dobitkę ma powiększone jąderka i nie wiem co to znaczy...
a i jeszcze ma minimalną żółtaczkę, ale mu zejdzie lada moment;-) Jakieś pocieszenie, bo można zwariować! No i zmartwił ja ten krwotok, ale dopiero po nowym roku jedziemy na patologie noworodka na USG
Dobrze, że chociaż pije z cyca i nie ma z tym problemów, no i zdrówko mu dopisuje!

Mam pytanie - czy któraś z Was dziecko śpi całą noc? Bo doktórka kazała go wybudzać (nie tyle żeby się nakarmił - bo jakby był głodny to by zapłakał - ale po to, żeby go napoić z cyca! No ale wiadomo, że i naje się przy okazji;-)

jaki krwotok ?? przegapilam cos ??

a z tym przesypianiem nocy to jakas bzduuuura !! coreczka mojej kumpeli od pierwszego miesiaca przesypiala nocki i to od polnocy do 7-8 rano !! zadnego picia jedzenia nic !!! po prostu dziecko spalo !! teraz jest zdrowa i pieknie spiaca 3 letnia Natalka :) tylko pozazdroscic !! ja bym dziecka nie wybudzala za nic na swiecie !!

Do góry