reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Karincia ja daję około dwóch płaskich łyżek kleiku do 30ml marchewki i to mieszam z przegotowaną wodą do konsestencji papki. Z jabuszkiem podobnie, z tym ze daję bardziej na oko bo jabuszko ścieram na bieząco, mam taka szklaną tareczkę, to mniej więcej wychodzi pół średniego jabłka plus 2 łyzki kleiku. Nie mieszam z mlekiem, jak juz to z własnym i tylko kleik:tak:
I u mnie nie wychodzi zastepowanie posiłku, może na butli jest inaczej, ale cycka jak dawałam tak dalej daję.
DZiewczyny szukałam tu kaszek glutenowych i nie widzę, co prawda dośc pobieżnie, ale jakoś o ile najpierw wydawało mi się że wszystkie są na owsie i przenicy to teraz widze ze jednak na ryżu.
Dlatego jak możecie powiedzcie co wy robicie z ta kaszka manną?:confused:

reklama
ja kupuje słoiczki w rossmanie bo mam najblizej i duży wybór i powiem wam że jak na razie przeroblismy marchew z ziemniakiem z hippa babydream i bobovity to chyba druga najbardziej mu smakowała a trzecia najmniej...dziś spróbujemy ze szpinakiem - z butlą tez jest problem, postanowiłam dziś dac po obiadku do popicia mleko z butli a jak nie bedzie szlo to spróbujemy z niekapkiem aventu

Miranda dziękuje bardzo za podpowiedź.
Wygląda na to że jeśli zrobię kleik na mleku to można traktować to jako posiłek a jak na wodzie to raczej jako "przekąska" między posiłkami ;-):-)
Dlatego jak możecie powiedzcie co wy robicie z ta kaszka manną?:confused:
Ja mam dawać jedną łyżeczkę kaszki manny do każdego obiadku :tak:

Mi mąz wymienia za swój towar w hurtowni jedzonka wiec mam za darmo .Dlatego napisałam ,że składam zamówienie.Choć o makro nie pomyslałam u nas kiepsko przedzie maja go ponoc likwidowac to nie wiem jak z cenami czy waznościa bo więcej na nim hostess niz klientów:-D

Super, że słoiczki masz za darmo, bo jak przeliczyłam ile moja mała zjada w skali miesiąca, to okazało się, że jak tak dalej będzie to z torbami pójdę ;-) I pomyśleć, że to dopiero początek.
Makro u nas bardzo dobrze prosperuje. A mąż zakupy do pracy robi, więc zabieram się z nim.

Adas doszedl dzis do 2/3 sloiczka - jablko z gruszka - i chcial wiecej ale juz nie mialam bo zaplanowalam sloiczek na trzy razy a on dzis skonczyl:baffled: a zaczelam mu dawac z kilka dni temu
myslalam ze za duzo zjadl i zwymiotuje ale nic z tych rzeczy - godzine po tym normalnie oproznil mi piers
jutro mam w planach marchewke - zobaczymy czy bedzie mu smakowac

Wczoraj moja córcia mnie miło zaskoczyła. Zawsze jak już była bardzo głodna nie chciała nawet widzieć słoiczka. Mleko i koniec. Jednak mówie spróbuje. Jak poczyła pierwszą łyżeczkę w buzi błyskawicznie się uspokoiła i jadła tak szybko, że nie nadążałam nabierać obiadku na łyżeczkę. Zjadła cały słoiczek :szok: i patrzyła co dostanie jeszcze :szok: Więc otworzyłam deserek i zjadła jeszcze pół słoiczka :szok::tak::-D Popiła sokiem i była przeszczęśliwa.

Ciesze się, że zaczęła traktować słoiczki jak coś co wypełni brzuszek, a nie traktuje tego (jak do tej pory) jako zabawe.

Hej mamuski,

co o Tym myslicie???

babyledweaning.pl

Moja pani pediatra zaproponowała, żeby dać małej piętke chleba na bolące dziąsła :szok:

Jedna osobiście stwierdziłam, ze jeszcze troche z tym poczekam. Ale pomysł ze strony też w swoim czasie wdroże w życie :tak:

ja kupuje słoiczki w rossmanie bo mam najblizej i duży wybór i powiem wam że jak na razie przeroblismy marchew z ziemniakiem z hippa babydream i bobovity to chyba druga najbardziej mu smakowała a trzecia najmniej...dziś spróbujemy ze szpinakiem - z butlą tez jest problem, postanowiłam dziś dac po obiadku do popicia mleko z butli a jak nie bedzie szlo to spróbujemy z niekapkiem aventu

Własnie zastanawiałam się nad słoiczkami z babydream. U nas w kauflandzie są dostępne. Ale bałam się czegoś nieznanego.
Moja nie lubi hippa, ale wcina wszystko z bobovity i gerbera.
Baśka czyli rozumie, że polecasz babydream??

a ja daje Mikowi jabluszko od 4 dni i wczoraj zjadl 2/3 sloiczka i chcial wiecej, ale nie wiem czy moge mu az tyle podawac. widze, ze Wy podajecie tyle, aby dziedcko sie nasycilo, tylko ja jeszcze oprocz jabluszka nic nie wprowadzalam :no:

Alicja od wczoraj wcina marchewke, dzis zjadła ok 40ml i do tego 70ml mleczka z piersi, zobaczymy na ile jej starczy:-)

reklama
a ja daje Mikowi jabluszko od 4 dni i wczoraj zjadl 2/3 sloiczka i chcial wiecej, ale nie wiem czy moge mu az tyle podawac. widze, ze Wy podajecie tyle, aby dziedcko sie nasycilo, tylko ja jeszcze oprocz jabluszka nic nie wprowadzalam :no:

Moja przez 6 dni zjadła 2 słoiczki jabłuszka, od 3 dni karmię ją marchewką i już dziś kończy słoiczek. Na początek dawałam 2 łyżeczki, drugiego dnia od 4-6, potem 1/3 słoiczka, resztę zjadałam sama. Następna porcja to pół i tak dawka ciągle wzwyż. Myślę, że lepiej troszkę z jabłkiem uważać. Niby dobrze działa na kupki,ale koleżanka poinformowała mnie,że może wywołać nadprodukcję kwasów w brzuszku i spowodować mniejsze zapotrzebowanie m.in. na mleczko. Także pomalutku. Za 2 dni polecam 2 łyżeczki marchewki. U nas właśnie trwa degustacja, dziś mieszam jej z jabłuszkiem troszkę, bo zjadła wczoraj sporo i z kupką ma problem. Pozdrawiam:)

Do góry