reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja też mam Medelę- Mini Lactaset- jest ręczny ale mi wystarcza, bo używam okazjonalnie. Ale można dokupić chyba silniczek na baterię (20 zł drożej wychodzi, więc może warto zakupić). Generalnie słyszałam, że Medela ma bardzo dobre te laktatory. Dobry jest ponoć też Philips Avent z tą nakładką masującą pierść, tylko niestety dość drogi. :cool:

ja z medeli nie byłam zadowolona, nie dość, że ból przy ściąganiu to jeszcze coś mało ze mnie wyciskał ten laktator. prześwietny jest avent isis i jego tańszy odpowiednik z canpolu
Laktator ręczny - Canpol - nowy (870639521) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
jestem w szoku. moje szczęście leżało grzecznie w łóżeczku przez ponad pół godziny, gaworzyło coś pod nosem aż wreszcie sam usnął! no nie wierzę, ktoś mi podmienił syna :-D

mi lekarka dzis powiedziala ze lepsza butla niz niejedzenie!!!
Mea i ja sie z tym zgodze ! Jak to wszystko ma sie skonczyc szpitalem ,tylko bo ma sie walczyc aby dziecko jadlo z cycka ,to juz sie mija z celem !
Ja tam bym ja nakarmila butla i tyle ,teraz te mieszanki sa bardzo dobre i nie ma co w glowe se pluc ze cycka nie ciagnie ,trudno ! Moj tez cyca ma tylko raz na wieczor aby sie poprzytulac i tyle ,bylo przykro smutno itp ,ale teraz mam najedzone dziecko i nie zaluje !

Więc nie jestem jedyna. Mi troszkę leci przy siknięciu z piersi jak Mój się bawi sutkami, zastanawiam się czy w takim razie nie próbować choć tyćki wyciskać laktatorem. Malutko będzie zapewne, jest więc sens? Piersi nie bolą, są miękkie, nic chyba nie zalega....

Ja karmilam Alka rowne 12 miesiecy a jeszcze prawie ponad rok po karmieniu jak nacisnelam mialam mleko:nerd: Zrobilam badanie prolaktyny i wyszla dobrze. Mleko w koncu samo zniknelo. Usg piersi tez robilam i byly ok.

Dobra koleda ksiedza zaliczona ,jutro jedziemy z chrzestnymi z samego rana zalatwiac chrzest :tak:.wstepnie jestesmy umowieni 24 stycznia ( gajerek wlasnie zamowialam dla Fifola) jutro wszsytko potwierdzimy :-)

Kurde Mea mam nadzieje ze mala sie obudzila i ladnie zjadla!

24 stycznia to w moje 30 urodziny:-p
My mamy miec chrzest 14 lutego w Walentynki;-)

Mea ja tez zycze, zeby mala wreszcie zaczela jesc i produkowac Ci mleczko. Odciagaj po karmieniu jeszcze.

jestem w szoku. moje szczęście leżało grzecznie w łóżeczku przez ponad pół godziny, gaworzyło coś pod nosem aż wreszcie sam usnął! no nie wierzę, ktoś mi podmienił syna :-D

No bo Danielek stwierdzil ze da matce troche odpoczac ;-);-) Grzeczny chlopczyk !
Moj tez zasypia sam ,pomaga mu glaskanie po glowce ,ale przewaznie lezy i sam zasnie tyle ze w naszym lozku :sorry2: a pozniej przenosimy do lozeczka. Ale za to w dzien bardzo lubi sam zasypiac patrzac na swoje karuzele albo obczajac zabawki w lozeczku i tak ze zmeczenia i nadmiaru wrazen hahahah zasypia !

Choc poczul lapice i czasami sie domaga raczek :-D:-D i spi na rekach a jednym okiem luka czy aby przypadkiem go nie odkladam !!!! No cycek maminy bedzie i tyle !

ale grzeczny jest bardzo ! Z reka na serduchu mowie ze plakal zaledwie kilka razy ,nawet przy pobieraniu krwi nie placze :szok::-D

ja z medeli nie byłam zadowolona, nie dość, że ból przy ściąganiu to jeszcze coś mało ze mnie wyciskał ten laktator. prześwietny jest avent isis i jego tańszy odpowiednik z canpolu
Laktator ręczny - Canpol - nowy (870639521) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam podobny:tak:tylko ze starszy model i lezy w szafie:-Dani razu nie mialam go teraz w rece i nie mam zamiaru brac:no:jakos nie ma takiej potrzeby;-)

Jejciu jak ja sie ciesze ze ja nie mam problemow z karmieniem:-)(odpukac),na poczatku bylo troche trudu ale teraz pokarm sie juz tak unormowal ze wystarcza;-)oby wam dziewczyny tak pieknie to szlo jak u mnie;-)

24 stycznia to w moje 30 urodziny:-p
Moj maz 31:tak:

MEA walcz jesli chcesz karmic piersia:tak:oczywiscie staraj sie ile mozesz i podawaj butelke jesli masz malo pokarmu ale w miedzy czasie pobudzaj laktacje chocby laktatorem:tak:wycisz sie,wez prysznic i bedzie ladnie lecialo;-)no i pij herbatki na laktacje i Karmi;-)oby Agatka przybrala na wadze i nic jej nie bylo;-)

A moj synus nie chce sam zasypiac:no:najlepiej na rekach:tak:jak tylko chce go odlozyc to oczy jak pimpongi i w placz.

24 stycznia to w moje 30 urodziny:-p.
Mnie w niedzielę stuka trzydziestka :sorry2:

Siostra przysłała mi artykuł pewnej profesor o szczepieniach. Poczytałam sobie i jestem zdezorientowana deczko. No ale to dyskusja na inny wątek.
Zastanawiam się też czy moje starsze dziecko i być może ja nie przechodzimy mononukleozy. Normalnie ciągle coś.
Rany, zanim Stasia nie urodziłam to nie przykładałam takiej wagi do zdrowia, a teraz nawet jak życzenia komuś składam to najważniejsze to ZDRÓWKA. Banalne, ale jakże ważne.

Czesc dziewczynki:-)
4 stycznia o godz.4.14 przyszla na swiat nasz coreczka Julia.
Wazyla 4,020 g i miala 52 cm.Porod trwal 6 godzin...Dzis wrocilysmy do domku
Buziaki i jak znajde wiecej czasu to zajrze i napisze wiecej.

Załączniki

• 1262782370.jpg
    1262782370.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 44
no to mamy kolejny problem ... dalam po karmieniu butle i ile zjadla tyle jednym chlustem sie wylalo !! moze mleko jest nie takie ... juz mi brak slow ...

reklama
Do góry