reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Mój Franio też rzadko kupki robi. Dziś i wczoraj nie robił, ale bączki puszcza, brzuszek go nie boli. Karmię właściwie tylko piersią, może raz na dobę dam 60ml sztucznego. Nie martwiłam się tym, ale jak tak opisujecie to może powinnam.

wiem tyle, że na piersi powinno być dużo rzadkich kup, a na sztucznym mniej gęstszych - tak właśnie u mnie jest...
Tylko kolor i zapach niepokoi mnie:baffled: okropny zapach!

reklama
Buuu przenieśli nas:nerd::szok: Już nie jesteśmy przyszłe mamy:-(

mam pytanko-szykuje sie ktoras do chrzcin??

My już na szczęście dawno po:-):-):-)

Sorki ,ze zmienie temat.
Dziewczynki ile Wasze dzieciaczki uroly przez 2 tyg? Chozi mi o dlugosc a nie o wage.
Mi powiedzieli ,ze Max mierzyl 53 cm przy porodzie. Nie bylo mnie podczas pomiaru zeby sprawdzic. Wszyscy mowili ,ze duzy i dlugi a 53 t ni tak bardzo uzo przeciez.
Dwa tyg pozniej bylam w przychodni i mierzylam razem z lekarka i wyszlo 62cm.
Czy to mozliwe ,zeby przez 2 tyg urosl 9cm????:szok:
Chyba ni.
Cos pochrzanili przy pierwszym porodzie chyba.

Ech ja tam nie wierzę w ich mierzenie....z Hanią pielęgniarka mnie wystraszyła po 6 tyg na kontroli że mało urosła (1 cm ) ale co kontrola była inna babka i inaczej mierzyła!
I coś za dużo żeby 9 cm urósł w 2 tyg;-)

Karnitynko super że już jesteś i czekamy na opis porodu:-)

A mój Tomek dzisiaj zabłysnął:-) Zeby trochę odpocząć zawiozłam dzieci do teściów...Hania miała być z dziadkami a Tomek ze szwagierką...odciągnęłam mleka żeby w razie czego mu dała i uprzedziłam że może nie spać ale zmierzły nie jest;-) Dałam mu cyca i o 12.30 pojechaliśmy! I wyobrażcie sobie że on jej zaraz zasnął na rękach i spał już na łóżku do 16.30:szok::szok::szok: Normalnie oszust jeden:-)

A ja nadal z goraczka,teraz przewyzszyla 39 wiec znowu wzielam paracetamol,co ile go moge brac co 4 godz?Spadla do 37,7 po kapieli ale teraz znowu idzie w gore,najgorsze jest to ze paracetamol jak narazie nic nie daje:no:karmie malego piersia bo zdania na ten temat sa podzielone,do poloznej sie nie moge dodzwonic:wściekła/y:wkurwil..... mnie bo mowila ze moge dzwonic o kazdej porze:wściekła/y:i tak mozesz liczyc na kogos.Jak do rana nie bedzie poprawy to jade na IP:tak:powiem wam ze teraz piersi zrobily sie nawet miekkie wiec nie wiem czy to nie inna przyczyna:confused:moze jakies grypsko?

z Hanią pielęgniarka mnie wystraszyła po 6 tyg na kontroli że mało urosła (1 cm ) ale co kontrola była inna babka i inaczej mierzyła!
I coś za dużo żeby 9 cm urósł w 2 tyg;-)

Ja mam tak samo, tylko u mnie chodzi o wagę :/ mój mały dziś na wadze miał 3300, a 4 dni temu rzekomo miał 2830 :baffled: i teraz czyja waga jest dokładniejsza ?

Mój Franio też rzadko kupki robi. Dziś i wczoraj nie robił, ale bączki puszcza, brzuszek go nie boli. Karmię właściwie tylko piersią, może raz na dobę dam 60ml sztucznego. Nie martwiłam się tym, ale jak tak opisujecie to może powinnam.

Ja tak samo karmię...i też robi kupkę raz dziennie...a jakbym mu brzyszka wieczorem nie masowała to pewnie i dwa dni byśmy czekali;-)
I się nie martwię...na cycu może kilkanaście dziennie robić lub raz na tydzień (choć już to by mnie niepokoiło;-))

Najgorsze jest to ze po zazyciu paracetamolu temperatura nie spadla a poszla do gory:-(utrzymuje sie teraz na poziomie 38,8:-(dzwonie do poloznej a ta pinda ma wylaczony telefon:wściekła/y:kurka co mam zrobic:confused:
Sciaglam laktatorem z tej bardziej bolacej piersi 80 ml i to jeszcze nie wszystko,teraz podalam piers Patrykowi.Co robic,zadzwonic do gina czy gdzie?

A ja nadal z goraczka,teraz przewyzszyla 39 wiec znowu wzielam paracetamol,co ile go moge brac co 4 godz?Spadla do 37,7 po kapieli ale teraz znowu idzie w gore,najgorsze jest to ze paracetamol jak narazie nic nie daje:no:karmie malego piersia bo zdania na ten temat sa podzielone,do poloznej sie nie moge dodzwonic:wściekła/y:wkurwil..... mnie bo mowila ze moge dzwonic o kazdej porze:wściekła/y:i tak mozesz liczyc na kogos.Jak do rana nie bedzie poprawy to jade na IP:tak:powiem wam ze teraz piersi zrobily sie nawet miekkie wiec nie wiem czy to nie inna przyczyna:confused:moze jakies grypsko?

2 lekarzy mi w czwartek powiedzialo ze powyzej 38,5 /tak mowil gin/ i przy 39 /tak mowila pediatra/ pokarm trzeba odciagac i przegotowac !!! bo moze sie dziecku zwazyc w brzuszku i beda problemy !! poza tym przy tempce powyzej 37 lepiej sciagac i przechlodzic troszke bo dziecku nie bedzie smakowal za goracy !!!
ale kurde moze wez Apap !! moze cos drgnie !! ale na 80% to od piersi bo wtedy wlasnie nie da sie zbic temperatury /tak mi mowila polozna ze jak to sprawy zapalne ginekologiczne to zbije paracetamolem i zbilam ... a jak od piersi to nie poskutkuje/

My z chusteczek jestesmy zadowoleni nivea :)

a ktore nivea ?? bo jest kilka typow !!

Przenieśli Nas :szok:

tak bez ostrzezenia ???

reklama
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tomeczek najwidoczniej uparł się żeby mamie uprzykrzyć życie:wściekła/y:
Do 20.30 wypił z butli 160 ml mojego mleka i zasnął jak aniołek...nie minęła godzina już zaczął płakać...na rękach momentalnie usypiał...odłożony do kołyski za 5 min w ryk....na 95% nic go nie boli...brzuszek miękki....w końcu dorobiłam mu o 22 mleka i wypił 60ml i na razie śpi:szok::szok::szok:
Czy to nie za dużo jak na takie dziecko???
Boję się że za chwilę na prawdę go brzuszek będzie bolał!!!
Ale musiałam mu dorobić bo zjadał piąstki...zaczynał się ryk i nie chciał się uspokoić nawet na rękach!!!A przy cycu zasypiał ale na chwilę!

Czy to możliwe żeby on 160 ml mleka..nawet mojego przetrawił w godzinę?
Albo zacznę myśleć że ja mam jakieś jałowe to mleko!!!

Do góry