reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

niunans, dziunka
My sie w centylach nie miescimy prawie od samego poczatku! I mowia ze taki jej urok, ze jest duza a nie spasiona :sorry2:
po 6 tyg 5700 wazyla a teraz to nie wiem - 14 stycznia na szczepienia idziemy to sprawdzimy

Mary a gdzie chodzisz do GP??? Na terryland moze???
I przyszlo Ci juz cos z ChB?

Ja bylam teraz w czwartek i 8 tyg- 6300:-)
Wlasnie w przyszlym tyg tez ide na szczepienie. I na pierwsze szczepienie. 3 dni temu przyszla mi ulotka ze szpitala i tam jest napisame ze pierwsze szczepienie jest po 2 mies.

reklama
Ty juz przegapiłas szczepienie? :shocked2: A jakie niby? Przeciez pierwsze szczepienie po 2 miesiącach są...
nie kumam :sorry2:
położna kazała mi iść na szczepienie to pierwsze zz naszej pomarańczoej książeczki 21grudnia to BCG(chyba tk sie nazywa) a tera za 2 tyg mam na to 6 w 1 iść a na tamto jeszcze oddzielnie ma mi położna dzwionić kiedy bo lekarz jest raz w miesiącu:sorry2:

Mary a gdzie chodzisz do GP??? Na terryland moze???
I przyszlo Ci juz cos z ChB?

Ja bylam teraz w czwartek i 8 tyg- 6300:-)
Wlasnie w przyszlym tyg tez ide na szczepienie. I na pierwsze szczepienie. 3 dni temu przyszla mi ulotka ze szpitala i tam jest napisame ze pierwsze szczepienie jest po 2 mies.

Nie, GP mam w Lackagh (sprawdz sobie na mapie - to niedaleko claregalway).
A co do ChB własnie mialam do ciebie pisac.
Po rozmowie ze znajoma ktora dostala ten list na 4 dzien po powrocie ze szpitala (a rodziła 2tyg po nas) postanowilam do nich zadzwonic i upewnic sie ze wszystko OK
No wiec, po pierwsze - czekałam 52min aż mnie połączy... :szok::wściekła/y:
No i okazuje sie ze nie zamierzaja mi tego formularza wyslac a pieniadze beda wyslane z poczatkiem lutego. Tylko nie wiem czy poczta czy na konto (konta w sumie im nie podawalam ale jesli to ta sama baza co illnes benefit to maja)
3 razy sie dopytywalam czy dobrze zrozumialam wiec chyba wszystko OK
Tu masz tel gdybys chciala zadzwonic w swojej sprawie: 00353749164400
ale przygotuj sie na min. 30 min czekania...

Może w "oczywistych" przypadkach formularza nie wysylaja..? :confused:
Albo kiedy maja juz wszystkie dane bo ktos o inny dodatek sie upominal..?:confused:
nie mam pojecia o co chodzi..

położna kazała mi iść na szczepienie to pierwsze zz naszej pomarańczoej książeczki 21grudnia to BCG(chyba tk sie nazywa) a tera za 2 tyg mam na to 6 w 1 iść a na tamto jeszcze oddzielnie ma mi położna dzwionić kiedy bo lekarz jest raz w miesiącu:sorry2:

Aaaaaa, czyli na gruźlice u was szczepia? A u nas nie jesli w historii rodziny choroby tej nei bylo...

A ja w sprawie kataru u maluszków;
Kiedy faktycznie dzidzia ma katar? Czy kiedy sie leje z noska, kiedy sie zbira czy kiedy przeszkadza w oddychaniu?
Bo co zauważyłam to to że kiedy Soni coś chlupie w nosku to okazuje sie to ulane do noska mleczko (takie co sie cofnelo) a kiedy oddychac nie moze (cos charczy), popsikam sprayem i chwile poźniej pałeczką higieniczna wyciągam piekną dorodną mokrą kozę :tak::-D - czy to juz katar czy tylko nagromadzone zanieczyszczenia?
Po tym sprayu zawsze sobie kichnie, ale to wszystko

Ale wlasnie ja sie o nic nie ubiegalam i nikt nie ma mojego nr konta. A najgorsze jest to ze zmienilam adres, a na tym papierku co wypelnialismy w szpitalu o akt urodzenia mam stary adres. Wiec jak beda wysylac to do mnie nie dojdzie. Musze tam zadzwonic i tez sie dowiedziec i od razu adres zmienic. Czy tam sa jakies godziny o ktorych mozna dzwonic???

Sama jestem ciekawa odpowiedzi:tak:
Mary a jakiego sprayu uzywasz? Bo ja mam roztwor wody morskiej i sie zastanawiam czy moge tego uzywac bez przeszkod. Bo niby pisze tam ze mozna juz uzywac u niemowlat. A mam tez taki problem jak ty. Tylko ze ja sie musze napracowac gruszka zeby wyciagnac taka piekna koziarke;-)

Sama jestem ciekawa odpowiedzi:tak:
Mary a jakiego sprayu uzywasz? Bo ja mam roztwor wody morskiej i sie zastanawiam czy moge tego uzywac bez przeszkod. Bo niby pisze tam ze mozna juz uzywac u niemowlat. A mam tez taki problem jak ty. Tylko ze ja sie musze napracowac gruszka zeby wyciagnac taka piekna koziarke;-)
Też mam taką wodę morską (nei pamietam jakiej firmy a nie chce mi sie wstawac :-p).
Z tego co wiem to tego można używac bez limitu bo to nie jest srodek leczniczy ale tylko wypłukująco-oczyszczający.
U nas tez gruszka nie zadziałała (mysle ze bardziej do prawdziwego lejacego sie kataru jest...) wiec te koziarki wlasnie pałeczka delikatnie wyciągam :tak:
Mała troche marudzi w trakcie "operacji" ale 20sek póxniej widać ze jej to ulge przynioslo.. :tak:

reklama
Ale wlasnie ja sie o nic nie ubiegalam i nikt nie ma mojego nr konta. A najgorsze jest to ze zmienilam adres, a na tym papierku co wypelnialismy w szpitalu o akt urodzenia mam stary adres. Wiec jak beda wysylac to do mnie nie dojdzie. Musze tam zadzwonic i tez sie dowiedziec i od razu adres zmienic. Czy tam sa jakies godziny o ktorych mozna dzwonic???

Eeeeee no to zupełnie inna historia bo moze oni wysłali juz dawno tylko na stary adres... Dzwoń tam czym predzej!
Nie znam godzin urzedowania ale podejrzewam 9-17 :tak:
A wiesz moze czy wyrownaja nam za grudzien i styczen czy bedziemy mialy platne dopiero od lutego.
Na zdrowy rozum to wyrównanie powinnyśmy dostac w sensie ze w lutym przyjdzie tez zalegle... :tak:

Do góry