reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Hej dziewczynki dawno nie pisałam ale poczytuje was w miare mozliwości.
U nas od środy biegunka 8-10 kupek dziennie, po NAN1 aż zielona woda leciała z małego.Poza tym wzdęcia i ulewanie.Teraz jesteśmy na Bebilon Pepti i kolor kupy się poprawia ale nadal w niej jest śluz. Dostał smecte i lacidofil. Do tego przyplątały się pleśniawki. Mam pelne ręce roboty.:szok:

Oj szkoda:-(najwazniejsze ze widac poprawe,bedzie dobrze;-)

Tak wogole to nie zagladaja do nas dziewczyny z blizniakami:-(czyzby mialy tyle obowiazkow?Szkoda ze chociaz raz na tydzien nie napisza co u nich:-(

reklama
Wczoraj już byłam w miarę spokojna z myślą, że Hania ma tylko sapkę, aż do nocy... W nocy strasznie mi kaszlała więc dziś zamówiłam pediatrę do domu i czekam... i strasznie się boję :-( Dlaczego takie rzeczy dzieją się zawsze gdy jestem sama ;-(

a nie trzeba w koncu miec tego zaswiadczenia od lekarza o prowadzeniu ciazy od min 10tyg ???

Ja musiałam je złożyć. Wydrukowałam z netu- z linka od Mea i gin mi podpisał bez problemu, nawet nie wpisał, od którego tygodnia jestem pod opieką, więc sama to sobie dopisałam. Pieniążki za becikowe nam wypłacą m-dzy 20-25 stycznia, więc już całkiem niedługo :-).

Boże ... jak to człowiek się szybko oswaja z nową sytuacją, tylko przyznam szczerze, że jak idę spać to tak jak byłam w ciąży staram się uważać na brzuch bo mam wrazenie, że mały tam nadal siedzi :)) ...

Ja też nadal śpię na boku albo na plecach, bo jak tylko położę się na brzuchu to tak mnie cycki gniotą, że mam wrażenie, że całe mleko z nich wyleci :-D. A ja tak lubię spać na brzuchu :baffled:.

Do gina dzwoniłam - dopiero mam wizytę na 21...a ja nie wiem czy do sexu mogę wrócić:-(A jak Wam mają się te sprawy?

Ja też jestem ciekawa, kiedy można zacząć znowu. Nie wiem też co z piersiami? Nie leci wam mleko w trakcie seksu????????????? Bo to chyba taki dziwny widok :confused:

Dziewczyny karmiące piersią- macie niekiedy takie uczucie jakby palenia w piersiach? Mi to się parę razy dziennie zdarza i trwa tak dosłownie parę sekund. Czuję, jakby miało mi cycki rozsadzić taki gorąc. Nie wiem co to? Czy to tak się czuję napływ mleka do piersi czy co :confused::confused::confused:

A nam Bianka wczoraj dała takiego czadu, że wstała o 13:30 i zasnęła dopiero o 18:00. Wydaje mi się, że to trochę za długie przerwy na takie małe dziecko. Oczywiście w międzyczasie za nic nie dało jej się uspać. Był wrzask i tyle- i na rękach i w bujaku, a mała najedzona, przewinięta, brzuch miękki, wynoszona i krzyczy :szok::wściekła/y:. W końcu jej zrobiliśmy kąpiel i po kąpieli ona zasypia w mig.

Tak wogole to nie zagladaja do nas dziewczyny z blizniakami:-(czyzby mialy tyle obowiazkow?Szkoda ze chociaz raz na tydzien nie napisza co u nich:-(
To fakt...:-(

Hej dziewczynki dawno nie pisałam ale poczytuje was w miare mozliwości.
U nas od środy biegunka 8-10 kupek dziennie, po NAN1 aż zielona woda leciała z małego.Poza tym wzdęcia i ulewanie.Teraz jesteśmy na Bebilon Pepti i kolor kupy się poprawia ale nadal w niej jest śluz. Dostał smecte i lacidofil. Do tego przyplątały się pleśniawki. Mam pelne ręce roboty.:szok:
Biedactwo.....Mam nadzieję, że szybko minie.
Wczoraj już byłam w miarę spokojna z myślą, że Hania ma tylko sapkę, aż do nocy... W nocy strasznie mi kaszlała więc dziś zamówiłam pediatrę do domu i czekam... i strasznie się boję :-( Dlaczego takie rzeczy dzieją się zawsze gdy jestem sama ;-(

Spokojnie, zobaczysz, podasz lekarstwo i za kilka dni bedzie dobrze. Doskonale to rozumiem, pamietam jak Antos pierwszy raz miał goraczkę, myślałam, że oszaleję, nie wiedziałam co mam robić. Ale z czasem człowiek sie z tym oswaja i choroby nie sa takie straszne. Zdrówka życzymy!!!

Dziewczyny karmiące piersią- macie niekiedy takie uczucie jakby palenia w piersiach? Mi to się parę razy dziennie zdarza i trwa tak dosłownie parę sekund. Czuję, jakby miało mi cycki rozsadzić taki gorąc. Nie wiem co to? Czy to tak się czuję napływ mleka do piersi czy co :confused::confused::confused:

Takie uczucie w piersiach to norma, tez to mam:tak:

Mam taką nadzieję bo przez dwa dni chodziłam jak cień. A co lekarz to co innego chrzani...:wściekła/y:

Niestety tak jest:tak:ja mialam z corka problemy biegunkowe ale ona miala cos okolo roku wiec to jest wielka roznica:tak:nam pomagal zawsze Lakcid tylko ze do tego byl tez anybiotyk.

Tak to normalne:tak:ja odczuwam takie jakby mrowienie

reklama
A ja dzis mialam straszna noc maly pokaslywal i w nocy tak zaczal kaslac ze z buzki flegma mu zaczela wyciekac i sie dlawil nie mogl odkaszlec wystraszylam sie na maxa z tesciowa i po pogotowie zadzwonilysmy osluchali obadali niby nic nie ma oprocz gardelka i flegmy infekcja jakas sie zaczyna dzis o 18 ma pediatra do nas przyjechac oby bylo dobrze bo biedulek juz w szpitalu dostal antybiotyk przy zoltaczce a teraz znow by dostal porazka ale tak mi go szkoda kaszle caly czas ale na szczescie pojedynczo spi jak aniolek i je normalnie i temp tez nie ma ale i tak mam stresa bo od piatku bede z nim sama tesciowa wyjezdza ehh

Do góry