reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

:no: nie wiem ...
Ale gdyby sie nie najadał to by chciał jeszcze ? mój jak się nawcina to zasypia, czasem chce mu się tylko pić ....raz zje z jednej i drugiej już nie chce, a raz ciąga z obu :no: cholera wie .......

że też Nam nie dali w szpitalu instrukcji obsługi niemowlat :confused:
a moze boli go cos??
nie nalalo mu sie do ucha jak ulewal albo wymiotowal??
moze miec zapalenie ucha i dlatego moze tak chac lapki do buzi...??

hmmm bo nas sie pytala dr jak bylimsy z kolkami czy nie nalalomu sie cos do ucha..
szukala przyczyny bolu...

reklama
Hej laski. Chyba troszku przechwaliłam mojego bąbelka dziś dał mi troszkę popalić. Nie spał 6! godzin na niego to baaaaardzo długo:szok: wreszcie zasnął więc zajrzałam. Gdyby mama nie przyjechała z pracy to nic bym nie zjadła.
No chyba za długo śpi w nocy bo po 5 godz z, krótkimi przerwami na karmienie i zmianę pampersa.

a ja od godziny 13 nie mam dziecka.. :-D śpi jak aniolek.. czasem przez sen coś zajeczy ..
ale dzisiaj jest wyjątkowo grzeczna..

to na pewno przez te jabłka taka była niegrzeczna ..
Jak miałam sok jabłkowy w szpitalu i był obchód to mnie nastraszyli, że dzidzia będzie szalała bo brzuszek bolał będzie jeśli wypiłam. I co?? Na mojego to nie działa. Był spokojny:-D

witam się i ja
dziecko moje dzisiaj tez wyjątkowo współpracuje, spi już 2,5godziny, jak na nią i w dzień to rewelacyjnie.
zdążyłam obiad ugotować sprawy pozałatwiać, nawet paznokcie sobie zrobiłam!
poczytam co tam naskrobałyście.

U Nas źle :(

Michał od 1:30 w nocy do 10:00 nie spał :( co godzina na cycu, żadnych boleści ja już nie wiem :/ czy ja pokarmu nie mam czy co ?:/

Dałam mu rano bebilona 75ml wypił i znowu do cycka chciał , podziamgał 2 x i zasnął z cycem w dziobie :/ w nocy jadł ulewał raz zwymiotował chyba z przejedzenia i znowu jeśc chciał! :-( moze on ma silną potrzebe ssania nie jedzenia ? :/ albo ja De Facto mleka nie mam, dzisiaj spałam godzinę, na oczy ledwo widze :/ łapię załamke :/

No to niezła miałas nocke:szok:nie zazdroszcze:no:

jest mieciutki... ja tez mam przepukline pepkowa z tym ze u mnie ona jest troche przesunieta ciut nad pepk....

Jak to TY:szok:?Nie dziecko tylko ty?

kurcze probuje go odkaladac od razu jakzasnie ale wtedy oczy robi jak 5zl i patrzy we mnie jak bym mu krzywde robila! no i oczywiscie ryk! teraz udalo mi sie go polozyc i spi ale to chyba tylko dlatedo nam wyszlo bo od 8rano caly czas nie spal tylko plakal jadl byl przewijany,plakal jadl byl pzrwiajny itd pewnie go juz to zmeczylo. noramalnie boje sie ze zaraz sie obudzi. masakra jakas!!!

mam dokładnie to samo..., babcie tak przyzwyczaiły Filipa do zasypiania na rękach, że za zadne skarby nie chce sam zasnąc w łożeczku..!:( i do tego zaczynaja męczyć go kolki:szok: lekarka nam potwierdziła, że toto, i od 2 dni mam całe noce nie przespane, za topo południu Filip ciągle śpi, nie mogę go przetrzymac nawet30 min, a w nocy ciąglepłacze, a raczej krzyczy..:( alepółki co staram się byc dobrej myśli, bo inaczej juz dawno bym ię załamała- a przecież Filip ma dopiero 2 tyg, ale Uleńko-głowa do góry- to kiedyś minie:)

bylismy u lekarza ... pani doktor stwierdzila ze mam nie panikowac bo ulewania czy wymioty czasem sie zdarzaja ... a luzna kupa u takiego malucha to terz norma i niech lepiej robi 3 niz wcale ... ale wrocilismy do domu i znowu byly wymioty i kupa ... nie wiem jak was ale mnie tlumaczenie ze "tak sie zdarza" raczej nie uspokaja jak widze ze mi dziecko wymiotuje i ma biegunke !! jak sie to powtorzy w nocy to chyba pojedziemy na IP !!

a moze boli go cos??
nie nalalo mu sie do ucha jak ulewal albo wymiotowal??
moze miec zapalenie ucha i dlatego moze tak chac lapki do buzi...??

hmmm bo nas sie pytala dr jak bylimsy z kolkami czy nie nalalomu sie cos do ucha..
szukala przyczyny bolu...

Jesli dziecko ma zapalenie ucha to przy dotykaniu go dziecko uwidacznia ból, tak samo jest ze ssaniem, nie dałby rady ssać ...:no:

Młody wstał o 15:00 i nie śpi do teraz :no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no: wychodzi na to, że spał dzisiaj tylko 4 godziny! na cały dzień od 1:00 w nocy! :no: nie wiem, nie wiem ....chyba zadzwonię do Naszego pediatry ...bo to chyba nie jest normalne, można zrobić sobie czuja ale on w większości dnia nie śpi!:no:

Oczy znowu ma czerwone i spać mu się chce a nie śpi .......

A może mu jest u Nas za gorąco ?

reklama
Zrobię zaraz eksperyment, wychłodzę troszkę mieszkanko ....zobaczymy czy zasnie

A jak nie to czeka mnie znowu bezsenna noc 2 x z rzędu :-(

Płakac mi się chce .....

Do góry