reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Bałam się, że bedę sama z tym. Moja teściówka już coś narzekała, że nie karmie piersia i ciocia też. Sporo się na początku napłakałam z tego powodu. Ale wiecie co?? teściowa gadała a mojego męża wykarmiła butelką!
my sciagamy i dajemu butla..
olej bo moznaby depresji dostac przez to co ludzie mowia...
komenatrze niech se wsadza w d....
to decyzja matki...co innego jak sie nie chce a co innego jak sie chce a nie wyszlo!!
nawet baby stare nie wiedza jak moga zranic mowiac cos w tym temacie!!

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: a na moja kruszynke w koncu zaczynaja byc w miare dobre ciuszki w rozmiarze 56:tak::-D
moj juz z nich wyrosl..teraz 62 sa na styk...

A no właśnie przypomnialo mi się, że Asia słyszała, że butelka Tommee Tippee jest lipna. Ja mam tą Closer to nature, która ma przypominać cycka i Aleksowi chyba bardziej pasuje niż ta z Lovi
dla nad ma za miekki smoczek i maly jak ruszy jezykiem to mu sie zgina i bokiem wylazi..;/

Karnitynko trzymamy kciuki!!

Luzna super ze ok!! a jak oni to roia?? jak ukladaja dziecko?? moj to chyba ich tam zakopie i az sie boje..;/

a u nas z dnia na dzien coraz gorzej....
maly je co godz, poltorej....saczy butle po po godz...chwile pospi i znowu....
ciagle kaprysi..
nie jest to placz..i na pewno nic mu nie jest...
bo jak sie wezmie na rece to jest spokoj i rozgladanie i usmiechy...
a ja padam fizycznie i psychicznie...;/

reklama
ja dzis do 5 spalam ... co za ulga !! no i mala znowu spi ale ja wymeczylam troszke wiec jest niezle ... zwlaszcza ze dzis idziemy do lekarza wiec popoludniu nie pospi ...

Mi się wczoraj Kaja udało położyć 2 razy w kołysce i spał. :tak::-DProblem taki, że on ciągle głodny :-( Obali obydwa cyce czyli jakieś 180 do sucha a za godzine a czesto i wcześniej (tak 30 minut) zrobi kupkę i wrzeszczy, że chce jeść. Masakra:-( ja już nie daje rady:-(

Moj tez jak zrobi kupala to wrzeszczy ze jest głodny:-Dwkoncu zrobilo mu sie miejsce w brzuchu i trzeba je uzupełnic:-D:-D:-D

hi hi to musiałabys chyba na mnie pocwiczyc bo choc tu wies to krowy nie zobaczysz:-)a moj mały cielaczek juz wisi u cycka:-D

ładnie spał w łozeczku do 4 az wziełam go do karmienia i zasnełam z nim na rekach....jak sie ocknełam to juz dałam go obok siebie

Zapraszam na cwiczenia do mnie:tak:u mnie jest ich mnustwo:tak:ja sama mam 16 sztuk +10 cielaków:tak:

no to super... mojej corci odpad w 7 dniu po porodzie ale do dzis sie calkiem nie schowal... lekko sie wciagnal... no teraz szczepionka na raczce wyszla i zno trzeba uwazac...
a przez jaki czas tej szczepionki nie mozna moczyc????

A nie ma czasami przepukliny pepkowej?Bo mojemu Patrykowi tez sie nie schowal i pediatra powiedziala ze to przepuklina:baffled:jest miekki czy twardawy?

tulę Cię bo wiem co to znaczy nieprzespana noc i kolka u Maleństwa. my dziś (odpukać) nawet pospaliśmy. Daniel zjadł o 21 wczoraj 120ml i obudził się o 2 w nocy, a później o 5 bo się zaczęło... masowaliśmy się do 8 i jak zrobił kupkę (po czopku, widać na niego działa Viburcol bo i go nawet uspokaja), to obdarzył mnie najcudowniejszym uśmiechem jaki kiedykolwiek widziałam :tak: no i tak przeleżeliśmy w naszym dużym łóżku do południa...
teraz też śpi.

QUOTE]

Dzięki ;* moj tez obdarza mnie uśmiechem zazwyczaj wtedy gdy zje cala butle :-)

U mnie dokłądnie to samo :confused: też wielogodzinne czuwania poprzedzone skrecaniem , krzywieniem i stekaniem ... w nocy 40 min woziłam go w wózku by zasnął:no: mało spie, ale i dziecko mi mało śpi, tez patrzeć wczoraj nie mogłam jak mu się ślipka zamykały same a coś spać nie dawało ...

No nikt nie powiedział, że bycie matką jest łatwe :tak:a to dopiero początki :tak:

No dokladnie dziecko chce spac widac ze umeczone a to znowu spac cos co 5 min nie daje ehhh....
a co dajesz mu na anemie??? my mamy hemofer i folik.

a jakie to jest w smaku ?? bo bebilon jest niedobry wiec moze ten nan ... no chyba ze mala go nie chce jesc bo jest gesty i nie leci jej z butli tak dobrze jak herbatka albo bebiko ...

W smaku ok .... ale wlasnie jest gesty i dzieciaczki nie bardzo chcca bo lepiej wodniste bardzoej nie trzeba sie nameczyc... chyba zeby zalozyc wiekszego smoka z wieksza dziurka to wtedy moze pojdzie

A które laski oprócz mnie karmią też tylko butlą??
JA :happy2:

my juz jedziemy z rozmiarem 62 i julka ma ponad 5kg:-)
u nas tak samo :-D

hmmm no to przynajmniej to pocieszajace ,bo ja nie miałam i oby mojej Gabrysi to nie dotkneło...

JA nie mialam za to moj brat tak mojego brata dziecko nie ma kolek jest starszy od Igora 1,5 miesiaca moj ma :baffled::baffled::baffled: wiec wszystko zalazy od dziecka a nie tam jakiegos dziedziczenia kolek....

Witam sie :):):) z takim uśmiechem bo i ja moge napisac ze sie dzis wyspalam :D:D:D pierwszy raz od dawana wykapalam malego dalam mleczka i zasnal maly o 22 i spał do 4 w nocy :szok::szok::szok: obudzil sie dalam mleczka i spal do 8 pierwszy raz tak dlugo spal i tylko jedna przerwa na karmienie no w szoku bylam jak zobaczylam ze jest 4 :baffled:

Dobrze ze polozylam sie o 22 spac bo mialam jak maly usnie poprasowac sobie itd ale pomyslalam a poloze sie na ta godzine dwie bo zaraz sie obudzi a on o 4 sie obudzil no szok!!!:szok:

I od dzis nie podałam mu wit. K (no bo karmie ta butla juz tylko ) wiec zrezygnowalam i mały śpi... póki co ... a zawsze płakał cały czas..... hmm...i się zastanawialam ze rano daje mu witminke i płacze do 14 potem zazwyczaj spi popoludniu budził sie jakos wieczorem i płakał do 24 w nocy ok a rano znowu witminki i znowu placz... ciekawe czy ta wit, k rzeczywiscie bol brzuszka powoduje... póki co mały spokojny ale zobaczymy jutro itd... dzis 1 dzien mu nie dałam tej wit... wyrzucilam....:nerd:

U mnie dokladnie to samo jak je przewaznie około 120 ml to jak akurat zrobi kupke to zjada 180 ml na raz:szok::szok::szok: no ale w koncu ma miejsce w brzuszku :baffled:

kurcze problemow z mlekiem ciag dalszy ... nie wiem czy malej pasuje to bebiko bo rano ja nakarmilam o 6 i jak ja o 7.30 przebieralam to mi tak rzygnela ze szok !! i to poszlo jej i buzia i noskiem!! masakra ... i to nie takie swieze mleczko jak przy ulewaniu tylko takie juz lekko przetrawione !! ja juz nie wiem co jej robic ... kupa tez jest taka jakas dziwna .. jak by byl w niej gruby grysik !! takie granulki !!

kurcze problemow z mlekiem ciag dalszy ... nie wiem czy malej pasuje to bebiko bo rano ja nakarmilam o 6 i jak ja o 7.30 przebieralam to mi tak rzygnela ze szok !! i to poszlo jej i buzia i noskiem!! masakra ... i to nie takie swieze mleczko jak przy ulewaniu tylko takie juz lekko przetrawione !! ja juz nie wiem co jej robic ... kupa tez jest taka jakas dziwna .. jak by byl w niej gruby grysik !! takie granulki !!

Idziesz dzisiaj do pediatry to powiedz o tym,przedewszystkim ty nie panikuj.
Moj kupki robi zawsze z takimi "granulkami":-Dale to podobniez normalne przy karmieniu cycem.

Idziesz dzisiaj do pediatry to powiedz o tym,przedewszystkim ty nie panikuj.
Moj kupki robi zawsze z takimi "granulkami":-Dale to podobniez normalne przy karmieniu cycem.
Moja tak samo..
dacie wiare ze wczoraj nie wypiłam kompotu ani nie zjadłam jablek i była piekna noc.. mala zasnęła po 20 obudziła sie o 24 , 3 , 6 i o 9 .. a teraz podrzymuje sobie :)
wyspałam sie jak nigdy..a i w nocy karmienie z przewijaniem zabrało nam 25 minut.. :)
chyba w koncu mała podłapała system ze w nocy się śpi :)
ale baki wali okropne :-D
i lubi opowiadac przez sen :-D

reklama
Do góry