reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kilogramy ...

no widzisz Kopciuszku-gratuluje!!
. Mi waga stanela ponad 3 tyg temu i nie chce ruszyc w dol. Chyba musze sie pogodzic ,ze te malutkie gramy pozostana juz na zawsze :-).
Starosc nie radosc - mlodosc nie wiecznosc.
I tak sie ciesze z tego jak wyszlam po ciazy.
A Ty sadzisz ,ze pas poporodowy jeszcze cos pomoze po miesiacu??
Myslalam ,ze on da efekty tylko bezposrednio po ciaz.
Nawet o nim nie myslalam.
Skupie sie chyba na jakiejs gimnastyce - oby mi tylk sily woli wystarczylo.

Pasa nie mozesz załozyc zaraz po porodzie:no:dopuki sie macica nie obkurcy nie wolno ci nic z tym robic:no:wi8ec jesli po wizycie bedzie wsio ok to wskakuje w pas:tak:chociaz skóra sie troche wciągnie:tak:oczywiscie cwiczenia sa jak najbardziej mile widziane;-)
Ja sie ciesze ze tak leci w dól,mysle ze to dlatego ze karmie i jestem na diecie:tak:musze zgubic jak najwiecej bo potem po odstawieniu waga pewnie pojdzie w gore,tak bylo bynajmniej po tamtej ciazy.

reklama
A ja - jak zwykle - na opak. Wszyscy chudną karmiąc, a ja mam już 2 kg do przodu i dupsko wielkie. I ciągle jestem głodna:wściekła/y:

A czy a po cesarce mogę używać tego pasa neoprenowego? Bo skóra na brzuchu jest u mnie fatalna, nic się nie kurczy. I mam przedziałek :-D
Jeśli chodzi o bliznę to ginekolog mi powiedziała żebym jeszcze nie smarowała Cepanem (dopóki jest czerwona), trochę mnie to zdziwiło.

mi waga spadla 15 kg od porodu iciagle idzie w dol:-)a nie karmie piersia i sie specjalnie jakos nie odchudzam wiec jestem zadowolona jak narazie:-)skora na brzuchu fatalnie wyglada ale jestem dobrej mysli...rozstepy czerwone ale wydaje mi sie ze bledna. wczoraj na pare godzin ubralam majtki odchudzajace ale sciaglam bo jakos mnie juz gnitly ze mi nie dobrze bylo.

ja brzuch mam całkiem fajny :)
tylko czy ta krzywa krecha mi zniknie??!!!!
jeszcze miesiac i potem wskakuje w jakies majty or pas i robie brzuszki :)

Jeśli chodzi o bliznę to ginekolog mi powiedziała żebym jeszcze nie smarowała Cepanem (dopóki jest czerwona), trochę mnie to zdziwiło.

Mi położna powiedziała, że Cepan mozna po 2 tygodniach po cc stosować (wiadomo o ile się to wszystko nie babrze). Ja stosuję gdzieś od tygodnia- czyli od 5 tygodnia połogu.

A mi jeszcze 2 kg zostało do wagi sprzed ciąży i mam nadzieję, ze one zostaną, bo mi raczej brakuje kilogramów. ;-)

A ja - jak zwykle - na opak. Wszyscy chudną karmiąc, a ja mam już 2 kg do przodu i dupsko wielkie. I ciągle jestem głodna:wściekła/y:
eee tam ja tez sie zapisuje do tego klubu

w dzien porodu wazylam 74kg
dwa dni po 63
a teraz 64-65

a przed ciaza 57-58 wiec mam z czym walczyc!
i do tego jeszcze przez 3 miesiace mam zakazane cwiczenia i w ogole wiekszy wysilek fiz.
w dodatku piersi mam jak... no wlasnie nawet nie wiem co tak wyglada. ogromne i ciezkie i zwisajace!
ale co tam wykarmie Anielke i zaczne sie naprawiac!

Ostatnia edycja:

I ja pisałam że u mnie na opak, waga stanęła w miejscu od miesiąca i ruszyc nie chce, ciagle 70 kg:szok: A myślałam, ze szybko zrzucę dodatkowe kg... zreszta z Antkiem tez tak było:-(

reklama
I ja pisałam że u mnie na opak, waga stanęła w miejscu od miesiąca i ruszyc nie chce, ciagle 70 kg:szok: A myślałam, ze szybko zrzucę dodatkowe kg... zreszta z Antkiem tez tak było:-(

a ile martus masz wzrostu :sorry2:
bo ja waze 68
a przed ciaza wazyłam 54/55
teraz nie najlepiej sie czuje z tymi kilo...
choc te 10 chciałabym zrzucic:baffled:

Do góry