reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
a co do tej temp to normalnie jest 36,6 ciała a tam troche mniejsza czy wieksza powinna byc? aż mnie w dole brzucha zaczelo bolec jak na @ a gdzie tu jeszcze :shocked2:

Hej batonik
to jaka jest temp to zależy od fazy cyklu, jak jest @ to jest niska (indywidualna) u mnie ponizej 36,6 lub około, po owulacji jest tzw skok (co najmniej 0,2 stopnia) i podwyższona utrzymuje sie do @, z tymże dzień przed lub w dzień@ znowu spada. Ja w fazie poowulacyjnej mam powyżej 36 stopni i niestey zauwazyłam, ze mocno skacze 36,69-37,1. Miałam jeden cykl, w którym wogóle nie osiągała 37 stopni. Stąd zastanawiam się czy czasem nie mam problemu z progesteronem?
NO ale wyjaśni się w tym cyklu, mam skierownanie....

reklama
:nerd:wg moich wyliczeń 21 dc ale temp zmierzyłam przed godziną :no:

no tak zrozumiałam, że mierzyłaś po południu.... utrzymuje sie wyższa temp. II fazy cyklu :) jest jeszcze taka zasada, ze taka podwyższona temp utrzymuje się do ok 3 m-ca ciązy :tak: czyli jak mierzysz sobie regularnie to mniej więcej z rana wiesz czy dziś @ przyjdzie czy nie... ja tak robię i czym blizej @ tym bardzień z rana pamiętam:-) dłuzsze obserwacje zwróciły mi też uwagę na wahania temp i zamierzam o tym powiedzieć na wizycie u gina.
Ja lekarzom nie ufam do końca i na stan mojej wiedzy i tego co doczytam to upominam się o badania, co niektórzy lekarze to ignoranci...
Wiesz zdziwiłam się bardzo jak u Ciebie przy 2 ciąży (po poronieniu) nie zrobiła Twoja gin badań (?)

maćku super :) z tą prl, na hormonach tarczycy to tylko tyle iole w necie mozna znaleźć.... a jak wyniki?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry