reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
no i antoszka mi przsnął:baffled::baffled::baffled::baffled:no to bedzie miał pietruszka ciekawy wieczór:dry::dry::dry::dry::dry:
dobra znikam sie szykowac do pracy ale rano się stawiam na posterunku no chyba że jeszcze dziś wieczorem.....
buziaki:happy2:

Właśnie wróciłam z zebrania....

Malinko ty wrózko ,a to kiedy mnie ta 3 dziecina z twej wrózby nawiedzi???:cool2:
Mnie jutro czeka 2 zebrania.:baffled::baffled::baffled:

Malinka wróżbitka? Ja też poproszę o przepowiednię.:tak: :sorry2:Chyba nie zdąrzyłam.:-(

Ale miałam dziś szalony dzień.:szok:
Najpierw nastawiłam pranie . Wyciągam a tam wszystko różowe.:szok::szok::sorry2: Od bielizny do kaleson Kacprowych.:baffled: Gdzieś zaplątała się czerwona bluzka Amelii.:-D:-D

Potem robiąc kanapki starszakom tak jakoś niefortunnie upadłam w kuchni, że bęcłam i połamałam chodzik Amelki :baffled:, który stał i czekał na wyniesienie kupę już czasu.:zawstydzona/y::-pChodzik to zabytek po Kacprze , jak i większość po nim rzeczy.:dry:

Jednogłośnie z mężem stwierdziliśmy, ze zamykamy warsztat.:-D:-D:-DNie stać nas na nowy sprzęt.

No i starszaki jutro idą do szkoły. :tak: W piątek bal karnawałowy.:tak:

Dorotka a ja myślę,że on się denerwuje ,bo przeżywa to spotkanie.
Idzie pierwszy raz i to z Tobą przecież.
Będzie wypytywany o wszystko.
Normalnie to by się napił i by się wyciszył ,a tu wie,że nie może i klops.
Ty też pewnie przeżywasz to całe spotkanie tak wewnętrznie bardziej niż Ci się wydaje.
Ja Zyczę Wam powodzenia i oby wszystko się szybko uspokoiło.:tak:
Dobrze,że małej nie musicie ciągnąć.:tak:
Iwcik ,ależ Wy jesteście podobne.:tak::szok::szok:
Synuś śliczny.
AS mialas zupelna racje:tak:
Moje najmłodsze dziecię zjadło 2 miseczki pomidorówki:szok:jestem w szoku bo od 3 dni ma słaby apetyt:baffled:
a ja zaraz muszę kawę sobie na odmulenie zrobić bo zasnę:-D
Iwcik a ty córeczkę będziesz teraz miała?;-)
Lunka a ty się nie ciesz bo ty kochana w ciągu najbliższych 2 lat Wici braciszka dostarczysz:-p
a Agnes kochana instynkt sie w tobie obudzi macieżynski ale najpierw kochana dobre zarobki stała umowa kredyt mieszkanko i Oliwka będzie mieć rodeństwo:cool2:
MALENKA ty wrozbitka nie wiesz co bedzie miala IWCIK?????no wiesz?:-D:-D:-D
Wikus no więc wy kochana będziecie na swoim tzn najpierw kochana pomęczysz się trochę na kupie ale w końcu się wybudujecie a w miedzy czasie będziecie mieli jeszcze synka :-p
MALINKA a moze ty sie z powolaniem minelas????????:tak:
Ale się ubawiłam :-D
Mi sie ostatni sniło, ze jestem w ciązy :szok: Jak ię obudziłam i okazało się że to tylko sen to odetchnęłam z ulga :tak: więc mi dzieci tez na razie wystarczy :-D
Nauczyłam Helenkę grac na kompie teraz mnie przegania :dry::sorry2:
Mnie sie w lutym 2008 roku snilo ze jestem w ciazy Wstalam zrobilam test i jest OLIWKA:-D
no więc kochana wrócisz do pracy. małż otworzy warsztat zacznie się wam super wieść i z tej radości się zapomnicie i będzie zuzia i w końcu ci się sukieneczki przydadzą:-):-):-):-)

:-Dale ja nie chce do pracy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
nIE NO SUPER MI HUMOR POPRAWILYSCIE:-D:-D:-D
Właśnie wróciłam z zebrania....Klaudii klasa jest najlepsza w szkole ma średnią 4.56 :tak:a moja córcia ma średnia 4.42,czyli jest dobrze ,ale niestety ma trzy tróje:szok: i to z najważniejszych przedmiotów ,polski,matma i angielski:szok::baffled:a tak to prawie cała reszta śliczne 5.
Gromów nie będzie,ale na koniec roku ani jednej tróji nie chcę widzieć:no:

Malinko ty wrózko ,a to kiedy mnie ta 3 dziecina z twej wrózby nawiedzi???:cool2:
Super wiesci z wywiadowki:tak:
no i antoszka mi przsnął:baffled::baffled::baffled::baffled:no to bedzie miał pietruszka ciekawy wieczór:dry::dry::dry::dry::dry:
dobra znikam sie szykowac do pracy ale rano się stawiam na posterunku no chyba że jeszcze dziś wieczorem.....
buziaki:happy2:
MIlej pracy

No i pogadalismy sobie z M od serca w drodze do psychologa I juz jest ok:tak:
Dalismy sobie po strzale slownym i jet git Chyba serio ta wizyta nam na watrobach siedziala:-p
Najpierw byl G gadac z babka a pozniej je Dzis to byly tylko takie ala sprawy organizycyjne
G idzie tam w poniedzialek na 15.30 do jakiegos faceta ktory utwarza nowa grupe Na terapie dla poczatkujacych I do tej grupy G bedzie chodzil.Ma to byc 1 lub 2 razy w tygodniu To zalezy od nich jak sobie to ustala:tak:Plus do tego G bedzie chodzi do klubu wsparcia Jutro na 17 tam idzie
Ta grupa dziala codziennie wiec G sobie ustali kiedy na ta grupe a kiedy do tego klubu bedzie chodzil Babka powiedziala ze minimum 3 razy w tygodniu aby chodzil.

No to G do roboty i po robocie na leczenie I tyle mialam meza w domu Zartuje Niech chodzi tam nawet 5 dni w tygodniu jak mialoby nam i mu to pomoc:tak:

Pozyczylismy sobie 2 filmy na dvd Bedziemy wieczor filmowy robic :tak:
Jak Oli pojdzie dzis spac to zobaczymy 1 film a w inny dzien 2:tak:

Co do gotowania to ja tez nie lubie nic gotowac bo mieszkamy z mama i jak cos nie tak zrobie to jest zle Kilka razy zostalam skrytykowana Juz nie chodzi o to ze ja gotuje zle tylko chodzi co w dany dzien mam zrobic Ja znam swojego G a mama chce wszystko pod Jasia swojego robic I tutaj sie nie zgodzimy Bo ja pod Jasia nie gotuje Wiec albo jak mi powie co mam zrobic a jak nie powie to nic nie robie Chyba ze dla nas tylko Glownie dla Oliwki

G sie bawi z Oliwka Ja tez ide sie pobawic Wieczorem jeszcze przed filmem z M zajze :tak:

Witam sie laseczki
Wkoncu mam spokoj:tak::tak::tak:Doprowadzilam mieszkanko prawie do porzadku-zostalo mi poukladanie wszystkiego u dzieciakow w pokojach:-):tak:
Wyrwalam sie dzisiaj na zakupki z Wiktoria a do restzy dzieci przyjechala siora i pozniej od razu wziela Kacpra i od Niej druga siora Go odbierze:tak::tak::tak::tak:
Klaudia tak strasznie plakala jak wychodzilam i jak mnie nie bylo ze szok:szok::szok::szok:Siora nie wiedziala co ma robic:-D:-D:-D
Ale juz jest dobrze:tak::tak::tak:Pokupowalam Jej prezenciki i Ja mega wytulilam i wycalowalam jak wrocilysmy:tak::tak::tak:
Teraz dzieciaki sie jakos bawia wiec mam chwilke

Zmykam poczytac co napisalyscie

Witam wszystkie panie :-)
anka26,07 i Pati to znam wiec bardzo sie ciesze ze od was tutaj sie dowiedzialam ze Pati urodzila :-)życze szybkiego powrotu do domciu Pati:-):-):-)
Ja również jestem z Żor ale od ślubu mieszkam kolo Rzeszowa.
Troche nudzi mi sie w domu wiec postanowiłam dołączyć do was miłe panie może ten czas szybciej bedzie leciał :-):-):-)
Pozdrawiam
Witam,witam:-)
u nas we Wrocku nie znajdziesz tańszej opiekunki niż 1200zł za miesiąc na 8h a wiadomo jak więej godzin to więcej kasy.
teraz opiekunki sie coraz bardziej cenią :tak::tak::tak:biora po 1500,2000 :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U nas tez niestety tyle biora:no:Ale ja bym moich skarbow nie zostawila nawet nie wiem z jaka opiekunka:no::no::no:Referencje to jedno ale zycie pokazuje cos innego:no::no:
no tak ale skoro bys zarabiała powiedzmy 1500zł to dałabys opiekunce 1200zŁ??????bo dla mnie to byłby bezsens iść do pracy harować ,nie widziec się z dzieckiem tyle czasu i miec z tego tylko 300zł bo resztę zabierze opiekunka.no niestety mało kogo stać teraz na opiekunkę
No to to juz bezsens:no:Ale niestety sa kobiety ktore zmuszone sa tak robic
No pewnie ze nie!!!
Ja igdy nie bylam za tym zeby miec opiekunke ale ja to ja.Roznie bywa i czasami te 300zl dziewczyny maja na oplaty:baffled:
Ja decydujac sie na dziecko zdecydowalam sie na siedzenie w domku:tak:
Zgadzam sie w 100%:tak::tak::tak:
Ja tez bede siedziala w domu chyba dopoki dziewczynki nie pojda do szkoly,a pozniej sie zobaczy;-):-)
Lunka to szybko śniadanko i Gustawa reanimujcie:-Dkochana ale naięcie to ty umiesz budować:tak::tak::tak:
słuchajcie laski wyskoczyło mi mega zimno na wardze czym to wytępić bo zowirax mi nic nie pomaga a boli jak diabli ust dobrze otworzyć nie mogę:baffled:
Ja nigdy nie mialam opryszczki ,ale czesto mam zajady:no:Biore wtedy 3 razy dziennie witamine B komplex i smaruje mascia vratizolin:tak::tak::tak:Dwa dni i po sprawie
no to teraz sie witam z Wami

pisze od godziny posta i dokonczyc nie moge hihihi
Laura juz po sniadanku.Dalam jej kolorownke ale widze ze w tv sie patrzy wiec zaraz go wylacze i muse zalacze
Ja musze sie wziascza porzadek
Poskladac pranie i jedno powiesic bo wlaczylam na noc.Nalesniki mam piec wiec troche mi to zajmnie:baffled:
Potem do sklepu po miesko mielone bo zostal mi mararon a wyrzucac nie bede wiec zjemy z mielonym i pieczarkami, zapieke w piekarniku z serem i tez bedzie:tak:
Laura zrobila mi pobudke po 9 ale do 10 jeszcze drzemalam a ona obok mnie:-D ze slonikiem:-D palce do buzi mi wkladala zebym tylko oczy otworzyla.Buziaki dawala i mopwila mama wstan chodz do pokoju:-D:-DMoja mala wariatka:-)
Jak ja kocham takie pobudki:tak::tak::tak:
No i od jutra zaczynam odsypianie tych trzech dni:tak::tak::tak:
dzieki powrzucam jeszcze kilka fotek moze ktos mnie jescze pozna ze jednak sie znamy skąś , wkoncu ten swiat taki mały:-):-):-)
Moja fotka zrobiona w sierpniu z wesela siostry i mój syn.
Od razu widac ze siorki:-)Obydwie takie sliocznotki:-)
A synus słodziutki i taki sam chudzielec jak moj Dominik:tak:No i widze ze sa w podobnym wieku:tak::tak::tak:
Właśnie wróciłam z zebrania....Klaudii klasa jest najlepsza w szkole ma średnią 4.56 :tak:a moja córcia ma średnia 4.42,czyli jest dobrze ,ale niestety ma trzy tróje:szok: i to z najważniejszych przedmiotów ,polski,matma i angielski:szok::baffled:a tak to prawie cała reszta śliczne 5.
Gromów nie będzie,ale na koniec roku ani jednej tróji nie chcę widzieć:no:

No to super srednia:tak::tak::tak:Gratuluje:-)
Zdolna ta Twoja cora:tak::tak::tak:

MARTA
Gratuluje pracy:-)

Lunka to szybko śniadanko i Gustawa reanimujcie:-Dkochana ale naięcie to ty umiesz budować:tak::tak::tak:
słuchajcie laski wyskoczyło mi mega zimno na wardze czym to wytępić bo zowirax mi nic nie pomaga a boli jak diabli ust dobrze otworzyć nie mogę:baffled:

ja miałąm też mega duże zimno noe wiem czy Ty masz takie ale ja musiałąm brać przeciw wirusowe Heviran bo miałąm całą wargę spuchniętą jakby mi ktos przypie......:tak::tak::tak::tak:

A wczoraj Martynke obcielismy dużo fajniej wygląda

pokaż fotkę Martynki jak wygląda w nowej fryzurce :tak::tak::tak::tak::tak:

:-D:-D:-D:-D:-DDobre

A ja zapomniałam wam powiedziec jak mnie Kamil w nocy przestraszył.Obudziłam sie przekręcam sie na drugi bok i cos mnie zaniepokojiło,Słucham czy kamil oddycha i nic nie słychac połozyłam mu rece na klatke a on strasznie zimny :szok:i klatka sie nie rusza no se mysle martko tylko nie to az mi sie ciepło zrobiło ale słucham dalej i oddycha i tyle dorobiłam ze go obudziłam ale szczesliwa byłam ze jest wszystko ok dałam mu sie napic i poszedł dalej spac

no to napedził ci starcha ,ja tez bym się przestraszyła,współczuje przezyć :tak::tak::tak::tak::tak:najwżniejsz eże wszystko jest ok :-)

no to teraz sie witam z Wami

pisze od godziny posta i dokonczyc nie moge hihihi
Laura juz po sniadanku.Dalam jej kolorownke ale widze ze w tv sie patrzy wiec zaraz go wylacze i muse zalacze
Ja musze sie wziascza porzadek
Poskladac pranie i jedno powiesic bo wlaczylam na noc.Nalesniki mam piec wiec troche mi to zajmnie:baffled:
Potem do sklepu po miesko mielone bo zostal mi mararon a wyrzucac nie bede wiec zjemy z mielonym i pieczarkami, zapieke w piekarniku z serem i tez bedzie:tak:
Laura zrobila mi pobudke po 9 ale do 10 jeszcze drzemalam a ona obok mnie:-D ze slonikiem:-D palce do buzi mi wkladala zebym tylko oczy otworzyla.Buziaki dawala i mopwila mama wstan chodz do pokoju:-D:-DMoja mala wariatka:-)
ja też miałam do jedznka naleśniki,M robił :tak::tak::tak::tak::tak:

no fajną miałaś pobudkę :tak::tak::tak::tak:

dzieki powrzucam jeszcze kilka fotek moze ktos mnie jescze pozna ze jednak sie znamy skąś , wkoncu ten swiat taki mały:-):-):-)
Moja fotka zrobiona w sierpniu z wesela siostry i mój syn.

ale z Ciebie laska i jaka podobna do Anki,kurczę jesteście identyko :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Ok a co to az takie straszne ze mogę sie wystraszyc ;-)będzie dobrze:-)
Mi tez sie wydaje ze wogóle 2010 rok bedzie obfity w maleństwa:tak::tak::tak::tak:
oj bedzie będzie,pisali o tym ostatnio w jakiejś gazecie że przez te mrozy ludzie więcej się seksią i juz jest więcej wizyt i i gina i rozpoznania ciąż więc będzie w przyszłym roku wysyp dzieciaczków :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Moje najmłodsze dziecię zjadło 2 miseczki pomidorówki:szok:
a Agnes kochana instynkt sie w tobie obudzi macieżynski ale najpierw kochana dobre zarobki stała umowa kredyt mieszkanko i Oliwka będzie mieć rodeństwo:cool2:

no to musiał byś głodny :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

podoba mi sie ta wrózba kochana :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

:-Dale ja nie chce do pracy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

o Ty leniuchu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ale miałam dziś szalony dzień.:szok:
Najpierw nastawiłam pranie . Wyciągam a tam wszystko różowe.:szok::szok::sorry2: Od bielizny do kaleson Kacprowych.:baffled: Gdzieś zaplątała się czerwona bluzka Amelii.:-D:-D

Potem robiąc kanapki starszakom tak jakoś niefortunnie upadłam w kuchni, że bęcłam i połamałam chodzik Amelki :baffled:, który stał i czekał na wyniesienie kupę już czasu.:zawstydzona/y::-pChodzik to zabytek po Kacprze , jak i większość po nim rzeczy.:dry:

Jednogłośnie z mężem stwierdziliśmy, ze zamykamy warsztat.:-D:-D:-DNie stać nas na nowy sprzęt.

No i starszaki jutro idą do szkoły. :tak: W piątek bal karnawałowy.:tak:

ale się uśmiałąm :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oliwka czek na wieczorynkę.
A my na pizzę :-p:-p:-p:-p:-p
tzn przyjechała ale dajemy reklamację,pierwszy raz sie tak zdazyło ze pizza była w srodku niedopieczona surowa :no::no::no::no::no::no::no:

dzwoniliśmy powiedzielismy ze zglłaszamy reklamację i ze chcemy nowa pizzę.
mają nam przywieźć:tak::tak::tak::tak:

no to sie teraz wkurwiłam na maksa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:pisałam Wam przed chwilką o tej pizzy,więc ptrzed chwilką mielismy telefon z tej pizzerii dzwoniła jakas baba ze ona kierowcy nie wyslę ze jak nam cos się nie podoba w pizzy to my mamy sami ją przynieść.ale sie wkurzyłam jakim prawem ona ma nie przyjąć reklamacji,zapłąciłam do cholery i ja ma teraz zapieprzac z ta pizzą w ten mróz jakas popierdzielona.kłuciłam się z nia na maksa,z tej złości powiedziałąm że jest suką i niech spier......:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i sie rozłaczyłam.

no i pieniądze mi przepadły i pizza idzie do kosza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

to był ostatni raz kiedy zamawiaąłm tam cokolwiek.

jestem tak wkurzona że mna normalnie nosi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: napisałm jej w złości sms-a ze może sobie tą pizze w dupe w sadzić :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

to mi gupia suka napisała że pójdzie z tym sms-em na policję za obrazę :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
boziu jaka głupia suka :no::no::no::no::no:

przepraszam dziewczyny za słownictwo ale dawno taka wściekła nie byłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

cześć babeczki....ja nic nie czytałam bo serio nie mam głowy:no: Miałam dziś jeden z tych najgorszych. nie opowiem niestety historii na forum, co by jakiś idiota nie odebrał tego tak jak pewien koleś...w każdym razie ostatecznie zostałam poinformowana, że wytoczy mi sprawę o odebranie praw rodzicielskich.:-( teraz będę się bać każdego podjeżdżającego auta....sorki że nie napiszę nic więcej i Wy na pewno byłybyście po mojej stronie, ale idiotów też nie brakuje. do tego taki stres w ciąży, że nie wiem już jak mam się uspokoić żeby tylko większej szkody sobie nie narobić...eh..życie:dry:

reklama
Witam sie laseczki

Klaudia tak strasznie plakala jak wychodzilam i jak mnie nie bylo ze szok:szok::szok::szok:Siora nie wiedziala co ma robic:-D:-D:-D
Ale juz jest dobrze:tak::tak::tak:Pokupowalam Jej prezenciki i Ja mega wytulilam i wycalowalam jak wrocilysmy:tak::tak::tak:
Teraz dzieciaki sie jakos bawia wiec mam chwilke

Zmykam poczytac co napisalyscie
biedaczka sie zestresowala ale fajnie ze mamusia wrocila wycalowala i przytulaski byly, strasznie przywiazana do Ciebie:-)
no to sie teraz wkurwiłam na maksa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:pisałam Wam przed chwilką o tej pizzy,więc ptrzed chwilką mielismy telefon z tej pizzerii dzwoniła jakas baba ze ona kierowcy nie wyslę ze jak nam cos się nie podoba w pizzy to my mamy sami ją przynieść.ale sie wkurzyłam jakim prawem ona ma nie przyjąć reklamacji,zapłąciłam do cholery i ja ma teraz zapieprzac z ta pizzą w ten mróz jakas popierdzielona.kłuciłam się z nia na maksa,z tej złości powiedziałąm że jest suką i niech spier......:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i sie rozłaczyłam.

no i pieniądze mi przepadły i pizza idzie do kosza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

to był ostatni raz kiedy zamawiaąłm tam cokolwiek.

jestem tak wkurzona że mna normalnie nosi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: napisałm jej w złości sms-a ze może sobie tą pizze w dupe w sadzić :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

to mi gupia suka napisała że pójdzie z tym sms-em na policję za obrazę :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
boziu jaka głupia suka :no::no::no::no::no:

przepraszam dziewczyny za słownictwo ale dawno taka wściekła nie byłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no to zes pojadla:wściekła/y:
A z tym smsem to faktycznie moze isc na policje:baffled:
No to jednego klienta maja mniej:sorry2:

Laura po kolacji MOj dopiero wrocil glodny jak wilk bo przy aucie grzebal ehhhh autka to skarbonki:cool:akumulator wysiadl i trezba bylo kupic nowy do tego znajomy kupil nie taki co trzeba i moj musial klemy przerobic, masakra!
No coz zaraz film na tvn wiec zmykam

Do góry