reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Dziewczyny moja od dwoch dni grymasi mlekiem:baffled:
Wczoraj nie chciala jesc o 12:30..tylko darla sie i chciala spac wiec ja polozylam z mysla,ze jak wstanie to zje,ale nie zjadla... :/
A dzisiaj to samo bylo tylko o 15:30...tylko,ze dzisiaj ''wmusilam w nia'' 80 ml. mleka...tzn. kolysalam i lulalam i powoli pila...
Ja rano okolo 8 daje mleko...pozniej okolo 11 obiadek wtedy o 12:30 mleko o 15:30 mleko o 17 deserek i o 18:30 mleko...na koniec o 22 jest wybudzana na ostatnie mleko bo po kapieli o 20 ja klade na noc.
Ja mam wrazenie,ze ona za malo je...bo mleka zjada 120-160 ml.
I dlatego mi sie budzi w nocy a budzi sie 24,2,4,6 i 8 wstajemy...
Ale zupelnie nie mam pomyslu co z tym zrobic...:eek:

reklama
Ja tez tak jak Aneczka daje 5 posilkow.
8.30 mleko
12 kaszka
15 zupka lub danie
18 deserek
21 mleko
Niedlugo zmienie system na dwu daniowy. Bede dawala zupke i drugie danie. Polozna mi tak poradzila, Wy tez tak bedziecie robily? Jak tak to kiedy?

Dominiczka chyba nasze dzieci sie zmowily:confused: Mala pluje mi kaszka juz trzeci dzien, dawalam i sinlac i humane bananowa i waniliowa i zadna nie podchodzi. Ale probuje codziennie i czekam az jej sie odmieni i na nowo polubi kaszke:sorry2:

Kaska moj opis przy Twoim wyglada jakbym glodzila dziecko hehehhehe:-D
Mola dobre:-D:-DAle wiesz Miłoszek wazy jakieś 9 kg ma apetyci:tak:k:tak:

u mnie podobnie jak u Kasi (co 2 godziny i w podobnych porach, choć ostatnie jedzonko ma ok. 20:30 tuż przed snem, a potem dopiero po północy i juz rano ok. 7-8), tyle że na razie sam cycuś; ale za jakieś dwa tygodnie rozszerzamy dietkę:tak:
i nadal nie wiem co podać jako pierwsze z nowości - kleik ryżowy/kaszkę ryżową zmieszaną z moim mlekiem czy np. marchewkę? czy można od razu i to, i to, bo w sumie taki kleik chyba "bezpieczny"..? w pt. podpytam pediatrę;

Ostatnia edycja:
Ja tez tak jak Aneczka daje 5 posilkow.
8.30 mleko
12 kaszka
15 zupka lub danie
18 deserek
21 mleko
Niedlugo zmienie system na dwu daniowy. Bede dawala zupke i drugie danie. Polozna mi tak poradzila, Wy tez tak bedziecie robily? Jak tak to kiedy?

Dominiczka chyba nasze dzieci sie zmowily:confused: Mala pluje mi kaszka juz trzeci dzien, dawalam i sinlac i humane bananowa i waniliowa i zadna nie podchodzi. Ale probuje codziennie i czekam az jej sie odmieni i na nowo polubi kaszke:sorry2:

Kaska moj opis przy Twoim wyglada jakbym glodzila dziecko hehehhehe:-D

Więc nie pozostaje mi również nic innego jak dalej walczyć:dry:

Mola dobre:-D:-DAle wiesz Miłoszek wazy jakieś 9 kg ma apetyci:tak:k:tak:

Moja Zosia na bank ma z 8,5 kg...ale przy jadłospisie Miłoszka to Zosia jest na godówce.
o 8 mleko
o 12 kaszka
o 16 obiadek
i po kąpieli po 20 mleko
moze to troche za mało...???

My nie zabralismy zadnego posilku mlecznego na rzecz jedzenia stalego, bo za wczesniej. W tym przedziale wiekowym dzidzia musi pic miedzy 600ml a 900

7/7.30 mleko okolo 150-180 ml, potem kasza z mak(aramatus, ryz, quinoa, jeczmienna) na wodzie. Dodaje owoce do tej kaszy.

11.45/12.00 obiadek - warzywa z miesiem z kuraka lub owcy.Albo same warzywa. Popijamy mlekiem w ilosci od 90-120

14.30 mleko 180-210

17.00 kolacja - kleik ryzowy z owocami, lub brazowy ryz z owocami, lub kasza jeczmienna z owocami.

18.30 mleko 180-240 i 19 spimy

Wybudzamy o 22.30 na mleko( male ilosci ) i spimy do 6.30-7 rano

Ostatnia edycja:
a ja czytajac wasze plany karmien sie zalamalam, bo moj Miko je kiedy chce i nie potrafie go przetrzymac (oczywiscie glownie cycusia)

Hmmm no no jak macie ładnie dzień poukładany!
A my to różnie zależy o której wstanie ale zawsze pierwsze co to (.) potem deserek potem (.) następnie jakiś obiadek a do wieczora to zazwyczaj(.)no chyba że zostanie deserku to zjada do końca.

No to Malinka mamy podobny tryb dnia tylko butla z kleikiem jest na noc u nas. I jakoś zmieniam obiadki na deserki i na odwrót. Częściej rano deserek a po południu obiadek.

u mnie podobnie,głównie pierś tylko koło 12 zjada mała zupkę w zalezności od ochoty,a koło 16 ma deserek i potem juz tylko pierś

dzisiaj dałam małej ten przysmak na dobranoc i zobaczymy jak bedzie
wczoraj był indyk i ledwo jedna3 słoiczka zjada,a dziś jak dałam jagniecine to wciągła cały

reklama
Ja dziś dałam małej resztę tego słoika z indykiem i aż się boję co jutro w pieluszce znajdę.
Dziś na deser były jabłka z jagodami i potem takie czarne kupy zrobiła, że aż się wystraszyłam!

Do góry