reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

aaaaaaaaaaaaaaa własnie zapomniałam Wam powiedziec
Wczoraj MAks poszedł spac o 7 i obudził się o 6:sorry2::-):-):-)

żadnej pobudki ani na chwileczke w nocy:tak:
tak to zazwyczaj sie budzi kolo 3 na jakies jedzonka aczasem po cmoka i zasypia spowrotem:tak:
fajnie by bylo jakby juz tak mu zostało i teraz tylko wydłużał się ten czas:sorry2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:
hej dziewczynki:tak: ja nie śpię od 3:szok::szok::szok: swtrasznie u mnie wieje za oknem, aż huczy, odgłosy jak z jakigoś horroru:szok::szok::szok::szok:ale nie chciało mi się wstawać bo i w domu jakoś zimno się zrobiło, koło 5zrobiłam obchód:-Dnajgłośniej mi wieje w sypialni:baffled:

teraz czekam na faceta od okien, miał być o 6:30 a nie ma go do tej pory, siedzę i czekam bo muszę wyjść i bramę otworzyć a tak mi się nie chce wychodzić:no::no::no::no::no::no::no:wczoraj wpadł na moment zobaczyć co się dzieje z tymi oknami i dzisiaj maił naprawić to co spieprzył:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wieje mi spod parapetów
u mnie tez takie odgłosy:sorry2: budzilam sie co chwile w nocy:baffled:
idę trochę poczytac

U mojej mamy też spierdzielili okno jak zakładali a najgorsze że firma zbankrutowała i teraz nie ma do kogo z reklamacją iść:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dlatego najlepiej w "sprawdzonej" takiej która jest juz długo na rynku i mamy wieksze prawdopodobienstwo ze ne zbankrutuje:tak: nawet chocby trzeba bylo troche doplacic:tak: okna jednak nie są na chwile:tak:

reklama
Hej.

z tego wszytskiegotak sie zagadal ze w koncu poszedl dalej.no i sie oazalo ze koperty nie wzial a ja tez zapomnialammu dac.
poszedl kawalek ,patrze ze wraca.wyskakuje za nim z koperta i dre i macham zeby sie wrocil:-D:-D:-D:-D gluia jestem nie:-)
no ale ladnie podziekowal:tak::tak:
....................................................................................
poza tym wprowadzili dziennik elektroniczny-cos w sam raz Malina dla Ciebie :tak::tak::tak::tak::tak:
mozna byc codzinnie na biezaco z ocenami dziecka i z obecnosciami itd
..........................................................................................
dostala haslo i login:tak::tak::tak::tak::tak:
Paulina dobrz wypadla.oceny 4 i 5 na semestr(takie czastkowe).
...............................................................................
a po zebraniu przy okazji zebrania rodzicow bylo ogladanie sukienek komunijnych.ustatlilismy ze beda skromne proste alby dla dziewczyn a chlopcy w garniturkach.alba 100zl z torebka:tak:

• Historia z księdzem :-D:-D:-D. Swoją drogą to miał tupet wracać się.:baffled::sorry2:
  • U nas w Radomiu takie dzienniki są w każdym liceum.:tak:
  • wielkie Gratki dla Paulinki za bardzo dobre oceny.:tak:
  • Ja zapomniałam , że ty też masz komunistkę.:tak:;-) U nas koszt alb chłopiecych ( krótkich) + spodnie czarne w kant - 130 zł, alba dla dziewczynki + dodatki - 150 zł.:szok: Ździerstwo.:dry::baffled:
  • Czy Paulina miała jakieś zaliczenia z religii?:confused: Nic o tym nie pisałaś.:sorry2:
mój też czasami okrutnie chrapie,że mam ochotę wywalić go z pokoju :-D:-D:-D:-D zawsze w tedy dostaje z łokcia w plecy i przestaje na trochę :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
też tak robię :sorry2:

.....A teraz byłam w skrzynce i przyszło upomnienie za prąd. Zapłaciłam rachunek co prawda z tygodniowym opóźnieniem ale to było ponad tydzień temu:baffled::szok:
Zuza śpi, mnie cos chyba jajniki bolą. W poniedziaek do gina poproszę o tabletki bo już mnie denerwuje czekanie na @@@ i m oze te bóle sie skończą i ochota na seks przyjdzie bo ostatnio masakra:baffled:

Ide poczytać teraz
upomnienie wyjaśnij, bo oni po jednej niewpłacie przyjeżdżają i odcinają światło.:tak::baffled:
Może podwiało cię?:cool2::-D;-)

Jaki mam spokój w domu.:unsure:Ale nie na długo.:baffled: Julka po trzech godzinach dziś wychodzi.:dry:
Zmiatam ogarnąć się.

ide zrobić jakieś śniadanie i sie wykapa potem, bo do gina dziś na kontrole:sorry2:
Ciekawe kiedy bede mogła sie w koncu poprzytulać zM:-D

witam porannie!
jak nic dzis mnie zasypie!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:
za oknme -8 tylko ale pizga na calego!
Paulina w szkole Weronika zjadla o 7 butle i spi.w piecu rozpalilam,odgarnelam troche sniegu spod drzwi i do furtki:tak:

Kochana a na terapii wczraj byliście, na pewno by Was pokierowali gdybyś spytała.
I podtrzymuje swoje zdanie, idźcie jak najszybciej, mama może zotać z Olwką, chyba zależy jej na szczęsciu całej rodziny...

przy kazdej poradni centrum pomocy rodzinie powinny byc takie terapie rodzinne:tak::tak::tak::tak:
trzeba tylko zapytac

No wiec wczoraj mało zabawny powrót z zakupów, to już mówiłam, pózniej P wrócil z pracy, zjedlismy pyszną rybke ( a kurcze mala cos mi ostatnio obiadów nie jada, no juz tak wydziiam i nic, i nie jest glodna, wie, ze zadnego ciastka nei dostanie, słodkiego, przekaski, dopiero kolacje, ale skoro zyje i mam sily skakać, to chyba oki:-D). I póżniej P mówi, ,ze kupił pokrowce do auta i czy pomoge mu założyć. No luz, ładna pogoda, ubralam mała jak na wyprawe i poszłiśmy przd blok. nameczylismy sie z tym badzieiwme, że szok, ale sie udało, P mówi-idz z mała do domu, bo zmarzła oewnie, ja do klatki - nie mam kluczy. P zgubilas-a ganialam sie z mala w sniegu przed calym blokiem, masakra-szukam, ten sie wkurza, bo swoich nei wzial, ja sie wnerwiam, bo mala chce sie dalej ganiac a ja musze szukac, sniegu od grona, bo to niby trawniki, jaaaaaaa nieeee mogeeeeee. A ten po 15 min wyciaga kluczez kurtki-:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Myslalam, że mnie rozniesie, ale dobra, idziemy do domu, jeszcze chcial dla rozluznienia atmosfery z mała pobrykac i tak pobrykal, że znów mu cos strzelilo w plerach. Zgiety do domu wrócil. Smarowałam, masowałam, chodzilam po nim, nic. Dzis ledwo do pracy zwlekl sie z łózka.

Wczoraj musialam sma mała kapać, ale mialysmy ubaw-narobilam jej mega duzo piany i sie w niej chowała, później chciala mnie nia przykryc, ale sie nie dało:-D.

mała spała od 12 do 14 więc wieczorem do spania nie bylo juz tak milo. 40 minut nuciał aaa kotki dwa, później iskiereczka mruga, w koncu zasnela . No i obudzial sie o 4, i ja juz nie sie, lezalam lezalam i pomyslalam, że bezsensu tak lezeć bezsensu, hihi
ehhhhhhhhhhhh te chlopy!
to przecieznajpierw sie obszukuje kieszenie:baffled::baffled::baffled::baffled:

hej dziewczynki:tak: ja nie śpię od 3:szok::szok::szok: swtrasznie u mnie wieje za oknem, aż huczy, odgłosy jak z jakigoś horroru:szok::szok::szok::szok:ale nie chciało mi się wstawać bo i w domu jakoś zimno się zrobiło, koło 5zrobiłam obchód:-Dnajgłośniej mi wieje w sypialni:baffled:

okna okanmi a czy przypadkiem tak Ci nie huczy przez wentylacje?????

Witam
Maja wstała z zatkanym nosem i kaszle ale puściłam ją do przedszkola, tylko się obawiam żeby jej panie nie wróciły z powrotem. Jak tylko wstała to zaczęła pytać czy idzie i czy na pewno babcia przyjedzie - nie miałam sumienia zostawić jej w domu, ale jutro niestety lekarz nas chyba czeka:-:)-(
Pozdrawiam mamuśki i idę sprzątać bo inspekcja teściowej będzie

w taki dzien jak dzis ze dzien babci nie powinny jej odeslac spowrotem,swinie by byly
a jak badanai kalu?

[
Agunia to sobie porę wybrał ten od okien:szok::szok::szok:, o takiej godzinie to ja bym go do domu nie wpuściła, a swoją drogą to fachowcy taką fuszerkę teraz odwalają że normalnie trzeba przy nich stać i im na ręce patrzeć bo inaczej potem będzie trzeba biegać i poprawiać wszystko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zmykam głowę myć:tak::tak::tak:[/B]

u nas jak onka zakladali to stalam i patrzylam jak robia.i jeszcze sprawdzlaam czy dobrze obsadzone-jak dobrze to np.otwarte na na pol nie powinno sie ani otworzyc ani samo zamnkac jak nie ma wiatru:tak::tak::tak::tak::tak:

O matko, weszłam po piątej dopiero skończyłam nadrabiać, ale żeście kobitki naklikały, szok.
No to sie witam, u nas wieje że aż gwizda szparami , snieży nadal, ale mniej, i tylko -3* na termometrze, ale temp spada, bo o 4 rano było -5.
Niemoge spać, wiec wiadomo gdzie mnei znaleźć. Wracam z cytatami
U mnie tez okolo -4 ale wieje tak ze glowe moze urwac i przez to jest chlodniej:-(
No wiec wczoraj mało zabawny powrót z zakupów, to już mówiłam, pózniej P wrócil z pracy, zjedlismy pyszną rybke ( a kurcze mala cos mi ostatnio obiadów nie jada, no juz tak wydziiam i nic, i nie jest glodna, wie, ze zadnego ciastka nei dostanie, słodkiego, przekaski, dopiero kolacje, ale skoro zyje i mam sily skakać, to chyba oki:-D). I póżniej P mówi, ,ze kupił pokrowce do auta i czy pomoge mu założyć. No luz, ładna pogoda, ubralam mała jak na wyprawe i poszłiśmy przd blok. nameczylismy sie z tym badzieiwme, że szok, ale sie udało, P mówi-idz z mała do domu, bo zmarzła oewnie, ja do klatki - nie mam kluczy. P zgubilas-a ganialam sie z mala w sniegu przed calym blokiem, masakra-szukam, ten sie wkurza, bo swoich nei wzial, ja sie wnerwiam, bo mala chce sie dalej ganiac a ja musze szukac, sniegu od grona, bo to niby trawniki, jaaaaaaa nieeee mogeeeeee. A ten po 15 min wyciaga kluczez kurtki-:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Myslalam, że mnie rozniesie, ale dobra, idziemy do domu, jeszcze chcial dla rozluznienia atmosfery z mała pobrykac i tak pobrykal, że znów mu cos strzelilo w plerach. Zgiety do domu wrócil. Smarowałam, masowałam, chodzilam po nim, nic. Dzis ledwo do pracy zwlekl sie z łózka.

Wczoraj musialam sma mała kapać, ale mialysmy ubaw-narobilam jej mega duzo piany i sie w niej chowała, później chciala mnie nia przykryc, ale sie nie dało:-D.

mała spała od 12 do 14 więc wieczorem do spania nie bylo juz tak milo. 40 minut nuciał aaa kotki dwa, później iskiereczka mruga, w koncu zasnela . No i obudzial sie o 4, i ja juz nie sie, lezalam lezalam i pomyslalam, że bezsensu tak lezeć bezsensu, hihi
No to niezla mialas przygode Nie zazdroszcze Dobrze ze klucze sie znalazly:tak:
Witam
Maja wstała z zatkanym nosem i kaszle ale puściłam ją do przedszkola, tylko się obawiam żeby jej panie nie wróciły z powrotem. Jak tylko wstała to zaczęła pytać czy idzie i czy na pewno babcia przyjedzie - nie miałam sumienia zostawić jej w domu, ale jutro niestety lekarz nas chyba czeka:-:)-(
Pozdrawiam mamuśki i idę sprzątać bo inspekcja teściowej będzie
Dobrze ze ja puscilas Mam nadzieje ze sie bardziej nie rozchoruje
oj nie kłóćcie się......a te tematy to zawsze dużo wzbudzają emocji co zrobić:sorry2:
Szkoda slow:-:)-:)-(
ide zrobić jakieś śniadanie i sie wykapa potem, bo do gina dziś na kontrole:sorry2:
Ciekawe kiedy bede mogła sie w koncu poprzytulać zM:-D
TY non stop gdzies lazisz Jak nie po dentystach to po ginekologacj POWODZENIA:tak:

Oli wstala juz kilka minut temu Ale G z nia siedzi ja musialam was doczytac:-p

Powiedzialam G ze teraz to juz wsio mnie kicha Ja kasy nie pozycze od mamy Ani grosza Ja juz tylko bede od niego wymagala i nie obchodzi mnie skad on wezmie.I jWygarnelam mu wszystko co trzea zaplacic i dla Oliwki co trzeba kupic

Powiedzialam mu ze ja go teraz bede obserwowala i mam kilka warunkow
Bede widziala czy pije czy nie pije Jak chodzi na terapie i jak szuka sobie pracy oraz jak my sie dogadujemy Wszystko to bede obserwowala a jak nie to POJDZIE MIESZKAC DO OJCA i srio tak zrobie
Ja patrze na Oliwke Teraz nich G stanie na glowie i utrzyma rodzine ja juz palcem nie kiwne NIe odezwe sie Tylko bede obserowac I jak cos to poleci do ojca A G wie ze ja jestem do tego zdolna

Juz dzis rano jak sie klocilismy to chcialam mu wyrzucic ciuchy przez balkon ale Oliwka tam spala:-p

Dzięki dziewczyny za kolejną porcję pocieszacza:tak::tak::tak::tak:
my już po śniadaniu ale muli mnie niemiłosiernie:baffled::baffled::baffled:

to ja dzieki za wiadomosc
dobrze bedzie!

aaaaaaaaaaaaaaa własnie zapomniałam Wam powiedziec
Wczoraj MAks poszedł spac o 7 i obudził się o 6:sorry2::-):-):-)

żadnej pobudki ani na chwileczke w nocy:tak:
tak to zazwyczaj sie budzi kolo 3 na jakies jedzonka aczasem po cmoka i zasypia spowrotem:tak:
fajnie by bylo jakby juz tak mu zostało i teraz tylko wydłużał się ten czas:sorry2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

dlatego najlepiej w "sprawdzonej" takiej która jest juz długo na rynku i mamy wieksze prawdopodobienstwo ze ne zbankrutuje:tak: nawet chocby trzeba bylo troche doplacic:tak: okna jednak nie są na chwile:tak:

to tylko pozazroscic!!!!!!!!!!!!!!!1

Hej.

• Historia z księdzem :-D:-D:-D. Swoją drogą to miał tupet wracać się.:baffled::sorry2:
  • U nas w Radomiu takie dzienniki są w każdym liceum.:tak:
  • wielkie Gratki dla Paulinki za bardzo dobre oceny.:tak:
  • Ja zapomniałam , że ty też masz komunistkę.:tak:;-) U nas koszt alb chłopiecych ( krótkich) + spodnie czarne w kant - 130 zł, alba dla dziewczynki + dodatki - 150 zł.:szok: Ździerstwo.:dry::baffled:
  • Czy Paulina miała jakieś zaliczenia z religii?:confused: Nic o tym nie pisałaś.:sorry2:

wiec tak Paulina ma zaliczony caly pacierz na 5 :-) oprocz 5przykazan i spowiedzi.oprocz tego siostra im robi ciagle jakies sprawdziany,ale nie wiem jakie oceny bo na zebraniu nie mowili,ale chyba jest ok.:tak:

Powiedzialam G ze teraz to juz wsio mnie kicha Ja kasy nie pozycze od mamy Ani grosza Ja juz tylko bede od niego wymagala i nie obchodzi mnie skad on wezmie.I jWygarnelam mu wszystko co trzea zaplacic i dla Oliwki co trzeba kupic

Powiedzialam mu ze ja go teraz bede obserwowala i mam kilka warunkow
Bede widziala czy pije czy nie pije Jak chodzi na terapie i jak szuka sobie pracy oraz jak my sie dogadujemy Wszystko to bede obserwowala a jak nie to POJDZIE MIESZKAC DO OJCA i srio tak zrobie
Ja patrze na Oliwke Teraz nich G stanie na glowie i utrzyma rodzine ja juz palcem nie kiwne NIe odezwe sie Tylko bede obserowac I jak cos to poleci do ojca A G wie ze ja jestem do tego zdolna

Juz dzis rano jak sie klocilismy to chcialam mu wyrzucic ciuchy przez balkon ale Oliwka tam spala:-p

dobrze mu powiedzialas.wspolczuje sytuacji.my sie raczej o kase nie klocimy,no moze czasami.ale moj mi grzecznie oddaje wyplate apotem zebrze ode mnie pare gorszy jak swoje ciulacze wyda:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no ale inaczej to bym polowy rachunkow nie poplacila jakby si zaczla rzadzic

u nas jak onka zakladali to stalam i patrzylam jak robia.i jeszcze sprawdzlaam czy dobrze obsadzone-jak dobrze to np.otwarte na na pol nie powinno sie ani otworzyc ani samo zamnkac jak nie ma wiatru:tak::tak::tak::tak::tak:
my sobie sami wstawialiśmy co by zaoszczędzić, ale nie mamy jescze parapetów na zewnątrz i pizga nam spod okien:baffled: dzisiaj to masakra jaka pogoda:szok:
Anaconda, Medea wysłałam wam PW:tak:
kurcze już chyba wszystkim powysyłałam:-D:-D:-D:-D

my mamyparapety zewnetrze ale nie mamy wewnetrznych:-)
tylko mamy styropian pod oknami,naciagniety keljem,gipsemi z gory pomalwoane wiec taka imitacja parapteow.jak sie reke przylozy to ciu ze troche wieje ale za to jest wentyalcja:tak::tak:

bratowa mi dzieci odbierzez ze szkoly:-)
bo tak zasypalo i zawialo ze z wozkiem mialabym niezla przeprawe.tymabrdziej ze niezle wieje taki mrozny wiatr.ale akby byl mus to mus

reklama
w taki dzien jak dzis ze dzien babci nie powinny jej odeslac spowrotem,swinie by byly
a jak badanai kalu?

Niestety jeszcze jedną próbkę mam zanieść a ponieważ Maja bardzo rzadko się wypróżnia to czekam:-:)-(
Kerna dzięki za wiadomość:tak::tak::tak:
Dorota bardzo dobrze powiedziałaś G, stawiaj jasno sprawę niech wie że nie żartujesz:tak::tak::tak:

Do góry