reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ale co ja wam teraz napisze... hehe
mialam zasuszany pokarm! skonczylam kuracje tabletkowa ale nie ryzykowalam i nie sprawdzalam piersi czy pokarm jest co by laktacji przypadkiem nie pobudzic. mienly ok 2 tyg jak skonczylam brac te tabletki i wczoraj nacisnelam na piers a tam troszeczke mleka a raczej takiej siary wylecialo i z 1 i drugiej piersi a dzis to juz laktacja sie znow rozkreca! jestem ciekawa czy moglabym znow doprowadzic do karmienia piersia i czy mala umiala by po takim czasie chwycic piers skoro butla to jej druga milosc i czy to dobrze dla dziecka taka zmiane przejsc.

reklama
Ale co ja wam teraz napisze... hehe
mialam zasuszany pokarm! skonczylam kuracje tabletkowa ale nie ryzykowalam i nie sprawdzalam piersi czy pokarm jest co by laktacji przypadkiem nie pobudzic. mienly ok 2 tyg jak skonczylam brac te tabletki i wczoraj nacisnelam na piers a tam troszeczke mleka a raczej takiej siary wylecialo i z 1 i drugiej piersi a dzis to juz laktacja sie znow rozkreca! jestem ciekawa czy moglabym znow doprowadzic do karmienia piersia i czy mala umiala by po takim czasie chwycic piers skoro butla to jej druga milosc i czy to dobrze dla dziecka taka zmiane przejsc.

a czemu ty zasuszalas pokarm ??

mi zanikl samoistnie ... ha a moje piersi wracaja do swojego pierwotnego rozmiaru !! zaraz wejde w moje koronkowe biustonosze :)

a czemu ty zasuszalas pokarm ??

mi zanikl samoistnie ... ha a moje piersi wracaja do swojego pierwotnego rozmiaru !! zaraz wejde w moje koronkowe biustonosze :)

zasuzalam bo mialam srednio 15ml w piersi i 15ml w drugiej piersi mleka a ze byly popekane i krwawiace a juz nawet zaczely robic sie takie sine to lekarz stwierdzil ze karmienia z tego nie bedzie tylko bol i meka to zasuszalam by nie dopuscic do zapalenia piersi.

zasuzalam bo mialam srednio 15ml w piersi i 15ml w drugiej piersi mleka a ze byly popekane i krwawiace a juz nawet zaczely robic sie takie sine to lekarz stwierdzil ze karmienia z tego nie bedzie tylko bol i meka to zasuszalam by nie dopuscic do zapalenia piersi.

przy tej ilosci to by ci sam zanikl jak u mnie ... wyszlam z zalozenia ze szkoda sie faszerowac lekami ... karmilam raz, dwa razy na dzien i sukcesywnie bylo coraz mniej i mniej ...

przy tej ilosci to by ci sam zanikl jak u mnie ... wyszlam z zalozenia ze szkoda sie faszerowac lekami ... karmilam raz, dwa razy na dzien i sukcesywnie bylo coraz mniej i mniej ...

byc moze ale wolalam wziac tabletki bo moja bratowa nie zasuszyla i tez postawila na to by sam zanikl i dostala takiego zapalenia ze miala wysoka goraczke majaki a za piers sie nie mogla zlapac,

Do roku:szok::szok::szok:no to zycze ci potem powodzenia:tak:

DAFFI az milo sie czyta takie wiadomosci:-)oby takie tylko byly;-)

U mnie noc ciezka:tak:nie dosyc ze maly nie spal prawie caly dzien to i noc nie byla za ciekawa:no:budzil sie co godzine i sama nie wiem czemu:sorry2:brzuszek go chyba nie bolal bo nie bylo widac zeby podkurczal nózki lub sie prezyl:no:brzuszek byl miekki:tak:o 5 nad ranem mialam juz dosc i dalam mu czopek:tak:po 10 minutach zrobil po nim kupala i potem zasnal wiec teraz nie wiem czy to ta kupka mu przeszkadzala czy ten czopek pomogl.Teraz tez spi ale jakos czujnie;-)

MAARTA tez jestem zdziwiona ale powiem ci ze wyglada to jak okres i nawet tak troche brzuch pobolewa.

Hania też z nami spała do roku i nie było żadnego problemu z przeniesieniem jej do łóżeczka a potem do łóżka:tak:
Pewnie to zależy od dziecka;-)

A mu znów mieliśmy pobudkę o 6...mały strasznie się wiercił...nie chciał pić i zasnął znów jak go wzięłam na klatę:-)
Podejrzewam że męczy go kupa po wieczornej butelce:no:
Wczoraj znów wypił 160 ml:szok:
Zebym miała kiedy odciągnąć swojego mleka to bym mu te dawała bo po sztucznym wcale nie śpi dłużej:no:
Ale po kąpaniu muszę butlę dawać bo tak to mały by non stop wisiał na cycu a ja nie miałabym pewności że jest najedzony:no:

Daffi to lepiej nie naciskaj na sutki jak nie chcesz rozkręcić laktacji:tak: ale sama jestem ciekawa czy dziecko po takim czasie chwyciłoby pierś;-)

Mój Tomek też tak robi...jeszcze niedawno leciałam z cycem ale zauważyłam że tylko się trochę napije i bawi się nim:tak:
Chyba po prostu odkryli rączki ;-) I wszystko co mogą z nimi zrobić to possać sobie:-)
moj ssie od urodzenia

Zebys ty widziala ta produkcje jak bylysmy jeszcze w dwupakach:-Dto dopiero byly lektory:tak:
Moj robi podobnie:tak:i za nic w swiecie nie chce smoczka do buzi:no:i znowu przeciwienstwo corki:tak::-D
wyobrazam sobie;:) tez niezle skrobalam ale na innym forum:-p
byc moze ale wolalam wziac tabletki bo moja bratowa nie zasuszyla i tez postawila na to by sam zanikl i dostala takiego zapalenia ze miala wysoka goraczke majaki a za piers sie nie mogla zlapac,
o jaa...wspolczuje...:shocked2:

kasiakkrk- dziekuje ulzylo mi :*

a moj Olek dzis wstawal co 3 godzinki!!! z zegarkiem w reku!!:szok: jestem z niego dumna:)
i sie wypalam nawet:tak:

mam pytanie do karmiacych mam no i do tych które maja wieksza wiedze ode mnie :p
czy jest to mozliwe zeby mojej Majce sie juz tak kupy unormowaly ze jak zrobila z wieczora jedna tak od tego czasu nic ... tylko sika ..

reklama
Do góry