reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

MEDEUSKA ciezki orzech do zgryzienia masz ze swoim M i z tym jak on traktuje swoje synka .Ty dobrze robisz .Ty jako baba musisz mu tlumaczyc i tlumaczyc ,bo wiesz do faceta to trzeba DUZYMI LITERAMI hihihi.
I ja nie pamietam kiedy bylam w kinie :-(
DOWIKLA oj zazdroszcze takiego dlugiego spania rano :-).
AS milo ze sie odezwalas Oczywiscie 3 mamy za was kciuki :-)

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow .

Ja to wyrodna matka jestem bo juz od jakiegos czasu wogole nic oliwce nie prasuje .Nie cierpie tego robic i nie robie i jest ok :-)

Aha zapomnialam napisac ze dzis po godznie 20 dostalam @ .Juz tam czulam ze ja dzis najpozniej jutro dostane .

reklama
Laski ja spadam zajrze jutro rano zeby nie było duzo do czytania chociaz mąż jutro wraca to ciężko bedzie mi dostac sie na komp:tak::tak::tak:

Miłych snów zyczę wszystkim i zdrówka bo coś te bakterie znów ostro atakują:-:)-:)-:)-(

Chciałam ce zapytac bo mamy chłopców w tym samym wieku co prawda mój starszy w miesiącach ale chciałam sie zapytac czy Antos cos juz mówi:baffled:bo Martynki i Kamilka prababcia nie ma co robic to głupoty wymysla:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wymyśliła sobie ze Kamilek za mało mówi i kazała mi isc do spowiedzi do komuni i później duchnąc Kamilkowi do buzi zeby zaczą mówic a jak nie to ona w niedziele przyjdzie i mu duchnie no głupoty opowiada bedzie mi dziecko o 7.00 budzic i duchac do buzi no głupia czy co:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jeszcze mi go zaczaruje i wogule nie bedzie mówił.Mam nadzieje ze sie rozmysli bo jak nie to nie wiem co jej zrobie:no::no::no:
Mnie tez Twoja tesciowa powalila.Co za bzdura .Ja to bym sie awanture
zrobia na Twoim miejscu.
No i wpadłam tak na chwile i juz uciekam ide dzieci myc i mleczko im zrobic jak zasna to wpadne do was
Oni ide juz o tej godzinie spac na noc ?czy maja drzemke?
Wpadam tylko powiedzieć że mam szwagierke moją ukochaną na weekend z synem:baffled:Będę w niedzielę wieczorem jak dożyję:cool::sorry2:
Mimo wszystko udanego weekendu:tak:
Hej,my po zabawie choinkowej - jeszcze na tak dennej nie byłam:no::sorry2: - za głośno, dzieciaki jak zobaczyły paczki to od razu nawet na obiad nie czekały tylko do domu i paczka pod pachę.Julu (gorączka przeszła)nie chciał w ogóle tańczyć:no: i płakał.Tak się źle czułam, głowa mnie bolała:-(,że o 16:20 poszłam spać i spałam 2,5 godziny:szok::szok:.Co u mnie jest zjawiskiem dziwnym:dry: bo w dzień nie śpię:no:.Chłopaki też padli.m pojechał do Zamościa robotę nagrywać.:tak:
Wybaczcie że tylko o sobie ale przeczytałam i co 20-te słowo zapamiętałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
Może jutro w lepszym stanie będę:tak:
Zmykam z chłopakami na sanki.
Zdrowka i szkoda ze przedstawianie nieudane:baffled:
Cieplutko jest:tak::-) a M właśnie wraca to na górkę pójdziemy:tak::cool:.
U mnie tez dzis cieplutko:tak:
IWCIK super zdjecia.Bal widze udany:tak:

No to i jak mowie dobranoc.Brzuch mnie jutro bedzie bolal z tej @ juz to widze .Ja to zawsze nie mam kiedy jej dostac tylko wtedy jak ide na imprezke:cool2:
Dobranoc

Lunka ty na wizytę teściówki czekasz, no wiesz co?!:szok::szok::-p:-p
Myszunia to trzeba było już tą choinkę cały rok w akademiku trzymać:-D:-D:-D
Wiktoria i jak w spokoju zrobiłaś te naleśniki czy jednak ktoś się wtrącił?;-);-)
A babcia zabobony ma super:-D:-D:-D - Moja teściowa jak się dowiedziała że Maja może mieć robaki to kazała zrobić korale z czosnku i jej na szyję wieszać:-D:-D:-D:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
MH ja miałam Maję w domu i też poczytać cały dzień nic nie dała dlatego teraz nadrabiam:tak::tak:
Medeuska jak nadal będzie mu na wszystko pozwalał i nie karał to potem mu Patryk na głowę wejdzie
Dowikla twoim szczypiorkom też dużo zdrówka, żeby je na dobre nie rozłożyło:tak::tak:
Anabubka u mnie też dzisiaj krupniczek:tak::tak::tak:
Aquapark super:tak::tak::tak:
Malinka to fajnie macie z tymi biletami do kina, też bym tak chciała:tak::tak::tak:
Mamita współczuję szagierki;-);-)
Martuśka to współczuję nieudanej zabawy choinkowej i oby cię jakieś choróbsko nie brało:no::no:
Iwcik koniecznie pochwal się fotkami swojego tygryska:tak::tak::tak: Już zobaczyłam, tygrysek śliczniutki:tak::tak::tak: U nas 5 lutego bal karnawałowy a Maja oczywiście chce być różową księżniczką:baffled::baffled::sorry2::sorry2::cool::cool:
Agnes to udanego pobytu u dziadków:tak::tak:
Dorota super że spotkanie się podobało i że jest specjalna grupa dla kobiet, tam cię pokierują jak masz postępować z G:tak::tak:

Anabubka ale literówki są tak twoje jak twoje córy:-D:-D:-D:-D:-D
No no, Anabubka z literówek słynie! :-D:-D:-D:-D A ile ubawu czasami dzięki nim jest! :tak::tak::tak::tak:
no przeciez:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

o mamo czuje jak mnie ten katar rozbiera:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
oj chyba jednak sie nie obronie
tyle dobrze ze dopeiro teraz na ferie:baffled:
Oj, nie choruj kochana, nie choruj :no::no::no: Trzymaj się!
auto juz "naprawione"
znaczy jezdzi ,ale stacyjke nowa trzeba kupic o teraz odpala tylko na kostce a nie na wejsciu na kluczyk:baffled: no blokada zdjęta załkiem, bo pękniete było:baffled:

ale co z tego że jezdzi jak sniegu po pachy a zimówek w nim nie ma:sorry2::-D:-D:-D:-D
W taką pogodę bez zimówek to "trochę" ciężko :-D:-D:-D Chociaż my też takich typowych zimówek nie mamy tylko te tzw "wielosezonowe" i jakoś jeździmy. Tylko, że ostrożnie! :tak:
Witajcie.
Ja tylko przelotem.:-D:-D:-D
Prawie wszystko spakowane.
Tzn najważniejsze to dla małego jedzenie:
serki,deserki,parówki,pieczywo tostowe toster,puszka mleka ,kaszki ryżowe itp
Jeszcze nabój z gazem i palnik ale to na koniec.
Dziś odebrałam małego "dowód osobisty " ha jak to dumnie brzmi.:-D:-D:-D
Zakupki udane w sumie ponad 2000 mniej w portfelu :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:,ale wyprawka gotowa.
Najbardziej jestem z butów zadowolona.
Przedwczoraj oglądałam za 225 zł i 289 no załamka...:baffled:
Dziś pojechaliśmy i szok prawie takie same tylko kolor inny cena 69 zł.:szok::szok::szok::-):-):-)
no takie zakupy to ja lubię :-D:-D:-D

Kochane życzę Wam cobyście się fajnie na forum bawiły a sobie życzę co byście mało pisały.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Oczywiście żart.
Trzymajcie za nas kciuki ,bo długa i trudna droga przed nami.
Jak dojadę prześlę ,którejś z dziewczyn smska.
Trzymajcie się kochane.
Buziaczki.:happy2::happy2::-)
Bawcie się dobrze i wracaj do nas jak najszybciej! :tak::tak::tak:
Chciałam ce zapytac bo mamy chłopców w tym samym wieku co prawda mój starszy w miesiącach ale chciałam sie zapytac czy Antos cos juz mówi:baffled:bo Martynki i Kamilka prababcia nie ma co robic to głupoty wymysla:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wymyśliła sobie ze Kamilek za mało mówi i kazała mi isc do spowiedzi do komuni i później duchnąc Kamilkowi do buzi zeby zaczą mówic a jak nie to ona w niedziele przyjdzie i mu duchnie no głupoty opowiada bedzie mi dziecko o 7.00 budzic i duchac do buzi no głupia czy co:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jeszcze mi go zaczaruje i wogule nie bedzie mówił.Mam nadzieje ze sie rozmysli bo jak nie to nie wiem co jej zrobie:no::no::no:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Wiki, no ubawiłam się po prostu niesamowicie! :-D:-D:-D:-D
Te przesądy czasem są tak durne, że aż nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. :sorry2: Ja np słyszałam, że w ciąży nie można obcinać włosów, bo dziecko będzie głupie. :-p:-p:-p A jak Piotruś się urodził to moja babcia mi tłumaczyła, że noworodkom nie obcina się paznokietków tylko obgryza,:szok: ale już nie pamiętam jaka puenta tego przesądu była. :-D
Nie pozwól prababci dmuchać dziecku w buzię, bo jakieś bakterie może mu wdmuchnąć. Powiedz, że w takie czary to tylko poganie wierzyli, a wierzącym to nie wypada nawet takich rzeczy mówić, bo to grzech. :tak: Może to do niej trafi! :tak:
...
Cos duzo z nas dzisiaj tancowalo z zelazkiem:szok::-D:-D:-D
To ja dołączam do klubu tańczących z żelazkami :-D:-D:-D:-D Poprasowałam dziś wszystkie pieluszki tetrowe dla maleństwa. :tak:
Hej,my po zabawie choinkowej - jeszcze na tak dennej nie byłam:no::sorry2: - za głośno, dzieciaki jak zobaczyły paczki to od razu nawet na obiad nie czekały tylko do domu i paczka pod pachę.Julu (gorączka przeszła)nie chciał w ogóle tańczyć:no: i płakał.Tak się źle czułam, głowa mnie bolała:-(,że o 16:20 poszłam spać i spałam 2,5 godziny:szok::szok:.Co u mnie jest zjawiskiem dziwnym:dry: bo w dzień nie śpię:no:.Chłopaki też padli.m pojechał do Zamościa robotę nagrywać.:tak:
Wybaczcie że tylko o sobie ale przeczytałam i co 20-te słowo zapamiętałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
Może jutro w lepszym stanie będę:tak:
Zmykam z chłopakami na sanki.
Uuuuuuu :baffled: Nie fajna impreza! :dry: Odpocznij sobie! Należy ci się chwila oddechu! :tak:
Hej my niedawno wrocilismy z klubu:tak:.
Wczesniej kupilismy maly upominek na jutro.W klubie bylo ok ,to jest jak
rodzina.Ja planuje tam isc w srode na spotkanie kobiet ,a G bedzie tam mial
tez terapie tylko teraz ten prezes go umawia z pania psycholog i mnie rowniez.
Dzis akurat bylo tam tak luzniej .Tam zawsze mozna przysc i pogadac .
Zamiast do knajpy to tam sie przychodzi :tak:.
...
To fajne miejsce musi być! :tak: Cieszę się, że wam obydwojgu przypadło do gustu! :tak:
Fotki z dzisiejszego balu Maksia:-):-):-)
Prawdziwy bal przebierańców! Super! :-)

...
Myszunia to trzeba było już tą choinkę cały rok w akademiku trzymać:-D:-D:-D
...
No właśnie trzymałyśmy tyle ile się dało, czyli do końca letniej sesji, a później musiałyśmy się wynieść na wakacje to i choinkę trzeba było zabrać, a szkoda nam było, oj szkoda. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Zmykam powolutku, bo mój m pojechał właśnie po Karmi, więc może jakąś imprezkę sobie zrobimy! :tak::tak::tak::tak:
O właśnie wrócił! :-)

Dobranoc! :tak:

:-D:-D:-D:-D błagam Cie Wiki nie przejmuj sie babsztylem- ażde diecko kw inym casie i w óżnych ilosciach zaczyna mówic- n mój M tera jest papla, a do 5 roku życia prawie nic nie chciał mówic:szok: ajak skonczyl 5 lat zaczal opowiadac bajki na dobranoc dziadkowi same przez siebie wymyslone:szok::szok::szok::szok:wiec naprawde nie ma co sie martwic:sorry2:

no w BMW to normalka:tak:wiem, chyba 150zł gośc za to bierze czy jakos tak:confused: moze kiedys wysle:-p:-p:-p:-p poki M nie pracuje to nieeeee ma szans:no:
Popieram Medeę:tak:,w poprzedniej pracy niby nauczyciele:sorry2:,wykształceni a jego rodzice nad małym wosk wylewali,bo niespokojnie spał i DUCH wyszedł:baffled:.
U nas w BMW nic takiego ze stacyjką się nie dzieje:no: ale nasza to prawie pełnoletnia;-):tak: .
Hej my niedawno wrocilismy z klubu:tak:.
Wczesniej kupilismy maly upominek na jutro.W klubie bylo ok ,to jest jak
rodzina.Ja planuje tam isc w srode na spotkanie kobiet ,a G bedzie tam mial
tez terapie tylko teraz ten prezes go umawia z pania psycholog i mnie rowniez.
Dzis akurat bylo tam tak luzniej .Tam zawsze mozna przysc i pogadac .
Zamiast do knajpy to tam sie przychodzi :tak:.
Dorotko widzę,że terapia zaczyna przynosić efekty - oby tak dalej;-):tak:.

My niedawno z sanek wróciliśmy,ale chłopaki się wyszaleli:tak::cool:,ja sama 2 razy śnieg zaliczyłam:tak::-p:-D:-D:-D.M też już do domu zjechał a BMW po lakierniku - jak ta lala:tak::cool::cool::cool2:.

Fotki z dzisiejszego balu Maksia:-):-):-)
super:tak:
]
Medeuska jak nadal będzie mu na wszystko pozwalał i nie karał to potem mu Patryk na głowę wejdzie
[/B]
ja wiem, ale.....

W taką pogodę bez zimówek to "trochę" ciężko :-D:-D:-D Chociaż my też takich typowych zimówek nie mamy tylko te tzw "wielosezonowe" i jakoś jeździmy. Tylko, że ostrożnie! :tak:
my tez mamy "wielosezonowe" ale 2lutnie na pewno jak nie wiecej:sorry2:
poza tym mam tył napęd i do tego szerokie opony:baffled: więc się ciężej jeździ:tak: pamietam jak mnie rok temu zmiotło na zakrecie w nieduzym śniegu na dwójce na najwolniejszych obrotach:baffled: od tego casu bez zimówek do mojej bmki w śnieg nawet najmniejsy nie wsiadłam:no::no::no:
U nas w BMW nic takiego ze stacyjką się nie dzieje:no: ale nasza to prawie pełnoletnia;-):tak: .
.
oby dalej Ci sie nic nie działo:tak::tak::tak: ale w wiekszosci prypadków w bmw sie psują wlasnie stacyjki:tak:

oj Wikuś Wikuś nie ma to jak babcie:-D:-D:-D
wiem coś o tym bo moja babcia kazała mi jak Julia miała kolki to gałązkami brzozowymi ją lekko oklepać:szok:a i jak kapałam dzieci po zachodzie słońca to nie wolno mi było jej zdanie wody wylewac bo się dziecko z kąpiela wyleje cokolwiek to znaczy:dry::-D:-D:-D
mój Antoszka trochę mówi to znaczy gada cały czas po swojemu ale w tak rozgadanej rodzinie dziwne by było gdyby nie mówił:-D:-D:-D
a tak ze zrozumieniem to
baba-babcia
tata-no wiadomo tata:-D
mama-znaczy się niby ja malina:-D
adam-wiadomo adam:-D
jul-julia
dzie-gdzie
papa-znaczy papa
brum-auto
mniam-żarełko
jubil-piciu:szok::-D
aaa-spać
nie-znaczy nie
lala-lala:-D
to chyba tyle co pamiętam ale on cały czas coś nawija:-D:-D
zdjęcia Maxia Iwci widziałam no tygrysio super:tak:
a teraz mykam bo mi mój kochany musi akumulatorek naładować;-)przed jutrzejszym dniem pracy a tak kusząco mi tu leży i po pleckach smyra:-)
papatki kochane:happy2:

reklama
dzewczyny mam dylemat- powoli musze myślec o spacerówce, bo jeszcze miesiac i maks mi sie do gondoli nie zmiesci:eek:

jesli wogóle juz sie miesci , bo dawno nie wychodziłam z nim:baffled:

w kadym badz razie nie wiem czy kupic parasolke czy np taki, bo niedrogi akurat i mis sie podoba:
Ultralekki wózek VIVI 2010+Świąteczna Promocja (892105272) - Aukcje internetowe Allegro

mam teraz 3 kolowy i chwale sobie i kurcze jak w ciazy i od poczatku chcialam spacerówke parasolke tak teraz nie wiem:eek::eek:

Do góry