reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

macy to ładnie sobie w kulki lecą w tej wspaniałej UK !! tyle za wynikami się prosić ! miejmy nadzieje ze szybko się dowiesz i będzie oki !

moja też już ma łezki ! dzisiaj jak się rozpłakusiała to jej łezka w kąciku oka spłyneła - aż mi się smutaśno zrobiło. a i zaczyna chyba mnie widzieć bo się coraz więcej patrzy na mnie centralnie i oczka już jej się nie rozbiegają :) dzisiaj jak nie chciałą spac - bo też ma coraz dłuższe okresy czuwania - to chodziłam z nią po całej chacie i pokazywała gdzie co jest - żeby wiedziałą gdzie mieszka wogóle hehehe :-D

moja Mała też ma straszne potówki na czole jej wyszły i własnie myślę co z nimi zrobić? czekać aż same zejda czy nie?

aaaaaa i mam pytanie: kiedy odpadnie nam pępuszek ! kurcze małajuż ma 3 i pół tygodnia a pepek się wyśmienicie trzyma - a ja mam już dosyć przemywania go bo Mała wyje w niebogłosy :-(

reklama
Mój synek miał potówki w szpitalu bo ja akurat miałam łóżko ze strony kaloryfera no i ja za bardzo opatulałam Alanka i tak potówki miał ale od razu wtedy go odkrywałam nawet sobie tak na rożku spał odkryty i szybko znikały:tak:teraz nie ma już bo juz tak nieprzegrzewam dziecka:tak:

AGAGSM ja miałam także poranione brodawki że miałam takie małe strupki i kurcze przykleiło mi się do wkładki i dupa odkleił strupek i ranka była która szczypała:baffled:dlatego ja po kazdym karmieniu bepanhenem i dzięki temu zawsze były te sutki nawilżone nieprzyklejały sie no i dodatkowo mleczko ciekło co specjalnie i w tej wkładce zostawiałam mokrej dłużej aby tak powiem wchłoneły te sutki to mleczko tak nawilżały sie i super mam nic nie pozostało po rankach a karmienie sama przyjemnosć:tak:

MACY to się uśmiałam:-D

Tysiolek powinny same zniknąć jak mała nie bedzie przegrzana :tak:

co do pępka u nas właśnie odpada a mi się wydaje że w środku nie do końca zagojony :confused: takie białe widać w środku a pępuszek wisi na jednym włosku i nie ruszam bo mam cykora :sorry2:i to odpada po tym jak położna go tak porządnie zrobiła spirytusem w każdym bądz razie ja mam takie wrażenie że za mocno go odkleiła i się jeszcze nie zagoił :baffled: no zobaczymy może jutro nas odwiedzi i zobaczy jak to wygląda

U nas niestety nie zapowiada sie by pepek szybko odpadł:zawstydzona/y: 1 córa miała 4 tyg kikut, ale teraz to chyba dłuzej potrwa. Lekarka mnie postraszyła, ze takie ładne zasoszone kikuty lubia nie odpadac... mam nadzieje, ze w koncu jej odpadnie i nie skonczy sie u chirurga, bo sie juz martwie...
Połozna do nas czasem zagalada i go oglada i mówi, ze nie mam sie czym martwic, zobaczymy co powie w tym tyg:-(

co do pępka u nas właśnie odpada a mi się wydaje że w środku nie do końca zagojony :confused: takie białe widać w środku a pępuszek wisi na jednym włosku i nie ruszam bo mam cykora :sorry2:i to odpada po tym jak położna go tak porządnie zrobiła spirytusem w każdym bądz razie ja mam takie wrażenie że za mocno go odkleiła i się jeszcze nie zagoił :baffled: no zobaczymy może jutro nas odwiedzi i zobaczy jak to wygląda
U mnie było to samo, kikut odpadł po 3dniach a w środku żywe:baffled: Ale zasmarowałam spirytusem i zaraz się strupek zrobił, więc się nie martw;-)

Gosiu, Miki miał takie białe, myślałam że to ropa się zbiera, ale następnego dnia już nie było śladu i wszystko ok.

A mnie strasznie dziwi że nie muszę używać wkładek bo mleczko mi nie cieknie, a pamiętam że z Hubertem używałam, może to ma związek z tym że mi w ciąży nie leciała siara.

dzięki dziewczyny:tak: dziś się zalepił a wczoraj odpadł cały pępuszek :tak:tylko na środku jest takie jakby jeszcze miało to odpaść może jak pisze Labamba strupek się z tego zrobi ?sama nie wiem jak to opisać jutro jadę do przychodni zważyć małego to się zapytam czy jest ok :tak: może i położna wpadnie mówiła że w tym tygodniu a mnie takie coś wkurza bo nie powiedziała konkretnie kiedy a ja za nią czekać nie mam zamiaru :no: najwyżej mnie nie zastanie w domu :dry:

wkładek ja używam ale nie leci mi mleko w staniku tylko jak wyciągne cyca ;-)wczoraj cos mi mokro się zrobiło a to mi z piersi poleciało dosłownie mleczna krowa ze mnie jak nacisnę to leci ciurkiem mały się aż krztusi i za łapczywie pije i czasem muszę przerywać mu karmienie bo potem ulewa :baffled:

dziewczyny mam jeszcze pytanie chce kupić pieluszki happy na allegro i w 4 pakach wychodzą tanio a czy to nie za dużo jak 4 paczki tych od 3-6kg ? teraz zeszła mi prawie paczka pampersów czyli na 2 tygodnie myślę że 4 happy na 2 miesiące no może 1,5 miesiąca starczą tylko czy w te15 miesiąca mi mały nie wyrośnie z nich :confused: może lepiej kupić 2 sztuki tych od 3-6kg i 2 paczki tych od 5-9kg ?
choinka ja to mam ale problemy :zawstydzona/y:

dzięki dziewczyny:tak: dziś się zalepił a wczoraj odpadł cały pępuszek :tak:tylko na środku jest takie jakby jeszcze miało to odpaść może jak pisze Labamba strupek się z tego zrobi ?sama nie wiem jak to opisać jutro jadę do przychodni zważyć małego to się zapytam czy jest ok :tak: może i położna wpadnie mówiła że w tym tygodniu a mnie takie coś wkurza bo nie powiedziała konkretnie kiedy a ja za nią czekać nie mam zamiaru :no: najwyżej mnie nie zastanie w domu :dry:

wkładek ja używam ale nie leci mi mleko w staniku tylko jak wyciągne cyca ;-)wczoraj cos mi mokro się zrobiło a to mi z piersi poleciało dosłownie mleczna krowa ze mnie jak nacisnę to leci ciurkiem mały się aż krztusi i za łapczywie pije i czasem muszę przerywać mu karmienie bo potem ulewa :baffled:

dziewczyny mam jeszcze pytanie chce kupić pieluszki happy na allegro i w 4 pakach wychodzą tanio a czy to nie za dużo jak 4 paczki tych od 3-6kg ? teraz zeszła mi prawie paczka pampersów czyli na 2 tygodnie myślę że 4 happy na 2 miesiące no może 1,5 miesiąca starczą tylko czy w te15 miesiąca mi mały nie wyrośnie z nich :confused: może lepiej kupić 2 sztuki tych od 3-6kg i 2 paczki tych od 5-9kg ?

Nie wiem Gosiu ile szt jest w opakowaniu, ja używam Dada i jest 78 szt, otworzyłam 3 paczkę i już są przymałe, a Miki waży ok. 5 kg.

Nie wiem Gosiu ile szt jest w opakowaniu, ja używam Dada i jest 78 szt, otworzyłam 3 paczkę i już są przymałe, a Miki waży ok. 5 kg.
dzięki ;-)też są pakowane po 78 sztuk ....to muszę to przemyśleć bo mój to urodził się 4,5kg i chyba tyle gdzieś ma jak nie więcej .....mamy pampersy 2 i są dość duże a happy 1 są takie na styk już z pośladków mu uciekają wiec chciałam 2 :tak:

reklama

Gosia dużo taniej niż w sklepie?

Do góry