reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

13x13 rychło w czas z tym wózkiem się zorientowałaś, ale skoro w zasadzie wiesz, co chcesz to nie powinno być problemu ;-)

Aniam z pidżamkami to jest u nas różnie: albo Auchan, albo Tesco, albo C&A. Pepco kiedyś miałam, ale ona po praniu zrobiła się maleńka :szok:

Ja zakupy zaczynam kończyć, coraz więcej z listy już powykreślałam i w zasadzie zostały mi do kupienia kosmetyki, pieluchy no i ciuszki- ale to już tak bardziej dla przyjemności. Z grubszych rzeczy to leżaczek, taki ma być: Leżaczek Bright Starts ZWIERZĄTKA 6812 Dumel. i mata, myślałam o takiej: www.babynet.pl-Tiny love mata gimnastyka dla bobasa z pałąkami Małpia Wyspa. albo o tej: www.babynet.pl-Tiny love mata gimnastyka dla bobasa z pałąkami ZOO. ta druga nawet mi sie bardziej podoba, bo pamiętam, że jak Kuba leżał na brzuszku, to lubił ciągnąć wystające uszka i kwiatki na swojej macie (oan teraz powędruje do mojej mamy 'na stan').

No i stała się rzecz straszna: mój mąż swego czasu wymontował z fotelika wkładkę redukcyjną dla niemowlaka i teraz jest 'klops', bo nie pamięta, gdzie ją wcisnął :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Już molestuje producenta i mam nadzieję, że mi ją doślą w tym tygodniu, bo jak nie to mąż będzie musiał z kasy wyskoczyć. W sumie dobrze, że zauważyłam brak teraz a nie w szpitalu tuż przed wyjściem do domu, boby mnie chyba trafiło!!!

reklama
13x13 rychło w czas z tym wózkiem się zorientowałaś, ale skoro w zasadzie wiesz, co chcesz to nie powinno być problemu ;-)

Oj bez przesady -wózków jak grzybów po deszczu:-) a wózka i tak nie kupię teraz tylko w marcu... przecież 2 miechy zostały nie 2 dni:tak: a nawet jakby S sobie świetnie poradzi z zakupami:-p pozapisywałam w zakładkach jaki wózek, łóżeczko i pościel, jakie śpioszki itp -a z resztą niech robi co chce;-)

ja jak zwykle nie do konca wtajemniczona jestem:zawstydzona/y: poweidzcie mi wiec prosze, a czy "zwyklym" kocykiem nie da sie takiego dzieciaczka jak otulaczkiem owinac? bo zastanawiam sie, czy powinnam sie za tokowym rozejrzec, czy kocyc jest ok:baffled:

13x13 chodzi o to, że na niektóre modele, albo kolory trzeba czekać (to samo z fotelikami)- ale to zależy, co konkretnie wybrałaś, bo niektóre są 'na stanie' w sklepach. Może zresztą ja patrzę na upływ czasu inaczej, bo 8 h w robocie a potem Kuba mnie zagarnia dla siebie, a wieczorem to, albo już pozamykane, albo samej mi się nie chce jeździć po sklepach (ktoś w końcu z Kubą w domu musi zostać ;-)).

Aga2010 można, ale dziecko się 'rozkutła. Otulaczek ma rzep. Ja się nad nim zaczęłam zastanawiać, bo w sumie mój rożek i tak już nie ma usztywnienia (hihihi... zaginęło razem z wkładką do fotelika chyba), zaś rzep jest, ale jeszcze zobaczę, co zrobię.

Oj bez przesady -wózków jak grzybów po deszczu:-) a wózka i tak nie kupię teraz tylko w marcu... przecież 2 miechy zostały nie 2 dni:tak: a nawet jakby S sobie świetnie poradzi z zakupami:-p pozapisywałam w zakładkach jaki wózek, łóżeczko i pościel, jakie śpioszki itp -a z resztą niech robi co chce;-)

ja tlumacze swojemu K. co w razie czego dokupi, jak szukac, na co zwracac uwage, jakie firmy sa dobre, jak wygladaja wklady poporodowe itd. a on mi tylko "ale ja przeciez inteligentny jestem i sobie poradze":baffled:
no i ma racje, tylko ja bym nie chciala go samego ze wszestkim zostawiac - to takie typowe dla bab:sorry2:

13x13 ja mam juz wozek jedo bartatine. nie wiem czy sie sprawdzi bo Margolka jeszcze nie miala przyjemnosci, ale ja lubie sobie na niego patrzec:tak:.

A ja mam ten wózek od 2 lat i tez sobie go chwalę :-)Tyle, że mój na wahaczach. Gondolka super duża i wygodna, a podnoszone oparcie przez kilka tygodni ratowało mnie z opresji, zanim przesadziłam Młoda w spacerówkę. Spacerówka może już tak ładnie nie wygląda, ale jest obszerna i na pierwszą zimę była idealna. Brak skręcania kół nie był mi do tego stopnia potrzebny, że jak zaczęłam używać parasolki to zablokowałam kółka i tak już zostało. Ale to już zależy od upodobań.

wróciłam z zakupów - cel Lidl i Biedronka
zakupiłam :) body, skarpetunie, śliniaczki, podkłady do przewijania, śliniaki jednorazowe oraz dwie zabawki :)

Załączniki

• P1020566.jpg
    P1020566.jpg
    52,2 KB · Wyświetleń: 63
  • P1020567.jpg
    P1020567.jpg
    45,7 KB · Wyświetleń: 55
  • P1020568.jpg
    P1020568.jpg
    47,9 KB · Wyświetleń: 65
  • P1020569.jpg
    P1020569.jpg