reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2010

Mammi, gratulacje córeczki.

Chyba już tylko ja nie wiem co będzie u mnie, czy mój gin jest jakiś dziwny???

Vanilka, jestem tego samego zdania, niedługo wszystko będzie zakazane, nie popadajmy w paranoję, trzeba jesc wszystko z umiarem po prostu.
Moj M dziisja na imprezie firmowej, ale Maja coś chora znowu, idę się nią zająć

reklama
Nie byłam na typowej wizycie,ale na USG i po zmierzeniu maluszka okazało się,że jest za wcześnie na USG genetyczne więc lekarka zrobiła zwykłe 3 D,ale super profesjonalnie i między nóżkami żadnego sisiorka nie widzieliśmy:no: A mówiła,że tylko raz sie pomyliła.
Ale szczęśliwa jestem:happy2:.Zmykam Was nadrobić;-)

Mammi, gratulacje córeczki.

Chyba już tylko ja nie wiem co będzie u mnie, czy mój gin jest jakiś dziwny???

Vanilka, jestem tego samego zdania, niedługo wszystko będzie zakazane, nie popadajmy w paranoję, trzeba jesc wszystko z umiarem po prostu.
Moj M dziisja na imprezie firmowej, ale Maja coś chora znowu, idę się nią zająć

Czemu dziwny ?? Kiedy bylas na USG???? Pewnie na nastepnym powie;-) Nam jakby nie bylo takiej sytuacji jak jest z moim zdrowiem to by tez dopiero na polowkowym powiedzial. A tak poprostu mamy czesto USG robione.

Agatha Dokladnie,nie popadajmy w paranoje ...bo w sumie nic bym nam nie wolno bylo jesc ,czy myc sie niczym bo przeciez wszystko zabronione .
Sa kobiety ktore choruja na jakies powazne choroby i musze tez podczas ciazy brac swoje leki (np.z padaczka kobiety) ...wiec mysle ,ze czosnek to pikus przy tych lekach ..chyba ,ze ktos je codziennie po mega wielkiej dawce czosnku :happy2:

Mammi - Gratuluję córeczki!!!
agatha61 - nie tylko Ty nie wiesz co mieszka w brzuszku, ja będę wiedziała dopiero 02.03 i nie wiem jak tu wytrzymać (a jeszcze jak maleństwo się obróci, eh, wolę nie myśleć)
I zastanawiam się czy 21 tydz i 5 dzień to nie za późno na to usg? Ale już nie ma terminów na wcześniej, a mi bardzo zależy na tym lekarzu.
Czy ktoś może wie, do kiedy robi się połówkowe usg?

Dziewczyny ja tez nie wiem co bedę miała a strasznie bym chciała wiedziec... wizyte mam 26 lutego mam nadzieje ze dzidzius pokaze co ta ukrywa !

Oczekiwanie, ja mam USG na kazdej wizycie i ostatnio mialam 27/01, ale jak tylko go zapytalam (jeszcze przed usg) czy zobaczy płeć, to powiedział, ze nie ma szansy, ze to za wczesnie.
Dlatego mówię, że moj dziwny...

A na połówkowe idę w 22tc do innego lekarza i on powiedział tak: są plusy i minusy, że w 22 tc, wcześniej jakbym robiła i coś wyszłoby nie tak to mamy więcej czasu na leczenie, zapobieganie itd, z drugiej strony powiedział, ze w 22tc bedzie wszystko duzo dokladniej widzial.
A że usg genetyczne w 13tc i wywiad nie wskazują na nieprawidłowości to te dwa tyg nie robią nam różnicy. Jest to super specjalista i mam zaufanie do tego co mówi.

I on już na pewno mi powie co będzie, więc najpóxnej w marcu się dowiem.

Ale muszę Wam się pochwalić jaki mój M dzisiaj miły.

przyszedł z pracy i mówi: kupiłem ci buty, ajkby były niedobre to oddam jutro, ale były fajne i postanowiłem wziąć.

No i sa idealne i naprawdę mi się podobają, takie sportowe ECCO, akurat do latania na spacerki z wózkiem.

No zaskoczył mnie dzisiaj maksymalnie...

reklama
Ja przed badaniem zjadłam 5 kostek czekolady i mała tak wierciła się na badaniu,że nie było problemu,żeby płeć określić,za to pozniej tak zaczęła się kręcić,że lekarka nie mogła jej pomierzyć i cały czas buzię zasłaniała-wstydliwa niunia;-)Sorki,że tylko o tym piszę,ale czuję jakbym dosłownie była pijana szczęściem.W głebi serca strasznie marzyłam o córeczce,tylko głupio mi bylo,że może chłopiec będzie i wyjdę na wyrodną matkę;-)
U M w rodzinie od strony męskiej to pierwsza spłodzona dziewczynka od 50 lat:tak:

Co do czosnku to ja go jadłam w każdej ciąży więc trochę zaskoczona jestem:confused:

Do góry