reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

13x13- paracetamol w aptece ty Ty jednak kup :-) i sól fizjologiczną do pielęgnacji oczków. Jak maluch ma gorączkę to należy ją zbijać, a dzieci niestety gorączkują ostro tzn. wysoko i czasem nagle. Też uważam, że nie podaję się leków bez konsultacji z lekarzem, ale każdy pediatra i położna Ci powie, żebyś kupiła paracetamol, bo nic innego na zbijanie gorączek nie wymyślili.
paracetamol lub ibuprom. nie wszystkie dzieci toleruja paracetamol, i wtedy cos na ibupromie pomaga.

reklama
Ja dzisiaj robilam zakupy w aptece i niestety jak teraz spojrzalam na rachunek, to sie okazalo, ze u mnie Bepanthen kosztowal 38 zl/100g :wściekła/y: No ale planuje stosowac tylko na moje piersi, a na dupcie jedynie jesli zrobia sie odparzenia (na co dzien nivee ochronna). Kupilam jeszcze parafine ciekla 2.5zl/100g do kapieli, sol fizjologiczna 30 ampulek 7.95zl/30*5ml, gaziki 5x5cm 4.50zl/100sztuk.

Czy to prawda, ze przy coreczce nie uzywa sie pudru??? Kupilam puder nivei i nie wiem czy nie wydalam bez sensu kasy
:dry:

13x13- paracetamol w aptece ty Ty jednak kup :-) i sól fizjologiczną do pielęgnacji oczków.

Ok.... paracetamol i sól
Wszystko o gorączce - Zdrowie - arykuł

A może się zmobilizujmy i zróbmy zawody w "kto wyda najmniej" :-) Większa motywacja do oszczędzania :-)

przy drugim bobasie -teraz pójde na żywioł w związku z czasem jaki zostanie mi na zakupy po przeprowadzce;-)

Świetna sprawa:tak:

a ja jeszcze nic nie kupiłam
ooo przerpraszam wlasciwie to kupilam:
- koszule do karmienia, jednak kopertowa, bo mialam taka z Hania i jakos mi bylo wygodnie i nic mi nie wylazilo...
- kapcie do szpitala
- wkładki laktacyjne Bella 60 szt. w selgrosie byly za niecałe 13 zl

paracetamol lub ibuprom. nie wszystkie dzieci toleruja paracetamol, i wtedy cos na ibupromie pomaga.
Katik, a ibuprofen to nie jest od 3 miesiąca? Tak na moim Ibufenie jest napisane. Ale paracetamol na początek zawsze warto mieć, bo potrzebny jest w najmniej odpowiednich momentach.

Pościeli do wózka nie kupuję, z resztą do łóżeczka na razie też nie. Na wiosnę mamy kombinezoniki cieplejszy i cieńszy, a potem to już kocyk lekki albo pielucha, albo samo body. A w łóżeczku rożek, potem śpiworek. Pościeli używam od jakiś 2 miesięcy, jak Mania przeszła z łóżeczka na tapczan :-) Zresztą jak większość przy drugim dziecku, niewiele kupuję. Choć jak patrzę na Wasze zakupy, to sama mam ochotę coś dokupić...

Wanienkę też mamy zwykłą, ale dużą, od znajomych mieliśmy stelaż - super sprawa, bo schylać się nie trzeba. Ale wtedy przydaje się jeszcze odpływ, żeby jej z wodą nie nosić ;-) A duża u nas się o tyle sprawdziła, że dotąd Młoda jej używa, jeśli ma kąpiel dłuższą. A wody do niej można wlać mniej niż do dużej wanny ;-)

Szalejecie dziewczynki:-D

Ktoras pisala ,że wiecej wydaje sie przy pierwszym dziecku a przy drugim mniej. Ja się nie zgodzę. Co prawda mam po corci matę , krzesełko do karmienia, pierwszy trojkolowy rowerek, hustawkę. Jdenak takie rzeczy jak łóżeczko, leżaczek i duzo ciuszkow mialam pozyczonych od koleżanki, wiec teraz musialam kupic. Poza tym rzeczy ktore ja kupowałam corci, niekoniecznie byly rożowe, ale zawsze znalazły sie aplikacje, (kwiatki, motylki, napisy typu girl itd., logiczne wiec,że syncia w to nie ubiorę. Wózek dla córci kupilam beznadziejny, jako niedoswiadczona matka, skusilam sie na dośc tani i strasznie ciężki, naszczęscie szybko go sprzedałam. Teraz postanowiłam poczytac i zapoznac się dogłebnie z wozkami:tak:. No i ostatnia kwestia, nie planuje wiecej dzieci, wiec to ostatni moment kiedy mogę tak szalec, a poza tym akurat moja sytuacja finansowa była gorsza 5 lat temu i wtedy nie moglam sobie poprostu na niektóre rzeczy pozwolic. Nie oznacza to,że teraz będę kupowala jakies zbędne gadzety:-D

Wanienka- ja mam zwykła po córci, ale ona będzie z nami w wakacje na dzialce. Do domu kupuje z odpływem i stelazem ale takim nawannowym. Mam dużą i głęboką wanne i nie mam zamiaru sie schylac, bo mój kregosłup mógłyby tego nie targnąc:-)

Będę miała tez dwa lóżeczka, jedno drewniane i jedno turystyczne, wlaśnie ze wzgledu na spedzanie lata na dzialeczce no i jakies wakacyjne wyjazdy:tak:

reklama
A właśnie: dostałam w prezencie taką oliwkę do kąpieli: Bubchen Babys First Oliwka do kąpieli dla niemowląt 150 ml - dla dzieci - higiena i pielęgnacja skóry - kosmetyki - kosmetyki do mycia i kąpieli -

Czy któraś z Was używała? Bo się zastanawiam, czy nie zacząć od tej, a jakby co, to nie przejść na Oliatum.

Ja uzywam cały czas i jest bardzo dobra

Bosze czemu ten wątek mnie tak przeraża?? bo nie znoszę zakupów:confused:
może któraś wpadnie do mnie i pomoże??
Dagsila Ty leń jesteś i nie chcesz do mnie wpaść -ale obryta jesteś w tych mazidłach i rzeczach różnych dla małej pupy... może dasz się namówić??? zapewniam transport, pożywienie i finanse... taki relax day z wydawaniem cudzych pieniędzy:-p

A właśnie ktoś liczył ile wyniosła wyprawka dla bobasa???

A zapraszam:-D:-D Bo ja lubie zakupy he he .. Ale moga nie być tanie bo ja się byle czym nie zadowalam

Do góry