reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

zazdroszcze :-D Ja swojego promotora spróbuje jutro złapać żeby mu oddać to co naskrobałam, mam nadzieję że dużo do poprawy mieć nie będę :-p

Już widziałam i brzmi pysznie :tak: może się skuszę któregoś pięknego dnia na zrobienie jej...

Słuchajcie macie może pomysł co można zrobić z fasolki szparagowej konserwowej?
Sałatkę:)

reklama
Olimpia72 masz ten sam problem co ja:-( na mnie już tez nic nie działa :-( męcze się z tym bardzo :-( taka widac moja uroda - piję dużo, jem dużo owoców i warzyw i dalej nic. Słyszałam jeszcze że brokuły mają dużo błonnika więc często je jem - zresztą bardzo lubię - ale czy tak rewelacyjnie działają to ja nie wiem.

Olimpia72 masz ten sam problem co ja:-( na mnie już tez nic nie działa :-( męcze się z tym bardzo :-( taka widac moja uroda - piję dużo, jem dużo owoców i warzyw i dalej nic. Słyszałam jeszcze że brokuły mają dużo błonnika więc często je jem - zresztą bardzo lubię - ale czy tak rewelacyjnie działają to ja nie wiem.
Dziewczyny moja koleżanka zaleciła zwykły ugotowany ryż to działa:)

klementinka - na szczęście nie mam obrony, tylko musiałąm napisać pracę

koriander - w sobotę będzie podwójne świętowanie - imprezka z okazji urodzin i skończenia studiów,
to tym bardziej gratuluje!!!
studia skonczone:-D:-D:-D
Słuchajcie macie może pomysł co można zrobić z fasolki szparagowej konserwowej?
dodac do salatki

slub bierze Anecznik ale tez jeszcze ktos
rany musze zaczac prowadzic notatnik bo wszystko mi sie kicka

Ostatnia edycja:
Witajcie

Olimpia72 ja też biorę żelazo i prawdopodobnie już do końca ciąży będę je brała, bo wyniki mam niskie. Nie mam na szczęście problemów z zaparciami, ale dobrym sposobem jest odrzucenie białego pieczywa, a jedzenie np. chleba orkiszowego.

hej kochane:)

Właśnie wróciłam ze szpitala. Trafiłam do niego w sobotę z silnymi bólami podbrzusza... Cały czas miałam w pamięci że skraca mi się szyjka i bałam się najgorszego... Okazało się jednak że to skutek niedoleczonego zapalenia pęcherza... Zrobiono mi milion badań i co najważniejsze- usg na którym oceniono że szyjka ma.... 45 mm !!!!!!! Nie wiem skad wczesniejsza ocena- 25 mm... W każdym razie zajmowano się mną baaaardzo troskliwie. Co 3 godziny mierzono tętno dziecku, 2 razy zrobiono mi usg, badano mnie 3 razy... Zrobili badania, wymazy, posiewy... Ból na szczęście ustąpił a ja jestem dużo spokojniejsza... Nie rozumiem tylko wcześniejszego straszenia mojego lekarza... Niepotrzebnie tak bardzo się stresowałam.

Chciałam Wam bardzo podziękować za pamięć i troskę...szczególnie sealet i paulce82. Dzięki dziewczyny- miło że ktoś o nas myśli...

Podczas pobytu dowiedzieliśmy się że będziemy mięli synusia:)

Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i jeszcze raz dziękuję

Przykro mi że musialas być w szpitalu, ale bardzo się cieszę że tak dobrze się Tobą zajęli:tak:Dobrze że się uspokoilaś:tak:No i gratuluję synusia oczywiście:-)

zanotowane :tak::tak:
O ile dobrze pamietam to ktoooooooos bedzie tez w ten dzien slubowal??:-D:-D:-) hmmm tylko kto....?

Tego dnia ślubuje też chyba magdalena79:tak: (jeśli się pomyliłam to przepraszam:zawstydzona/y:)

krakowianka życzę zdrówka duuuuużo:tak:jak ja mialam katar to nie kładlam się bez wody morskiej koło łóżka:tak:kiedy budziłam się z zatkanym nosem to była prawdziwym zbawieniem:-)

cobra współczuję sytuacji z mężem...jakiś niereformowalny typ:-(szkoda że musisz przez to przechodzić. I jeszcze ten kolega... oj skomplikowane te Twoje sprawy...:shocked2::baffled:

A ja moje kochane po wizycie już:tak:Pierwsze bardzo ważne pani doktor stwierdziła że w badaniu ginekologicznym "wszystko idealnie":-D:-)Szyjka ok a bardzo się o nią bałam:szok: Ciśnienie trochę mnie niepokoi, bo od początku ciąży mam 140/80 i dziś było najpierw 150/80 a za moment juz 140/80. Ale powiedziałam że to napewno przez moje przejścia na drodze:szok::-D (jakie Wy macie ciśnienie???) Poza tym musze jeszcze w tym tyg. zrobic badanie na przeciwciała, bo to musi być na już:tak:
Widziałam moje maleństwo na usg:-)CUDO!!!!!!!:-D Wszystko w normie serduszko ladnie bije, wszystkie organy jak należy:tak:i te stópki słodkie:sorry2::-D Jeśli chodzi o płeć, to nie bardzo było widać:no:moja ginka mówila że jeśli mialaby sugerować coś, to jej to wygląda na dziewczynkę:tak::-)bo siusiaka to ona tam nie widzi:-D ale 100% pewności nie daje:no:. Dokladnych wymiarów dzidzi nie będę tu podawać, napiszę tylko że waży już ok 700g:szok::szok::szok::-D Tyle szczęścia w moim brzuchu:-)

A teraz uciekam nadrobić domowe zaległości:tak:Jak pozostałe dzisiejsze wizytówki???

witajcie dziewczyny, nadążyć za wami jak się pracuje to nie lada wyczyn, ja dopiero obiad zjadłam i mam chwile czasu, powiem wam że coś nie tak się ze mną dzieje, chyba za duże obroty od 6 rano codziennie na nogach. Od wczoraj mnie strasznie brzuch ciągnie w dół i czuje taki dyskomfort, spięcie połączone z bólem. Niewiem może to stres...

Apropo soboty to ja tez będe ślubować, tylko butów jeszcze nie mam, nie wiem co szukać czy jakieś czułenka czy kozaczki:baffled:

a teraz poczytam was troche;-)

reklama
Gosiu gratuluje takiego wielkiego maleństwa, wow:szok::szok: 700 gr:szok::szok:, czym ty je karmisz??:-D:-D
jezeli chodzi o cisnienie to zawsze u lekarza mam srednio 140/90, raz mialam prawie 160 jak gin to zobaczyl to od razu mowi ze z takim cisnieniem do szpitala, ale tylko u niego tak mam, w domu w normie:tak:

Do góry