reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

reklama
a moje dziecko dzis
chyba z nadmiaru swiezego powietrza
własnie przesypia pore kapania
kapac ja jeszcze czy nie:confused:

a ty kopciuszku tak sie nie martw tymi bioderkami
my tez w sobote bylismy na usg
i lewy staw jest mniej dojrzały
ale w normie dle wieku
i tez mamy robic cwiczenia przy zmianie pieluszki
i kontrola za dwa miesiace

A moj Max niby taki silny. Tu obroty trzaskal w 3 tygodniu zycia. Nogi prostuje. Staje deba ale jak sie go na brzuchu polozy to cholerka glowa na dol i steka ,ze niby sily nie ma :tak:.
Powaznie - umie ta glowe podciagnac i odwracac na rozne strony ale takiego zdjecia calej buzki od przodu (jak wy robicie) zrobic nie moge bo czubek glowy ciagle widze.:cool:
I co? Tez mam sie martwic?
Pewnie nie. Kazde dziecko rozwija sie na swoj sposob. Przyjdzie czas na wszystko.

Witajcie:)
Zanim zacznę nadrabiac co żeście naskrobały to napisze co u lekara- a więc mały być może jest uczulony na mleko, nie ma alergii na skórze więc sprawa nie jest całkiem jasna, ale lekarka tak własie obstawia.., a wecie co jest dla mnie najdziwiejsze?- ja mam jeszcze pokarm wpiersiach :szok::szok::szok: a nie karmię małego już od ponad 2 tyg, zaczął mi zanikac a tu takie zdziwnienie;) i mam zacząć od nowa pobudzać laktację i zacząć karmić małego z piersi- tzn obstawiam że z cycka ssac nie będzie , ale odciągać do butelki będę i tak go karmić, chociaz nestety podejrzewam że na samej piersi mały nie będzie się najadał ( je mi średnio ponad 700 ml:szok:), więc też i mieszanke muszę jakąś kupić.., i tu pytanie mam do dziewczyn których maluchy mają alergię na białko i używają mleka dla alergików- jakiej firmy używacie ? bardzo prosze o odpowiedź.

My tez czasami smoczka dajemy:tak: Zwróć tylko uwage na rodzaj smoka:tak: powinien być cały płaski, czyli taki, ze jak dziecko ssie to trzyma go w buźce a jak przestaje ssać to smoczek wypada, takie smoczki nie uzależniają, bo jak nauczysz spania ze smokiem w buźce to później nie lada wyczyn od tego dziecko oduczyć;-) znam takie dzieci uniezależnione od smoczków, że jak im w trakcie snu wypada smok z buzi to zaczyna sie lament.

Ja Antkowi smoka nie dawałam a teraz doceniam ten wynalazek;-) daję smoka w sytuacjach kiedy Piotruś się naje a ma ochotę jeszcze powisieć na cycu;-)
Dokładnie u nas tak jest, że jak dziecko przestaje ssać bo śpi to smok sam wypada. Z Aventa mamy.

wika co do ulewania to ostatnio w ksiazce przeczytalam fajny tekst "ulewanie to nie problem dziecka tylko prania !!" i cos w tym jest :) malej to roznicy zasadniczo nie robi tylko ja ja ciegle musze przebierac :) a ostatnio notorycznie ma wielki sliniak z pieluchy zrobiony :) nie podoba sie jej to ale mi tak ... pieluchy sie szybko zmienia i czysto i sucho pod broda :)
Mnie już zaczyna męczyć to ulewanie:-p Ale chyba jej będę zakładać normalne śliniaki.

Georgina i jak smoczek?
Jestem szalenie zadowolona, że się przełamałam i dałam Martynce smoka. Spała jak zabita:-p Wpierw od 21 do 24.20, potem obudziła się i wypiła 30ml mleka po czym padła zaraz, obudziła kolejny raz o 5:szok::szok::szok::szok: Matko Boska pierwszy raz w życiu tak długo spała:-):-), wypiła pół flaszki, czyli jakieś 100ml, potem spała do 7 i o 7 wypiła też ok 100 i wstała ostatecznie o 10:-) Raj na ziemi!!

Za dnia też ciągle spała, jak się przebudzała to się bawiłyśmy i znów zasypiała, zjadła trochę mleka i znów spała:-) Mniej je niż jak była bez smoka. Więc to faktycznie jak mówi Asia była potrzeba ssania a nie głód.

reklama
Witajcie:)
Zanim zacznę nadrabiac co żeście naskrobały to napisze co u lekara- a więc mały być może jest uczulony na mleko, nie ma alergii na skórze więc sprawa nie jest całkiem jasna, ale lekarka tak własie obstawia.., a wecie co jest dla mnie najdziwiejsze?- ja mam jeszcze pokarm wpiersiach :szok::szok::szok: a nie karmię małego już od ponad 2 tyg, zaczął mi zanikac a tu takie zdziwnienie;) i mam zacząć od nowa pobudzać laktację i zacząć karmić małego z piersi- tzn obstawiam że z cycka ssac nie będzie , ale odciągać do butelki będę i tak go karmić, chociaz nestety podejrzewam że na samej piersi mały nie będzie się najadał ( je mi średnio ponad 700 ml:szok:), więc też i mieszanke muszę jakąś kupić.., i tu pytanie mam do dziewczyn których maluchy mają alergię na białko i używają mleka dla alergików- jakiej firmy używacie ? bardzo prosze o odpowiedź.

Nutramigen na receptę. można jeszcze Bebilon Pepti.
i powodzenia w pobudzaniu laktacji! bo ja ze swoją walczę jak cholera i już mi się z tego wszystkiego chce płakać... :sad:

Do góry