maarta100racja , każda mamusia zrobi jak uważa, bo ile lekarzy tyle różnych opinii.![]()
Masz rację

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
maarta100racja , każda mamusia zrobi jak uważa, bo ile lekarzy tyle różnych opinii.![]()
georgina a czy twoja mala w ciagu doby
ma taka przerwe 4/5 godzin od jedzenia??
bo mi połozna i pediatra mowily ze powinna byc
zeby brzuszek odpoczał od trawienia
a dzis byłam u fryz
ona ma dwojke dzieci
i ten pierworodny do roku
spał czy to w dzien czy to w noc
jak zajac
30min / 1 h
a drugi na odwrot
przesypiał ladnie noc i w dzien sobie pospał
A mi dziś pierwszy raz Tomek ładnie główkę w górze trzymałA też już się zaczynałam martwić że leń:-)
Nawet zdążyłam na komórce ten wyczyn nagrać bo przewrażliwiony tatuś już chciał syna do lekarza zabrać:-);-)
Teraz mam dwa pytania dziewczyny
Po pierwsze czy cyckiem można przekarmić dziecko...bo już zaczyna mnie martwić że Tomek więcej waży od Filipa Aśki a przecież jest tydzień młodszy
Fakt że daję mu w sumie na żądanie...czasem nawet co godzinę ale wtedy długo nie pije
A po drugie ...do mam chłopaczków...
nie pamietam czy już pisałyście o tym ale jak u was wyglądają sprawy "napletkowe"
W szpitalu mi nie kazali ściągać....w przychodni tak...położna powiedziała że wszystko jedno bo jak się ma przykleić to choćbym ściągała to i tak się przyklei...
w dodatku nawet nie wiem czy to dobrze robię
Kurcze...z dziewczynkę było łatwiej![]()
Witaj w klubie! Nawet rajstopy i skarpety przeciągam żelazkiem!
A przy trójce
kopciuszku, my tez mamy problem z lewym bioderkiem. Na razie o rozwórkach nic mi lekarz nie mówił i mam nadzieję, że obędzie się bez.
kopciuszku, desmont, jakie ćwiczenia robicie na te nóżki? Mnie kazali tylko kręcić kółka nóżką. I szeroko pieluchować, of course i na brzuszku dużo kłaść.
Ja mam Bebelulu. Zakładam głównie jak odprowadzam Michalinkę do przedszkola i muszę przyznać, że już mi trochę ciężko, bo jest na jedno ramię. ostatnio wyciągnęłam nosidełko i zdecydowanie wygodniej! Tylko nie wiem czy już można takie maluchy wkładać do nosidełka...
A tak w ogóle to mi wali na łeb. Dzisiaj okna myłam![]()
ciesz sie!Moj maly spi od wczoraj od godziny 21 robi sobie przerwy tylko na jedzeniamam sie martwic hehe czy on az tak lubi spac?
![]()