reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

louise poszperaj w necie co tam pisza dokladnie .
W czasie karmienia napewno nie mozna jest go bo moze uczulac dzidzie ...
a no odchudzanie dobry ,wiekszosc tabletek na odchudzanie zawiera ananasa :tak:

dzamena moj Gabi kilka razy probowal kiedys mnie uderzyc ...jak byl mlodszy ...raz mnie po twarzy uderzyl to dostal po tylku i juz nigdy wiecej nie uderzyl mnie !!!Niestety ale takiego zachowania to ja tolerowac nie bede i On dobrze o tym wie ...teraz jak jest zly to histerie czase mi walnie ale szybko do pionu go stawiam:happy2:

reklama
U mnie wody odchodziły dość długo-etapami.Przy Izabeli prawie nię pamiętam bo położna przebijała pęcherz już w tej bardzo zaawansowanej fazie porodu, a przy Szymonku właśnie jakoś tak na kilka razy odchodziły.W szoku byłam jest ich aż tyle, a M chodził z ręcznikami papierowymi za mną i sprzątał;-)

louise:no:;-)
dzamena Zmuszę M,żeby mi kupił arbuza bo nie wytrzymam.
mnie bardzo poleciały wody,normalnie jakbym nie mogła powstrzymac siku tak sie czułam i bardzo duzo,pamietam ze miałam takiego schiza ze na badaniu przy przyjeciu do szpitala jak zeszłam z fotela to było mi tak głupio ze im taka kałuze zrobiłam ze sie pytałam czym moge to zetrzec a lekarz do mnie co pani przyszła rodzic czy sprzatac?ale mniebyło strasznie wstyd

mammi zabije za mna arbuz chodzi juz jakis miesiac az slinotoku dostałam.dziewczyny najlepszy i bezpieczny sposób dla nas i dziecka zeby nie chodzic po terminie to jest wypic olejek rycynowy który wzmaga natural nie skurcze jelit a pózniej poród do tego lewatywka przy okazji wiem bo testowałam a kazała mi go wypic moja ginekolog notabene ordynator szpitala i bardzo chwalony specjalista
slyszalam o nim i ponoc wypicie duzej ilosci szalwi tez pomaga .
Tylko mi sie wydaje ,ze takie wywolane porody sa dluzsze i bardziej bolesne ...moze sie myle

dzamena dzięki że pytasz- rany dobrzenie widze bo mam wszystko fioletowe:baffled: ale nie boli dziś już prawie wcale więc to chyba dobry znak...mam nadzieje, ze się zagoi w końcu...
A choroba M to istny kataklizm:baffled:

mnie bardzo poleciały wody,normalnie jakbym nie mogła powstrzymac siku tak sie czułam i bardzo duzo,pamietam ze miałam takiego schiza ze na badaniu przy przyjeciu do szpitala jak zeszłam z fotela to było mi tak głupio ze im taka kałuze zrobiłam ze sie pytałam czym moge to zetrzec a lekarz do mnie co pani przyszła rodzic czy sprzatac?ale mniebyło strasznie wstyd
no z tymi wodami to kicha :happy2:Mi odeszly w nocy jak sobie spalam ...i nie wiedzialam czy sie zeszczalam czy to wody :baffled:Poszlam do pielegniarki w nocy ja obudzilam i mowie ,ze chyba sie posikalam albo to wody:-Da ona ,ze napewno nie posikalam sie :happy2:a ja juz w panice ,ze bede rodzic :baffled:

mi się przypomniało jak mojej ciotce w nocy odeszły wody i budzi wójka i mówi wstawaj wody odeszły a on jej na to- skąd ci hydraulika znajde o tej godzinie:baffled:
masakra z tymi facetami...

Nie wiedziałam o tym olejku rycenowym,ale mi nawet oxytocyna nie pomogła urodzic naturalnie więc nie wiem,czy olejek zdałby egzamin.;-)

Izabelci też zdarzyło kilka razy mnie uderzyć i M też parę razy zarobił.Za każdym razem dostała karę,a i tak najgorsze było dla niej to,że widziała jak bardzo mnie to bolało- tzn.jak bardzo było mi przykro.Co do klapsów to ich nie stosujemy.Tzn.M 2 razy się zdarzyło,ale go opier..... i przestał.Ja niestety doświadzcyłam przemocy w dzieciństwie ze strony mojej matki i pewnie dlatego na dzieci nie podnosze ręki.Choć nieraz zdarzyło mi się ze złości na dziecko walnąć w kuchni czymś o ścianę,oczywiście jak nikogo nie było w pobliżu;-)Nie krytykuję żadnych metod wychowawczych,aloe wiem,że jakbym uderzyła dziecko to ja bym cierpiała bardziej niż ono:tak:

atabe dobry wójek : )))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry