reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Dzieki dziewczyny, supokoilyscie mnie z ta raczka w bryce.To juz dzis moge sie naprawde z niego cieszyc, choc jeszcze nie namacalnie, ale na zdjeciach ;-)

Mła fura:

Tez mam pomaranczowa :-D:-D:-D Strasznie mi sie ten kolor podoba
:-D:-D:-D

A czy za dużo bajerów...no jak dla mnie to jedyne co nie konieczne to ten przybornik, ale nie bylo zestawu bez :sorry:

A mnie sie wlasnie wydaje, ze ten przybornik bardzo sie przyda. Jesli bedziesz przewijac dziecko na lozeczku albo tuz obok, to mozesz tam trzymac kilka pieluszek, gaziki, kosmetyki, wkladki laktacyjne itd. itp.
:tak: :-D

reklama
rozumiem - czyli extra plukanie juz po plynie. Tez niecierpie ciuchow bez plynu zmiekczajacego -jak papier scierny na skorze!

a co do Ikea to mam jeszcze : łóżko i stół:-D, takie pudelka na zamek do ukladania majtasów i skarpetek - takie organizatory szufladowe, moskitere, przescieradla, posciel, swieczniki, pudelka kartonowe.... itd:-) heheh i pewnie jeszcze kilka innych suwenirów, ktore wtopily sie juz w tło mej ziemianki:-D
tez mam....
Dagsila, toc u Ciebie jak u siebie bym sie czula :-D:-D:-D

pochwalę Wam się - dostałam wczoraj podgrzewacz do butelek - to pierwsza rzecz jaką dostałam dla Maleństwa - a w zasadzie dla mojej wygody (sama nie zmierzałam kupować)

rozumiem - czyli extra plukanie juz po plynie. Tez niecierpie ciuchow bez plynu zmiekczajacego -jak papier scierny na skorze!

tez mam....
Dagsila, toc u Ciebie jak u siebie bym sie czula :-D:-D:-D

hehe to oć:-)

niedawno ogladalam taki program o blizniaczych duszach zablakanych w mentalnosci swiata ( :-D) i tam mowili, ze sa na swiecei ludzie, ktorzy zyja w identyczny sposób - pokazywali babke z włoch i amerykanke - mialy takie same domy, samochody, wizualnie mezowi podobni, dzieci w tym samym wieku, ubrania itc. chyba bede musiala sie nad tym głebiej zastanowic:tak::tak::tak: ;-):-D

dla noworodka chyba nie powinno płukać się rzeczy w płynie do płukania - zbyt intensywny zapach no i fakt pozostawienia na ciuszku detergentów - ja robie tak - wlewam płyn do pierwszego płukania aby je troche zmiękczyć, a potem jak już pralka skończy cały program nastawiam jeszcze raz na płukanie, ale już bez płynu - sama woda - jak za pierwszym razem dodam więcej płynu (bo mi się ręka omskła) to nawet dwa razy samą wodą.
tez tak robie z tym dziecinnymi ciuszkami, po wypraniu nastawiam na dodatkowe plukanie tylko woda:tak:

jeśli chodzi o pranie to używam dla Tymka płynu do płukania Lenor sensitive
i ustawiam program: BABY CARE, który ma dodatkowe PŁUKANIE ANTYALERGICZNE (tak tak to moja nowa pralka LG :-D:tak:;-)) i myślę że jest ok
moja pralka tez to ma, fajny gadzet, moja jest od MIELE i nie jest nowa, jak dlugo trwa u ciebie to plukanie? u mnie 8 minut z wirowaniem, mam tez funkcje prasowania takze rzadko musze prasowac...:-):-p

Dziewczyny tak piszecie o praniu
Ja wczoraj zakupiłam do prania Lovelę kolor+biały i płyn do płukania
Teraz patrzę, że z innej firmy, bo Jelp (nie wiem gdzie ja oczy miałam)
Myślicie, że nawet taki "specjalny" płyn stosować dop po 1 miesiącu?

Dziewczyny tak piszecie o praniu
Ja wczoraj zakupiłam do prania Lovelę kolor+biały i płyn do płukania
Teraz patrzę, że z innej firmy, bo Jelp (nie wiem gdzie ja oczy miałam)
Myślicie, że nawet taki "specjalny" płyn stosować dop po 1 miesiącu?
ja tam stosowałam od początku
teraz też

Dagsilka jak tam Twoim kurierzy? bo mojego jeszcze nie ma :(

Dagsila o tak zrobienie rabanu dużo daje i to niekoniecznie wypominając im miesiąc ciąży. Ja miałam kilka razy problemy z kurierem z Kolportera. Tzn. 2 razy. Były to rzeczy na których nam zależało ze względu na chorobę syna. Mieli przyjechać w sylwestra (specjalnie sie orentowałam do której jeżdżą i czy przyjedzie ktoś). Przesyłkę dostaliśmy po nowym roku... zadzwoniłam i powiedziałam co myślę. Za drugim razem też nie byli w obiecanym czasie jakim się chwalą na stronie. Znowu telefon... He he he jakie było nasze zdziwienie kiedy ostatnia przesyłka przyszła o 20:30 następnego dnia po nadaniu...

reklama
co do poruszanego przez mnie neidawno tematu biustonoszy do karmienia
facet odpisal mi na maila
zszedl z ceny na tym biustonoszu Aniam
chcial za niego najpierw 54 a zgodził się na taką samą cenę jak ten drugi 49,99 no i za tą przesyłkę tyle co na stronie internetowej
czyli ogólnie jak dla mnie wyszło 5 zł w kieszeni
szału nie ma ale lepsze to niż nic

Do góry