reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Ja mam sporo z krótkim rękawkiem na 62- i łudzę się że w maju je wykorzystam pod jakiś dresik- a maj będzie piękny i słoneczny:-)
Ja wogóle jakoś nie ogarniam tych rozmiarów , a dostosowac je do pór roku to już wogóle jakaś abstrakcja dla mnie.Nie mam zielonego pojęcia jak szybko dziecię wyrasta z ubranek i co mi się na kiedy przyda:no:ubranek mam całą komode-a okaże się że większość wogóle jest nie przydatna :dry:

moja koleżanka która rodziła w kwietniu w tamtym roku mówiła, że jeszcze ani razu nie założyła corce body z długim rękawem i żebym kupowała tylko z krótkim, no ale ja mam i takie i takie.

Mam do was dziewczyny pytanie. Czy któraś kupowała ciepłe (welurkowe, polarkowe) śpioszki i pajacyki? Jeżeli tak to gdzie... Bo w sklepach są owszem pajacyki ciepłe ale z klapką z tyłu ... a mnie się to nie podoba. Chcę takie rozpinane przód i obie nogawki...

Ja mam 2 razy polarowy pajac (ostatnio prezentowałam) i jeden welurowy zakupione w lumpku :-D za 3 zł
mm&sm kochana w tych sklepach to można znaleźć taaaaaaakie cuda.Marki które wymienia Aniam często są spotykane, ja często też spotykam nexta rzeczy new looka a sama upolowałam nawet bluzeczkę Diora :-) także na następną dostawę melduj się w lumpku :-D

Dagsila piękniusie ubranka, a miś baribal (czy jak mu tam było) superaśny :-D

aniam, Katik acha, a ja się ekscytuję jak głupia :zawstydzona/y:;-)
No, ale to był mój debiut także bierzcie na mnie poprawkę ;-)
no i super ze sie cieszysz, bo to faktycznie fajne okazje. Porownujac ceny sklepowe i te lumpkowe za ciuszki praktycznie niezniszczone, z ktorych dziecko i tak wyrosnie w ekspresowym tempie - to super okazje!!!
Tak wiec oby wiecej takich zakupow! :tak:

no tak ja ostatnio wyszłam z lumpka z WIELGĄ siatą kruszynkowych ubranek i zapłaciłam 50 zł a w sklepie kupiłabym pewnie 2 x pajac lub śpiochy. :tak:

Ja ostatnio przystopowałam z ubrankami a jak kupuję to juz takie większe na 6-9mies, bo tych na pierwsze miesiące już mam ok 15 kg :eek: tak mi się nazbierało z każdego wyjścia do lumpka. A to ja a to mama coś kupiła, ktoś jż coś w prezencie dał na gwiazdkę. Teraz wszystko prane i prasowane. Szykuję szafkę dla nowego lokatora ;)
Problem z wóżkiem i łóżeczkiem mi odszedł, bo okazało się, że kuzynka chce się pozbyć po wsoim synku :) grzech byłby nie skorzystać, bo cenowo wychodzi jak za samo łóżeczko :-)

Ja ostatnio przystopowałam z ubrankami a jak kupuję to juz takie większe na 6-9mies, bo tych na pierwsze miesiące już mam ok 15 kg :eek: tak mi się nazbierało z każdego wyjścia do lumpka. A to ja a to mama coś kupiła, ktoś jż coś w prezencie dał na gwiazdkę. Teraz wszystko prane i prasowane. Szykuję szafkę dla nowego lokatora ;)
Problem z wóżkiem i łóżeczkiem mi odszedł, bo okazało się, że kuzynka chce się pozbyć po wsoim synku :) grzech byłby nie skorzystać, bo cenowo wychodzi jak za samo łóżeczko :-)

Rahebale Ci się udało farciaro :tak:
Nam niestety nic nie "skapnie", bo przez ostatnie kilka lat cisza była z dzieciaczkami, a teraz istny wysyp Jedna za drugą, więc będą jeszcze przez dłuższy czas ze swoich sprzętów korzystać, a w dodatku same dziewczynki, więc nawet na ciuszki nie ma co liczyć, bo to wszystko na różówo lata

Pamietam, ze poruszany byl kiedys na naszym glownym watku temat chust. Czy juz sie zdecydowalyscie na konkretne 'modele'???

Kurcze gdybym ja wiedziała gdzie w Rybniku jakieś lumpki są :zawstydzona/a: :zawstydzona/a: :zawstydzona/a: :zawstydzona/a:
Dzisiaj jedziemy rodzinką na zakupy (ja, mąż i synek). Chcemy kupić komode, poszukać jakichś ciepłych pajaców, może znajde coś dla siebie (czytaj stanik, spodnie do chodzenia po domu...) Jakieś organizery na kosmetyki dla dziecka

Kurcze gdybym ja wiedziała gdzie w Rybniku jakieś lumpki są :zawstydzona/a: :zawstydzona/a: :zawstydzona/a: :zawstydzona/a:
Dzisiaj jedziemy rodzinką na zakupy (ja, mąż i synek). Chcemy kupić komode, poszukać jakichś ciepłych pajaców, może znajde coś dla siebie (czytaj stanik, spodnie do chodzenia po domu...) Jakieś organizery na kosmetyki dla dziecka

no to owocnych poszukiwan i czekamy na fotografie po powrocie:-)

reklama

Udanych zakupów!! Ja już ciuszków mam tyle, że pięcioraczki bym ubrała, więc w tej kwestii zaspokojona jestem:happy: Pozostała mi apteka i kosmetyczne bajery, ale od kilku dni na Allegro oglądam tylko sukienki w rozmiarze S:-D
W Oriflame w Katalogu 4 będzie nowa seria odchudzająco-antycellulitowa i skakanki, liczniki kroków, obciążniki na kostki - jakby przewidzieli, co mi będzie potrzebne:-D

Do góry