reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
moje dziecko raczej nie ma problemow z nocnym zasypianiem,no chyba ze ja gazy mecza to wierci sie strasznie i wtedy biore ja na rece jak do odbicia i po chwili juz spi:tak:. a w dzien jak jest bardzo marudna to wystarczy puscic jej troche glosniej muzyke i odplywa:-D

od kilku dni zauwazylam ze glosna muzyka dziala uspakajajaco na mojego synka... przynajmniej w aucie... :-D jak tylko wsadzam go do fotelika krzyk... wlaczam muzyczke i cisza... :-) i odplywa od razu....

a od kilku dni zasypia sam bez zadnego problemu :tak::tak: takze wiem ze tamto to chyba byl jakis skok rozwojowy czy sama juz nie wiem hehe... najwazniejsze ze problem mamy z glowy :tak::-)

z muzyka to u mnie ciezko.....jak naprawiali pompe w samochodzie to zresetowalo sie....wpisalam kod z ksiazki i nic....drugi raz nic.....a za kazdym razem jak probuje czas do nastepnej proby podwaja sie.....wiec narazie radia brak....

od kilku dni zauwazylam ze glosna muzyka dziala uspakajajaco na mojego synka... przynajmniej w aucie... :-D jak tylko wsadzam go do fotelika krzyk... wlaczam muzyczke i cisza... :-) i odplywa od razu....

a od kilku dni zasypia sam bez zadnego problemu :tak::tak: takze wiem ze tamto to chyba byl jakis skok rozwojowy czy sama juz nie wiem hehe... najwazniejsze ze problem mamy z glowy :tak::-)
tez zauwazylam wlasnie ze jak jade samochodem... a lubie glosno muzyki sluchac i jak podglasniam to maly zasypia szybciutko :)

Moja 3 miesięczna Dusia od jakiegoś czasu ma trudne wieczory. Od mniej więcej 17 zaczyna się marudzenie, popłakiwanie i wielkie nie na wszystko poza noszeniem na rękach. Pierwszy tydzień mówiłam sobie, że to taki skok rozwojowy może i potrzebuje więcej uwagi... Ale to już drugi mija i wciąż jest to samo. Nie pomaga herbatka z melisą, zawijania nie lubi, a ja nie jestem w stanie nosić jej aż do kąpieli, czyli 3,5 godziny... Macie jakiś inny sposób?

Moja maluda prawie zawsze po 18 jest bardziej marudna. Uspokaja się i wycisza do spanka dopiero przy kapieli. Ja staram się ją wtedy częsciej karmić (co 1,5h a nie co 2,5h), zmieniam jej otoczenie jak tylko się znudzi no i oczywiście tata może się wtedy wykazać.
Pomaga też leżenie na kolanach, tak żeby widziała twarz osoby na której leży, tzn jej głowa na kolanach, a nózki na brzuchu.

Moja 3 miesięczna Dusia od jakiegoś czasu ma trudne wieczory. Od mniej więcej 17 zaczyna się marudzenie, popłakiwanie i wielkie nie na wszystko poza noszeniem na rękach. Pierwszy tydzień mówiłam sobie, że to taki skok rozwojowy może i potrzebuje więcej uwagi... Ale to już drugi mija i wciąż jest to samo. Nie pomaga herbatka z melisą, zawijania nie lubi, a ja nie jestem w stanie nosić jej aż do kąpieli, czyli 3,5 godziny... Macie jakiś inny sposób?

a nie ma kolek? suszarka, kropelki, masaz brzuszka, cieply oklad brzuszka, kolysanki prenatalne, kapiel (nawet kilka razy) etc:sorry:

reklama
Do góry