Mexi
Fanka BB :)
U mnie Mexi było bardzo podobnie jeszcze 3 tygodnie temu, ale jak byłam u rodziców przez tydzień i musiałam jakoś sobie radzić w nowym miejscu to zaczęłam małą w ciągu dnia wozić w wózku w domu (to znaczy tak ruszać wprzód i w tył) - i zasnęła, raz, drugi -i teraz od tych trzech tygodni codziennie tak śpi ok 3 godzin rano (między 9 a 13). Także może ona po prostu nauczyła się spać w dzień? Czasami kwęknie jak ją odkładam do tego wózka, ale jak zobaczy ze zaczynam nim ruszać to odpływa. Jak nie pośpi tych 3 godzin rano, to śpi po spacerze, po wyjęciu z wózka.
...
No widzisz u moich rodziców mała też jakoś lepiej śpi. Ma tam takie łóżeczko turystyczne, którym idzie bujać i wtedy materiał szeleści. No i mała niekiedy w nim usypia. Fakt wybudza się bardzo często nawet i przez 1,5 godziny, ale jak już potem uśnie to śpi nawet i 4 godziny i to za dnia.

No a u mnie w domu jej to nie idzie

Ja cały czas usiłuję wymyślić jakiś rytuał spania w dzień, żeby ona wiedziała, że jak będzie to i to, to potem jest spanie.
Wieczorem mamy to opanowane. Kąpiel, oliwkowanie, ubieranie, cycek i śpi. Natomiast w dzień nie umiem nic sensownego wymysleć.
Próbowałam z pieluszką na oczy, ale ona się wtedy strasznie wkurza i macha łapkami, żeby ją ściągnąć;-).