Mexi
Fanka BB :)
U mnie Mexi było bardzo podobnie jeszcze 3 tygodnie temu, ale jak byłam u rodziców przez tydzień i musiałam jakoś sobie radzić w nowym miejscu to zaczęłam małą w ciągu dnia wozić w wózku w domu (to znaczy tak ruszać wprzód i w tył) - i zasnęła, raz, drugi -i teraz od tych trzech tygodni codziennie tak śpi ok 3 godzin rano (między 9 a 13). Także może ona po prostu nauczyła się spać w dzień? Czasami kwęknie jak ją odkładam do tego wózka, ale jak zobaczy ze zaczynam nim ruszać to odpływa. Jak nie pośpi tych 3 godzin rano, to śpi po spacerze, po wyjęciu z wózka.
...
No widzisz u moich rodziców mała też jakoś lepiej śpi. Ma tam takie łóżeczko turystyczne, którym idzie bujać i wtedy materiał szeleści. No i mała niekiedy w nim usypia. Fakt wybudza się bardzo często nawet i przez 1,5 godziny, ale jak już potem uśnie to śpi nawet i 4 godziny i to za dnia.

No a u mnie w domu jej to nie idzie
. Ja cały czas usiłuję wymyślić jakiś rytuał spania w dzień, żeby ona wiedziała, że jak będzie to i to, to potem jest spanie.
Wieczorem mamy to opanowane. Kąpiel, oliwkowanie, ubieranie, cycek i śpi. Natomiast w dzień nie umiem nic sensownego wymysleć.
Próbowałam z pieluszką na oczy, ale ona się wtedy strasznie wkurza i macha łapkami, żeby ją ściągnąć;-).
i byl wrzask nie z tej ziemi, wiec jak nadal sie myle wracamy na plac zabaw i inna zabawka albo pozycja...zawsze myslalam ze jak dziecko placze niemilosiernie to jak mu cos zmienie juz na to dobre to sie momentalnie uspokoi, ale ono musi sie najpierw uspokoic zeby poczuc ze juz jest ok..nie wiem czy rozumiesz
jak zwykle spal w dzien 3 razy i w nocy 4 6 8 pobudka to wczoraj jedna drzemke okolo 19 zgubil !! nie chcial spac za nic
zasnal po 21 ledwo! bo tez cos marudzil chwile no ale zasnal ... i pobutki w nocy