reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Środki lokomocji maluchów

Jak patrze na ceny tych wózków to czasem samochód już by się kupiło:tak:
A to tylko na góra 2-3 lata.
Widzę, że praktycznie wiekszość myśli o x-landerze, ja natomiast zastanawiam się nad Tako JumperX, z tym że przeraża mnie trochę jego waga (16kg), dodam że mieszkam na 3 piętrze bez windy :-(
Może spotkałyście jakieś wózeczki o mniejszej wadze godne polecenia (kilo może nie zmieni postaci rzeczy ale już 3-4 na pewno):tak: Ja w sumie potrzebuję 2w1 bez fotelika, bo fotelik mam już od bratowej bo jej synku:-)

reklama
Już kiedyś wklejałam link do tego wózka ale powtórzę. Dla tych co szukają tańszej wersji x-landera xs i dla tych co szukają lekkiego wózka - bo waży 11kg. cały. Co prawda ma piankowe koła a nie pompowane, ale dobra amortyzacja w piankowych powoduje że przy pompowanych nie ma żadnej różnicy - sprawdzałam w sklepie - poza lekkością wózka no i odpada problem dopompowywania kół. Ale najlepiej jak każdy się sam w sklepie przekona co mu leży a potem kupuje :tak: No i spacerówkę można przekładać

http://www.delti.com.pl/wozek-dzieciecy-emu

Ostatnia edycja:
estragon, jak masz prikaz, to chyba też nie masz wyjścia. Ale zawsze miło jest kupić sobie nowy wózek. Poszukaj w podobnej cenie, a najwyżej coś dołóż i miej radochę :)
Ja dla Oli kupiłam używaną-nieużywaną emmaljungę. Ludzie, którzy sobie ją kupili dostali chwilę po narodzinach dziecka drugi wózek od dziadków, tak nam przynajmniej powiedzieli, i ten swój musieli sprzedać. NO, bo inaczej dziadkowie by się obrazili.
A teraz miałam radochę wyboru koloru, modelu, a wówczas patrzyłam na jak najniższą cenę

A i tak niezły interes ubiliśmy, bo my kupiliśmy tamten wózek za 850 pln, a sprzedaliśmy po dwóch córach za 500 pln :tak:

A wiecie, że ja na ulicy widziałam do tej pory tylko 2 x-landery xa i 1 Jedo Fyn.
Niby chyba większość z nas opowiadała się za kupnem x-landera, o tyle na ulicach ich wcale jakoś nie widuję. Za to wiele ma podobne stelaże.

A wiecie, że ja na ulicy widziałam do tej pory tylko 2 x-landery xa i 1 Jedo Fyn.
Niby chyba większość z nas opowiadała się za kupnem x-landera, o tyle na ulicach ich wcale jakoś nie widuję. Za to wiele ma podobne stelaże.[/QUOTE]

a u nas pełno xlanderów i jak pojechałam do kuzynki do krakowa to ich sasiedzi tez go mieli hahaha

w Krakowie widziałam kilka ale może dlatego ze akurat zwracałam na nie uwagę bo byłam nim zainteresowana, Jedo Fyn nie widzialam, Tako moze ze 3-4, natomiast u mnie w okolicy nie ma x landera :tak:

Ja mam prywatne hobby;-) Tyle już naoglądałam się wózków, ze jak jesteśmy w jakimś większym ludzkim skupisku to zgaduję jaka to marka i w 90% trafiam;-)

Widzę, że praktycznie wiekszość myśli o x-landerze, ja natomiast zastanawiam się nad Tako JumperX, z tym że przeraża mnie trochę jego waga (16kg), dodam że mieszkam na 3 piętrze bez windy :-(
:-)

Martina - jesli masz możliwosć kupienia innego wozka niz Tako - to szczerze bym Cie do tego namawiała... oczywiscie decyzje podejmiesz sama, ale te wozki naprawde są ciezkie, a 3 pietro nie w kij dmuchał...

ja z Antosiem gramoliłam sie tez na 3 pietro bez windy - przez 2 lata :(
niestety nie dawałam rady - wozek zostawał na dole...

Jesli masz ograniczony budzet to moze zastanów sie na uzywanym ale jednak leciutkim wozkiem na ramach aluminiowych - mase tego "jak nowki" sa na allegro i w komisach...

cale zestawy mozna kupic (3 elementowe) juz za 700-800 zł

Już kiedyś wklejałam link do tego wózka ale powtórzę. Dla tych co szukają tańszej wersji x-landera xs i dla tych co szukają lekkiego wózka - bo waży 11kg. cały. Co prawda ma piankowe koła a nie pompowane, ale dobra amortyzacja w piankowych powoduje że przy pompowanych nie ma żadnej różnicy - sprawdzałam w sklepie - poza lekkością wózka no i odpada problem dopompowywania kół. Ale najlepiej jak każdy się sam w sklepie przekona co mu leży a potem kupuje :tak: No i spacerówkę można przekładać

Wózek dziecięcy EMU � Spacerowe Wózki Dziecięce | Leżaczki dla dzieci i niemowląt Delti

Również polecam ten wózek.Zamierzam go kupic właśnie ze względu na wagę,bo gramolenie się z ciężkim wózkiem po schodach to porażka :no:

reklama
Do góry