reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

U mnie niby słonko a na termometrze -2:sorry:a wczoraj w tvn nadawali poprawę i tak ładni do góry temperatura miała iść:sorry::sorry::sorry:
Dowikluś śliczne te sandałki:tak::tak:a Toni ma rozmiar 22:tak::tak::tak::tak:duże co:-D:-D:-D
Kerna fajne fotki no i super że rodzinnne jest:tak::tak:a moja babcia zawsze mówiła diabeł szyje dziurę na wydatki:eek:coś w tym jest:-D:-D:-D
Anka no i super że pilot naprawiony:tak:ja bez tv bym oszalała co prawda njczęściej gra radio ale dzieciaki bajki wieczorem panoramę muszę obejrzeć:tak::tak::tak:
moje dziecię śpi już godzinkę no rekord:szok::szok::szok:a ja nastawiłam pranie mięsko pokroiłam i w przyprawach dochodzi zaraz po Julinę trzeba się zbierać:eek:a nie chce mi się z domu wychodzić wcale:no:

reklama
Wiki a jak z mężem????
Z M ok juz sie na niego nie gniewam chociasz nie przeprosił:wściekła/y:bo powiedział ze nie ma za co:sorry::sorry::sorry::angry::angry:ten typ tak ma ze nie umie przepraszac
cześć laski M w domu i nie mam jak posiedzieć na kompie, ale byle szybko prześle wam kilka fotek z wekendu;-) Przyznano nam rodzinne wiec coś więcej kaski będzie, ale brakuje nam drzewa więc dodatkowe wydadtki...qwa zawsze coś:sorry:
moze coś jeszcze poczytam:rofl2:
śliczne fotki

Ja też mam lenia giganta ,rany oczy mi sie same zamykaja gulasz juz mam ,a wyszedł mi taki gar ,ze litr odlałam do słoika i zawekowałam sobie na zaśkę ,bo nie zjemy:szok:na 13 tez sie zbieram do szkoły po Ksawka.
Na termometrze niby +2 ale lód na ziemi dalej jest,ja chcę gołej suchej ziemi w końcu.Wczoraj jak szliśmy na spacer ,Ksawek sie podniecał gdzie nie gdzie widocznymi packami golej ziemi ,albo zmrozoną zeszłoroxczna trawa:-D prawie wiosna:-D

Z M ok juz sie na niego nie gniewam chociasz nie przeprosił:wściekła/y:bo powiedział ze nie ma za co:sorry::sorry::sorry::angry::angry:ten typ tak ma ze nie umie przepraszac
Szkoda Wiki ,ze zmiekłas ,ale bądz pewna ,ze następnym razem zachowa sie tak samo,bo skoro sie nie gniewasz i dałaś sobie wytłumaczyć ,ze on nie ma za co przepraszać ,to dalej tak bedzie:tak::eek:on będzie leżał,a ty będziesz latała od jednego do drugiego,:tak:

elloo

ja tez na chwilke
Pobudka o 10 potem maz zrobil sniadanko i mnie z wyrka wyciagnal:tak:
Nastawilm zukpe i o 13 wybieram sie na trodel markt:tak:
W planach kawaka u znajomych.Kumpela ciasto zrobila to znow sie objem:-D:-D
Ide bo Lali wola: chodz krolowo:szok::-D

Wczoraj zabrala mi myszke i mowi teraz ja tu posiedze a Ty idz rob miesko:-D:tak::tak:
Lali ma powalające teksty :tak::-D
laseczki ja sie juz zmywam bo mnie sie spiaco zrobilo
a za niedlugo to i mala wstanie...
jutro polozna przychodzi... :sorry:

no ale wogole mialam sie pochwalic ze maly zasypia juz bez pampersa... :-D
juz tydzien a byly 3 wpadki... :sorry:
ale wrobi sie chlopak bo jak wstaje do Nikoli to ide potem do Sewka i go wysadzam - zawsze zrobi (jak sie jeszcze nie zesika) :-D:tak:
Gratki dla Sewka :tak: ja nie wiem kiedy to moje się nauczy korzystać z nocnika :sorry: jak go sadzam to on w sekundę wstaje i ucieka bo goły tyłek ma :sorry:
M zrobił dzisiaj śniadanko dla mnie:sorry:
chyba się chce podlizać:rofl2: jajeczniczkę na boczku:-p:-p
a ja ide sie kąpac i szykowac bo z mamą na zakupy idziemy;-)

wczoraj mamuśka kupiła butki dla Maksa:-):-):-)
ngx7k6.jpg

za 70zł nowe:-p:-p:-p
Super butki :tak: ja się nauczyłam nie kupować na później bo potem zazwyczaj leży nieużywane :sorry:
Super butki :tak: ja mam inne na wiosnę ale to kiedy indziej Wam pokażę :tak:
(...)
No to tyle zapamiętałam z tego weekendu:-p
u mnie za oknem big słoneczko :-)w nocy było -4 i to co w dzień się rozpusciło teraz było pięknym lodowiskiem na którym Julina zaliczyła piękną glebę:crazy:
Moje kochanie miało wczoraj imprezę casto początek o 20 i imprezka planowana do 5 rano:sorry:i mnie zaskoczył ogromnie bo cały czas mówił że idzie wracam z pracy a on że postanowił zostac ze mną:szok:spędzić miły wspólny wieczór:szok:bo miałam ostatnio jakiegoś doła i sobie popłakiwałam w poduszkę i postanowił zostac ze mną pogadać napić się piwka :tak:gadaliśmy do 1 potem sex jeszcze bo nas naszło o 2 braliśmy razem prysznic koło 2.30 zasneliśmy a o 6.30 jak zadzwonił budzik to byłam nietomna:-D:-D:-D:-Dale kawa działa cuda;-)miło mi było że postanowił zostać ze mną kumple dzwonili do niego a on im że ma inne plany że spędza miły wieczór ze swoimm kochaniem i to jest dla niego ważniejsze:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wiecie jak mnie to podbudowało:tak::tak::tak:
a WIOSNO PRZYCHODŹ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D
No to M Ci zrobił niespodziankę :tak: super tylko pozazdrościć :-D
witam :-( zła jestem bo przeniesli przychodnie na drugi koniec miasta ja nie mam leków ("SETALOFT"):wściekła/y: wściekła jestem bo czuje sie jakbym była na "głodzie" no ibardzo kiepsko sie czuje bo przeciez nie odstaiw sie od razu :no:
Oj Kochana współczuję :no: trzymaj się i zdrówka życzę :tak:
Witam :-) wpadłam sie przywitac i lece dalej sprzątac zachciało mi sie układac w półkach z ubraniami.
Poczyam później a byłam z Kamilkiem u lekarza dzisiaj bo ma wysypke pod lewą pachą doktorka przepisała masc i mamy smarowac.A wczoraj gosci mielismy był brat z zonąi synkiem Wojtusiem i wojtus ugryzł Kamilka w policzek teraz bidulek ma ślad ząbków
Oby to nic poważnego :tak: mój siostrzeniec jak był mały to też cały czas gryzł :sorry:
(...)
No to teraz sie witam
Mlodzi mi szaleja ja cholerka:-)Dominik zostal w domu bo jak sie obudzil to mial stan podgoraczkowy a pozniej od razu Jemu przeszlo i teraz szaleje jak dziki dzik a dziewczynki z Nim:no:Wlasnie Klaudia zaliczyla zderzenie czolowe z Dominika drzwiami,myslalam ze bedzie mega ryk a ta klotka sie smieje jak szalona:szok::szok::szok::szok:i biega dalej:szok::-D:-D:-D:-D
Slonce u mnie swiece ale znowu wieje:no::no::no:
To ja sie tez pochwale sandalkami ktore wtedy na zakupach kupilam dla Wiktorii:tak::tak::tak:To jest rozmiar 19,5 ale mam nadzieje ze do lata beda dobre

Dobrze że nie płakała :-D ładne sandałki :tak: u mnie też słonko i wieje :sorry:
cześć laski M w domu i nie mam jak posiedzieć na kompie, ale byle szybko prześle wam kilka fotek z wekendu;-) Przyznano nam rodzinne wiec coś więcej kaski będzie, ale brakuje nam drzewa więc dodatkowe wydadtki...qwa zawsze coś:sorry:
Super fotki :-D:tak: a wydatki zawszą są, ale najgorsze są te nie zapowiedziane :no:

Witam w poniedziałek :tak: słonko świeci ale wieje coś :no: chyba ze spacerku nici, wolę nie ryzykować bo Kubek kaszle i mnie też coś bierze :no: Kubek śpi dzisiaj mi pobudkę zrobił przed 7 :dry: a oczy mi się kleją jak nie wiem, wczoraj za to jak zasnął to ja też poszłam spać i jakoś lepiej mi było :tak: obiadek z lekka przygotowany jeszcze mięsko przyprawić i nic więcej na szczęście :tak: ale podłogi muszę umyć bo wstyd się przyznać od tygodnia nie myłam :zawstydzona/y: ale jakoś już weny do tego nie miałam :no: no to tyle ode mnie idę się wziąć za te podłogi ;-)

Wiki zgadzam się z Madzią ja bym na Twoim miejscu go wręcz zmusiła do przeprosin :tak: ja wiem jak to jest bo mój mi co chwilę powtarza że nie umie przepraszać i przyznać się do winy. To ja mu zawsze mówię "ładnie cię rodzice wychowali" i na tym kończę :tak: musi się nauczyć przyznawać do winy i przepraszać bo potem może to się odbić na Tobie i dzieciach :no:

Szkoda Wiki ,ze zmiekłas ,ale bądz pewna ,ze następnym razem zachowa sie tak samo,bo skoro sie nie gniewasz i dałaś sobie wytłumaczyć ,ze on nie ma za co przepraszać ,to dalej tak bedzie:tak::eek:on będzie leżał,a ty będziesz latała od jednego do drugiego,:tak:
No tak juz jest bo tak tesciowa go nauczyła ze wszystko pod nos trzeba mu postawic to tak jakbym miała 3 dzieci:szok::szok::szok: a on nie powiem bo czasem zabawi ale nigdy np. dzieci nie kompał:crazy::crazy::crazy:nie karmił wszystko tylko ciągle ja no bo on cos ma do roboty i nigdy czasu nie mial ale zauwazyłam ze jemu dzieci czasem przeszkadzają kocha ich ale ja wiem ze tak jest i ja mu to wiele razy mówiłam a co do tej ostatniej kłutni to tez mumówiłam ze zle mi z tym ze mi to lezy na sercu a no mi powiedział zeby nie wymyslac i ja mi nie pasuje to moge isc:wściekła/y::-:)-(ale dzieci zostają z nim:szok:on był całkiem inny jak nie bylismy po ślubie teraz strasznie sie zmienił i czasem sobie mysle ze jak tak dalej bedzie to wygasnie to moje uczucie do niego bo płomyk z mojej strony jest coraz mniejszy:-:)-(
Ale powiem wam ze tesciowa z tesciem ma tak samo i ja mojemu mąwie ze to sie musi zmienic ale on uważa ze sie nie zmieni i dalej bedzie tak samo bo wszystko trzeba naszykowac jedzenie ubranie :eek::wściekła/y:mam czasem dosc

reklama
Witam! Ja dzisiaj od 6.30 na nogach bo pielegniarka do teściowej przyszła. A po 7 ktoś puka do drzwi i ładuje mi sie do kuchni. Pytam "a pani to kto i do kogo". Okazało sie że to bratowa teściowej. Świrnięta baba. Dopiero co odeszła:wściekła/y:

ale tu dzis pusto ,no wiadomo weekend :tak::tak::tak::tak:

ja juz wypucowałam wszystko,aż lśni :tak::tak::tak::tak: wyprasowałam wszystko,cała sterta prania wyprasowana aż jestem z siebie dumna:tak::tak::tak::tak:
i jeszcze miałam czas na zabawę z przyjacielem :-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dzwonił M przed chwilkę juz wracają do domku,to gdzieś dojadą za 45min :tak::tak::tak::tak::tak:

a ja teraz zasiadam na allegro bo chcę powystawiać parę rzeczy :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

mamita w tej stronce co ja masz u siebie to sa aktualne numery i dane Zuzi???pytam bo bedziemy sie w przyszłym tyg rozliczac z pitów i chciałam przekazać ten 1% podatku właśnie na Zuzię :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
dlatego pytam bo chce byc pewna czy aby na pewno dobzre wszystko powpisuje :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Dane jak najbardziej aktualne:tak::tak:

U mnie byli znajomi i dopiero co pojechali:tak::tak::tak:Jak zwykle bylo fajowo:-):tak:Wstapnie na piatek umowilam sie z Nimi na bilard,lotki i zarelko ale tylko wstepnie bo zalezy czy tesciowka zostanie mi z mlodymi wieczorkiem
Ty masz dobrze. Z moja Zuzią nie ma kto zostać :-(

PATRYSIA no to czekamy jutro na fotki wloskow :-).
MAMITA zazwyczaj placilismy cos kolo 200 zl.

Oliwka wlasie zasnela.Ja leze sobie w lozeczu.G robi nam kolacje wic wszystko gra i buczy :-).
Zmeczona jestem wiec mowie juz dobranoc .
:szok:Teraz w stresie będę żyć bo my też zawsze 240-270zł a jak dostanę też 400zł to załamka:wściekła/y:

mi p skleil i dzis je zalozylam bo troche chlapy
jak doszlam do mamy to czuje ze cos piete mam mokra.okazalo sie ze w ubydwu butach piety mi sie zaczynaja odklejac:szok::szok::szok::szok:
jutro musze wyjsciowki zalozyc,oby do szosy,oby do szosy....:-D:-D:-D
kurcze musze Paulinie sie juz za jakimis butami rozejrzec bo przeciez jak bedzie 10stopni ciepla to nie bedzie lazic w koazach tymbardziej ze chodzila w nich przy -10.
a racezj dla niej juz nie mam zadnych:-:)-:)-:)-(
dla Weroniki musze sparwdzic cz cos o Paulinie zjade ale wydaje mi sie ze cos powinno byc.

dobrez ze w sumie moj jedyny problem t buty bo ubrania maja,moze poza rajstopami...
ale ja nie mam pantofli na wiosne a przeciez mam koamunie w tym rou
nie mowiac o jakiejs garsonce dla siebie i calym stroju dla Pauliny.komunia 9 maja wiec w sumie wsyztksie wydatki w kwietniu:eek::eek::eek::eek:
alba 100zl,a gdzie buty i cala reszta???????????????????
a zaraz po komunii we wtorek jada do Czestochowowy dzieci komunijne,wiec ja tez pojade ,wiadomo dodatkowy koszt...
ehhhh
j pomysle ile mi kasy potzreab....
mam dofinansowanie z pfronu na Pauline ale do czerwca musze ywdac 1500zl a doeprio pozniej mi oddazda.tylko skad to wziac najpeirw??????????????

nie mam juz sily o tym wszytskim myslec....

skucha!:-D
nie bylo mnie
ale widze ze poza ta cola to nikt o mnie nie wspomnial:-:)-:)-(

a gdzie Luna?????????????????????????????????
wie ktoras cos?dalej ja glowa tak boli?kurcze zebym zajrzala wczesniej to bym do niej zadzwonila

pisala do Mnie nasza Agunia-in ze cos jej komp szwankuje i nie moze odpisywac bo sjej sie komo zawiesza ale was pozdrawia:tak::tak::tak::tak::tak:

pwoiem wam ze gdybym nie byla hetera to Paulina ze wzgledu na swoje problemy wlazalby mi na glowe gdybym nie robila jak robie:tak::tak::tak::tak::tak:
a znam takie dzieci
a przy autyzmie to jest bardzo trudne...
ale jak mowisz-konsekwencja przede wszytskim

Weroniak ostatnio czesto cos marudzi i placze zeby cos dostac,,,,ale trudno,poplacze i szybko przestaje jak patrze jej prosto w oczy ze zlowroga mina i przykldama palec do ust zeby byla cicho
szybko skutkuje:tak::tak::tak::tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
moim to sie podoba
widac te pisokni byly do snu

ja swojej od jakis 5lat nie nosze
moj tez nie
zjak zjedlam na operacje,potem druga,potem ciaza i jakos ta wyszlo

dobra tak nadrobila z grubsza:tak::tak::tak::tak:
chyba nie mam nic wiecej do dodania
A na co konkretnie masz dofinansowanie? Ja składałam na turnus ale jeszcze decyzji nie mam.
A co do suo to ta cała kierowniczka nie chciała mi przyjąc podania ale powiedziałm jej że w rozporządzeniu jest tak i tak. Przyjęła podanie powiedziała swoje a na koniec dodała, że porozmawia z panią psycholog która podpisywała decyzję bo ma dyżury u nas w mopsie. jutro tam podjadę i zapytam jak sprawa stoi.

M zrobił dzisiaj śniadanko dla mnie:sorry:
chyba się chce podlizać:rofl2: jajeczniczkę na boczku:-p:-p
a ja ide sie kąpac i szykowac bo z mamą na zakupy idziemy;-)

wczoraj mamuśka kupiła butki dla Maksa:-):-):-)
ngx7k6.jpg

za 70zł nowe:-p:-p:-p

tez tak mam:tak:
to czekamy na fotki:-)

to super- powodzenia:tak::tak::tak:
Buciki klasa:tak::tak:

Fajne i wygodne widać:tak::tak:

tak tez czułam że to piwko wczoraj to był zły pomysł:sorry:no ale jak kochanie mnie tak zaskoczyło i z imprezki zrezygnował dla mnie to nie mogłam odmówić:-D:-D:-D
Madziula czytałam ile dostała za prąd:szok:no witaj w klubie płacących duże rachunki za prąd:wściekła/y:
Dorotka to miłych ploteczek:tak:
ja też za obiadek muszę się zaraz zabrać dziś robię gulasz mięsno-warzywny +ryż:tak::tak:tak mi się zachciało:-D:-D:-D
Ja mam żurek na obiad. U mnie nie chcą ryżu jeść:cool:

Foteczki sliczne ;-)

Ide kiełbaskę przysmażyć:-p

Do góry