reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

U mnie niby słonko a na termometrze -2:sorry:a wczoraj w tvn nadawali poprawę i tak ładni do góry temperatura miała iść:sorry::sorry::sorry:
Dowikluś śliczne te sandałki:tak::tak:a Toni ma rozmiar 22:tak::tak::tak::tak:duże co:-D:-D:-D
Kerna fajne fotki no i super że rodzinnne jest:tak::tak:a moja babcia zawsze mówiła diabeł szyje dziurę na wydatki:eek:coś w tym jest:-D:-D:-D
Anka no i super że pilot naprawiony:tak:ja bez tv bym oszalała co prawda njczęściej gra radio ale dzieciaki bajki wieczorem panoramę muszę obejrzeć:tak::tak::tak:
moje dziecię śpi już godzinkę no rekord:szok::szok::szok:a ja nastawiłam pranie mięsko pokroiłam i w przyprawach dochodzi zaraz po Julinę trzeba się zbierać:eek:a nie chce mi się z domu wychodzić wcale:no:
Oki to ja popatrze:tak::tak::tak:Nie obiecuje ale jak cos znajde w takim rozmiarku to dam znac i wysle Tobie:tak::tak::tak:A ubranka jaki rozmiar nosi bo cos z letnich tez napewno bede miala i moze z wiosennych tez:tak::tak::tak:
Witam w poniedziałek :tak: słonko świeci ale wieje coś :no: chyba ze spacerku nici, wolę nie ryzykować bo Kubek kaszle i mnie też coś bierze :no: Kubek śpi dzisiaj mi pobudkę zrobił przed 7 :dry: a oczy mi się kleją jak nie wiem, wczoraj za to jak zasnął to ja też poszłam spać i jakoś lepiej mi było :tak: obiadek z lekka przygotowany jeszcze mięsko przyprawić i nic więcej na szczęście :tak: ale podłogi muszę umyć bo wstyd się przyznać od tygodnia nie myłam :zawstydzona/y: ale jakoś już weny do tego nie miałam :no: no to tyle ode mnie idę się wziąć za te podłogi ;-)
Oj dla mnie prze 7 to prawie srodek nocy:szok::szok::szok::-D:-D:-DJa tez planuje dzisiaj sprzatanie z myciem podlog wlacznie ale to po obiedzie;-):-)
No tak juz jest bo tak tesciowa go nauczyła ze wszystko pod nos trzeba mu postawic to tak jakbym miała 3 dzieci:szok::szok::szok: a on nie powiem bo czasem zabawi ale nigdy np. dzieci nie kompał:crazy::crazy::crazy:nie karmił wszystko tylko ciągle ja no bo on cos ma do roboty i nigdy czasu nie mial ale zauwazyłam ze jemu dzieci czasem przeszkadzają kocha ich ale ja wiem ze tak jest i ja mu to wiele razy mówiłam a co do tej ostatniej kłutni to tez mumówiłam ze zle mi z tym ze mi to lezy na sercu a no mi powiedział zeby nie wymyslac i ja mi nie pasuje to moge isc:wściekła/y::-:)-(ale dzieci zostają z nim:szok:on był całkiem inny jak nie bylismy po ślubie teraz strasznie sie zmienił i czasem sobie mysle ze jak tak dalej bedzie to wygasnie to moje uczucie do niego bo płomyk z mojej strony jest coraz mniejszy:-:)-(
Ale powiem wam ze tesciowa z tesciem ma tak samo i ja mojemu mąwie ze to sie musi zmienic ale on uważa ze sie nie zmieni i dalej bedzie tak samo bo wszystko trzeba naszykowac jedzenie ubranie :eek::wściekła/y:mam czasem dosc
To widze ze masz z Nim nie ciekawie:no::no::no:Kochana nie mozesz pozwolic sie tak traktowac,mam nadzieje ze nie jest za pozno zeby sie chociaz troszke zmienil
Madziula tylko ze to sie juz stało ze pozwoliłam na to wszystko ze sie wczesniej nie postawiłam a on to wyczuł.Teraz jak ja cos powiem to zawsze źle ale jak on powie to samo to jest swięte,nigdy tez nie przyjdzie ze mną pogadac np.Jakas impreza duża albo jesli chodzi o prace tylko do mamy idzie to taki mamin synek ostatnio mi powiedział ze gdyby nie mama to by nic nie jadł.

A tydzien temu był w barze i jak przyszedł to zaczą mówic ze juz go nie kocham ze jestem z nim z litosci czasem sobie mysle ze to moze byc troche prawdy w tym.Ale postaram sie byc stanowcza w niektórych sprawach.
No to niezle:szok::szok::szok::szok:
To Ty powinnas byc ta osoba z ktora o wsyzstkim rozmawia i ktorej chce sie doradzic
Martynka własnie zrobiła mi kanapke z szynką a co niech sie uczy samodzielnosci nie tak jak ojciec
Ale fajnie:tak::tak::tak:
Moj Dominik jak byl mlodszy to zrobil mi kanapke z maslem,na jednej polowie posmarowal dzemem a na drugiej polozyl szynke:szok::-D:-D:-DA ze bylam mega glodna to ja zjadlam:-):-):-)

JUSTA
Fajne foteczki

My bylismy na spacerku a teraz mlode spia:tak::tak::tak:Dominik u siebie a ja koncze capucinko:tak::tak::tak:Na dworze bylo fajnei i nawet cieplutko-o wiele lepiej niz wczoraj:tak::tak::tak:

reklama
hej kobietki:happy:
odebrałam Julinę ze szkoły musiałam Antochę budzić żebyśmy po nią wyszli:szok:spał ponad 2 godziny:-):-):-)
Justa fotki super:tak::tak::tak:
Wiki domyślam się że ciężko z kimś takim wytrzymać ja wszystko rozumiem przyzwyczajenia wychowanie maniera.......no ok ale Ty twoje uczucia to jest ważne....pomyśl że jak dzieci na to patrzą to w przyszłości będą takie same......bo taki będą miały przykład...sama iszesz że on wychodzi czasami np do baru,że gdzieś jedzie.....że idzie do mamy......a ty??????????kiedy kochana zrobiłaś coś tylko dla siebie ???????tylko dlatego że miałaś na to ochotę?????????????kiedy mogłaś posiedzieć z koleżanką napić się kawy???????wyjść z domu bez dzieci choćby na spacer co by psychicznie odsapnąć zebrać mysli do kupy?????????
kochana jak teraz nie znajdziesz w sobie zdrowego egoizmu....odwagi na rozmowę z nim taką szczerą od A do Z żeby powiedzieć mu to co myślisz a nie to co on chce uszłyszeć żeby go nie zdenerwować nie urazić ważna jesteś Ty i mów to co myślisz a nie to co on chce usłyszeć!!!!!dla świętego spokoju!!!!! kochana powiedz mu że nie w takim nim się zakochałaś że jak teraz czegoś nie zmienicie to ten płomień miłości który w tobie słabnie zgaśnie wogóle i odejdziesz!!!!! jak teraz tego nie zrobisz to kochana albo odejdziesz od niego albo będziesz z nim dla dobra dzieci ,bo tak wypada,bo co ludzie powiedzą ,bo gdzie ja pójdę...i będziesz szybko zgorzkniała i wypalona z wszystkiego......a jego mówienie że zabierze ci dzieci to!!!!!!nie jedno słyszałam kochana przed rozstaniem.....a mam dzieci przy sobie i jestem szczęśliwa....człowiek nie żyje po to by tylko uszczęśliwiać innych ale też po to by samemu być szczęśliwym:tak::tak::tak:no to tyle ode mnie na ten temat:tak:
A&E ale masz fajne wyjście zaplanowane:tak::tak::tak::tak:a malutka znów kaszle????kurcze długo ją trzyma:-(
MH jakie domino drewniane obrazkowe????sama jestem ciekawa moze by coś takiego moją Julię zainteresowało:tak:

Więcej nie pamietam co miałam pisać:tak:aha Medeuska śliczne buciki ,ale po co mu takie buciki jak on tylko leży nie szkoda ci kasy??
Dziewczyny mojamama je kupiła nie ja:-D
poza tym potemje sprzedam pewnie za 50 zł bo beda jak nowe bo tlyko do wózka:sorry:
więc luzik:-) a takich nieoryginalnych potem juz za tyle nie sprzedam;-);-)

dzisiaj w lumpku nic ciekawego w sumie nie bylo- kupilam tylko czapeczke maksowi- bo juz poprzebierane w 15 min:szok::szok::szok: musialam maksa nakarmiv i dlatego przyszlysmy troche po 9:eek:

no ale mama na wycenie kupiła mu kurteczkę jeansową ocieplaną i kamizelkę fajną elegancką- wiec nie jest źle;-) ja bym tyle za to nie dała co ona.... ale jak mama płaci i sie uparła ze kupi to nie bede protestować:sorry::-D

Wiktoria ,a ile lat ma twój ,m ?
Od ciebie zależy jakie,zycie będziecie prowadzili,masz dwa wyjscia ,albo sie pogodzic i zyc tak jak on chce ,albo walczyć o swoje,ale nikt nie moze ci obiecać ,ze wyjdziecie z tego razem.
Bardzo przykro sie to czyta ,Wiki to jak jest twoja rola jako zony ,poprać ,posprzątać ,dziecmi sie zająć ,pomóc w polu i domu w chwili wolnej ,tak?A masz na coś wpływ w swoim małżeństwie ,w domu??
Nie reaguj na pijackie bajdurzenie ,jasne, jeszcze by chciał zebyś go pogłaskała po głowie i powiedziała,ze jest super.:angry:
Drobnymi kroczkami spróbuj moze go wdrozyć w opieke nad dziećmi.....

Ja tez przeszłam sie po Ksawk zimny wiatr na termometrze troche na plusie,ale odwilz słaba ,za to spać mi sie odechciało:-Ddotleniłam sie i rozruszałam troszke:tak:

Justa -mocz,no nie osmieliłabym sie spróbować:-Dale słyszałam ,że na wiele dolegliwości jest dobry:szok::rofl2: fajny taki festyn ja kiedyś byłam w Poznaniu na marcinkowskim ,fantastycznie było,no i te stragany............bomba:tak:

Anaconda dobrze ,ze Maja wyzdrowiała,a spłuczka , moze sie zepsuła faktycznie:sorry:

MH BUŁECZKA OWSIANA ,ROGALIK FRANCUSKI ,MNIAM:tak:
poza tym potemje sprzedam pewnie za 50 zł bo beda jak nowe bo tlyko do wózka:sorry:

:-D

Medeuska taką smykałkę do interesów to ja rozumiem ,wilk syty i owca cała:-D:-D:-D:tak:

Pewnie ,jak mama ma gest to trzeba korzystać

Ostatnia edycja:
Agnieszka biedna Emily znow ja wzielo:-( kurcze jak dla mnie to alergiczny napewno przez ten grzyb:crazy:

Dowikla Ty konczysz kawke a ja dopiero sobie zrobilam:-D
U nas +8st fajnie Bylam po te baaterie odrazu Laura w wielkim szoku ze Erni gada.Fajnie sie z nim bawila mimo ze on po niemiecku gada.Pomagalam jej tlumaczac o co chodzi :-)teraz wrocila do farmy i zwierztek

Dowikluś Antek ubranka nosi różnie 80-86;-)dzięki:-*
Meduska to fakt firmowe łatwiej sprzedać:tak:gdyby mi ktoś kupił to bym się nie obraziła ale sama nie mam na to kasy a jak już mam to mi szkoda bo zresztą jak przychodzi wiosna to ja muszę kupić 3 pary butów a właściwie 6 par bo wiadomo że muszą mieć i jakieś wyjściówki i jakieś sportowe do śmigania:sorry::sorry::sorry::sorry:na szczęście Julka już ma jedne Adam ma z ubiegłego roku adidasy dobre tylko Antoszce trzeba kupić:eek:no i Julina ma kurtkę wiosenną jedną taką cieplejszą tzw przejściówkę a drugą taką wiatrówkę lżejszą Adacho podobnie:tak:a Antocha taką cieniutką kurteczkę ma a przydałaby się taka przejściówka na marzec bo w kombinezonie będzie za ciepło a w tej cieniutkiej za zimno:eek:muszę jakiś lumpik odwiedzić ale to cała wyprawa do centrum:eek::eek::eek:mam dla niego kurtki 2 przejściówki ale na za rok:-D:-D:-D

dzisiaj w lumpku nic ciekawego w sumie nie bylo- kupilam tylko czapeczke maksowi- bo juz poprzebierane w 15 min:szok::szok::szok: musialam maksa nakarmiv i dlatego przyszlysmy troche po 9:eek:

no ale mama na wycenie kupiła mu kurteczkę jeansową ocieplaną i kamizelkę fajną elegancką- wiec nie jest źle;-) ja bym tyle za to nie dała co ona.... ale jak mama płaci i sie uparła ze kupi to nie bede protestować:sorry::-D

no pewnie ze nie protestuj tylko bierz i dziekuj:tak::-D
A mi nie ma kto kupic:-D:-D:-DJa lubie sama sobie kupowac wazne zeby mial kto sie wtedy Laura zajac:tak:

Malina worka kasiory tylko brakuje na to wszystko ,jak myśle o roztopach to mi słabo,moi to kurtki mają ,adidasy i apelowe wyjsciówki póki co,no chyba ,ze coś w praniu wyskoczy,ale ja potrzebuje butów:tak:i spodni ,bo mi wszystko z tyłka leci:-D

A&E mój Ksawek tylko mrozy puściły też zaczyna pokasływać ,głownie rano i wieczorem,pewnie też jakieś alergiczne paskudztwo ,ale zaczynają juz drzewa pylić
Doczytałam dolnego posta twojego i proponuje wizytę u alergologa,byłaś kiedyś z Emili???

Anka ja tez mogłabym sobie tylko sama kupować,ba ,nic fajniejszego ,ale jak pustawo w portfelu to miło skorzystać z takiej formy prezentu:)

Ostatnia edycja:
A&E ale masz fajne wyjście zaplanowane:tak::tak::tak::tak:a malutka znów kaszle????kurcze długo ją trzyma:-(
MH jakie domino drewniane obrazkowe????sama jestem ciekawa moze by coś takiego moją Julię zainteresowało:tak:
No niestety kaszel ja nadal trzyma 3 antybiotyki juz dostala i nic nie pomoglo a dzis w nocy to mi ok 2 godzin kaszlala raz za razem juz mysslalam ze mi zwymiotuje z tego kaszlu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: juz sie wybieralam do niej do pokoju spac ale jakos potem jej przeszlo:tak::tak: ona mi tak zaczela z tym kaszel jak mi wyszedl grzyb na scianie w salonie i nie wiem czy to nie z tego ja ten kaszel tak meczy m ma sie u lekarza wypytac:tak::tak::tak:

no to fajne zakupy mama zrobila:tak::tak::tak:

reklama
Ja sie wzielam za rozliczanie pita kolezance ale jakos skupic sie nie umiem na nim:confused2::-D:-D:-DWiec odloze to na pozniej
Mlode mi wlasnie wstaly:no::no::no:

ANACONDA
Fajnei ze Majeczka juz zdrowa:tak::tak::tak:

MALINUS
Ja do konca tygodnia popatrze co mam i dam Tobie znac tu albo na kom;-):-)
Ale cos mam napewno:tak::tak::tak:

A&E
Oby malej szybciutko minelo,bo sie pewnie bidulka meczy

Do góry