reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
MAMA99-hahaha,skad ja to znam-moj maz mowi dokladnie tak samo,ze tylko oglada itd-my dopiero kupimy jak urodze bo jestesmy ubezpieczeni u meza w pracy -ja i On-placimy skladki juz hoho,wiele lat i za urodzenie dziecka dostaniemy w sumie 4tys+ za rok zwrot podatku z pita + 1tys.becikowego i tym sposobem troche wpadnie a reszte uzbieramy-trzeba szukac mozliwosci-po co sie teraz zapozyczac jak troche wleci jak opisalam a jak nie daj Boze sie nie uda to auta nie musimy narazie zmieniac wiec nas nic nie gini:tak:

my też jesteśmy razem ubezpieczeni no i nam wpadnie trochę więcej z tego tytuły , ale nie chodzi o kasę , a nie wiem czy wiesz że jak dochód na osobę przekracza 504 zł. , to becikowego nie dostaniesz . :no: (ja napewno nie dostane ) tylko taki zasiłek porodowy za urodzenie dziecka( też chyba 1tyś ) ,bo od zeszłego roku jest zmianka w ustawie , ( hihi taki mały zapisik o którym nie każda kobitka wie , ) ale żeby go dostać trzeba mieć zaświadczenie og gina że jest się pod stałą jego opieką od chyba 10 tygodnia ( dokładnie nie wiem nuszę zajrzeć do papierków jaki to tydzień napisze cie potem ) ,
my mamy niedawno kupione autko no może z 15 miesięcy temu , :tak:ale mój ma bzika , :-)

zaglądnę do was potem , a teraz idę nacieszyć sie mojmi nowymi nabytkami zdradzę sekret potem pa pa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
my też jesteśmy razem ubezpieczeni no i nam wpadnie trochę więcej z tego tytuły , ale nie chodzi o kasę , a nie wiem czy wiesz że jak dochód na osobę przekracza 504 zł. , to becikowego nie dostaniesz . :no: (ja napewno nie dostane ) tylko taki zasiłek porodowy za urodzenie dziecka( też chyba 1tyś ) ,bo od zeszłego roku jest zmianka w ustawie , ( hihi taki mały zapisik o którym nie każda kobitka wie , ) ale żeby go dostać trzeba mieć zaświadczenie og gina że jest się pod stałą jego opieką od chyba 10 tygodnia ( dokładnie nie wiem nuszę zajrzeć do papierków jaki to tydzień napisze cie potem ) ,
my mamy niedawno kupione autko no może z 15 miesięcy temu , :tak:ale mój ma bzika , :-)
a ja byłam swięcie przekonana że każda kobieta dostaje becikowe 1000 zł a ci którzy maja mniejsze dochody własnie coś ok 500zł mogą sie starać o zasiłek też 1000 zł , no i jak na razie trzeba miec zaświadczenie od lekarza ale nie koniecznie od 10 tygodnia- mieli to wprowadzić ale wejść w życie ma to dopiero za 2 lata żeby ludzi przygotowac a na razie kobieta musi byc przynajmniej raz - chyba w kazdym trymeście - coś takiego ostatnio czytałam ale ręki sobie uciąć nie dam

zresztą mniejsza o nazwe ale z naszych informacji wychodzi że 1000 dostaniesz jak chodzisz do lekarza a na drugi to chyba mało kto ma szanse ;-)

MAMA99-tak,tak,wiem o tym nowym prawie,trzeba miec zaswiadczenie od ginek.ze jest sie u niego pod opieka minimum od 10t.c. tak ogolnie nazwalam to becikowym;-)nasz dochod tez przekracza 504zl takze nawet nie licze na jakakolwiek pomoc od panstwa.:no:czekamy na info.co to za nabytki:tak: no i dziekuje:-Dprzyjelam:tak:

ależ się rozpisałam :szok::szok: :) jakby ktoś mial chwilke i ochote to wkleiłam nowe zdjęcia na bloga :):);-) następne wkleje w czwartek pewnikiem bo jutro mam większy towar :):);-)
no to lece ogladac:tak:jak jurto masz dostawe i dzis mialas to jednak cos tam sprzedajesz ciotka:-D

dziewczyny to kiedy robiecie sobie wycieczke do Szkraba??:) na kawke:) ja zapraszam :) ;-)

marylka, życzę Ci tego wszystkiego co pisałaś kilka postów wyżej... no wiesz.. .domek i w ogóle i w szczególe. Śliczne masz te ciuszki dla maluszków, tzn. ja patrzyłam kilka dni temu, a teraz też coś piszesz o dostawie, więc kooknę :tak:
Aj, chętnie bym tam pojechała na tą kawkę do Ciebie :-)
mama05, nadrobiłam. A więc dziś byłam podbić legitkę na bezrobociu i zapisać się do gina. Akurat świetnie się składa, że do gina 19go i na bezrobocie się podpisać również 19go, wiec nie będę musiała dwa razy jeździć :)
W ogóle to dziś miałam taką sytuację...hmm... nieprzyjemną troche

I odebrałam prawko jupi! Moje wymarzone hehe

znaczy że dla na też ?? :):):):):) :-):-)

maryla,
no pewnie że tak. Ba :-)
Ja też piję kawusię mama05, bo głowa coś chce boleć, a nie może. Ciśnienie chyba kiepskie, a po kawie będzie lepiej :-D
mama, wiesz... tak sobie myślałam, że jak kiedyś będe mieć dziecko to też wpadnie nam trochę kasy, bo Mój powiedział, że mnie ubezpieczać bedzie w pracy po ślubie no i ja siebie sama ubezpieczam, do tego becikowe i w ogóle och i ach, nic tylko dzieci rodzić :tak:

reklama
maryla, no pewnie że tak. Ba :-)
Ja też piję kawusię mama05, bo głowa coś chce boleć, a nie może. Ciśnienie chyba kiepskie, a po kawie będzie lepiej :-D
mama, wiesz... tak sobie myślałam, że jak kiedyś będe mieć dziecko to też wpadnie nam trochę kasy, bo Mój powiedział, że mnie ubezpieczać bedzie w pracy po ślubie no i ja siebie sama ubezpieczam, do tego becikowe i w ogóle och i ach, nic tylko dzieci rodzić :tak:
no no a zanim urodzimy to może ze żłopkami i przedszkolami sytuacja będzie lepiej wyglądac:-) nie no nie ma co trzeba raodzić :-) ja rodze za 18 miesięcy :) taki plan :) i tak będzie a co ma nie być :):)

no takze jakby ktos był w poblizu to ja zapraszam

ale ta pogoda to paskudna dziś ale nie ma co nie moze nam dnia przecież zepsuć mama05 wypij tą kawke niech ciśnienie nie spada :)

ale ja pisze złopkami zamiast żłobkami :( wstyd

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry