reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

Alusia, to na pewno nie od tej tabletki!!!! To by było niemożliwe!:no: Także nie wiń się za nic. A poza tym wad serduszek jest wiele i wiele z nich jest niegroźnych, z którymi da się żyć! A poza tym nie wiadomo czy lekarz czegoś źle nie zbadał. Na jakim sprzęcie miałaś robione usg? Na jakimś dobrym?? A kiedy jedziecie do Katowic???? Trzymamy kciuki! Będzie dobrze. Nie zamartwiaj się tylko dbaj o siebie i Ewelinkę!!!

reklama
Alusia trzymamy kciuki za Ciebie i Ewelinkę!

Justysia nasz szkraby (te starsze) potrafią rozbroić... jak się szykowałam na ta rozmowę z doradcą (jeszcze nei wiem co i jak, bo to nei była w końcu rozmowa, tylko test psychologiczny i jeszcze kilka odpowiedzi pisemnie) ubrałam spudnicę i białą bluzkę. Tomi mnie zobaczył i powiedział: "Mamo wyglądasz pięknie!" Myślałam, że się popłaczę - po prostu mnie rozbroił!
Dzisiaj rozmawiał z babcią mojego męża przez telefon i łaził po całym pokoju przykładając go do każdej napotkanej rzeczy i mówił "a to jest siedzonko Adasia, i kombinezon Adasia... a tu są spodenki mojego bracika..." Po prostu sikaliśmy ze śmiechu!
No i wszelkie teksty do Adaśka w stylu "No cio Adaśku?" "Niepłacz Adaśku, nie trzeba płakać" (wszytsko tak melodyjnie i z taka intonacją jak to zazwyczaj babcie do niemowlaków mówią), a gdy Adam sie budzi u góry w łóżeczku a my jesteśmy na dole to gdy tylko Tomek go usłyszy biegnie do góry i woła "Trzeba ratować Adasia!!! Ja go uratuję! Adasiu już idę!!!"... Po prostu sama radość! :-D

Dziewczyny, które maja facebooka możecie mnie znaleźć Ewa Gawlik Gliwice ;-) no i faremke mam, więc możemy zostac sąsiadkami :-D

no ja juz wykąpalam Kacperka mam spokoj luz blues :-D
juz mi przeszlo no a wkurzyl mnie wczoraj jak bo mamy sobie rocznice kacperek juz spal a on sobie do rodzicow i kolegi pojechal mialo go nie byc 20 min a nie bylo 2h :wściekła/y:no ale juz ok.
jak chcecie to przyjdzcie ja Wam dam to merci bo jak bedzie u mnie lezalo to ja je oczywiscie zjem.. sama :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:matko tyle kalori i jak tu czlowiek ma schudnac, aa bym jeszcze cos z mc donalda zjadla matko:-p:-D

Alusia nie przejmuj sie zeby cie pocieszyc to znalazlam na temat Ibprofenu
Ibuprofen w ciąży w ostateczności

W II trymestrrze dopuszcza się stosowanie tego leku. W III trymestrze wykazano, że ibuprofen może hamować czynność porodową, nie należy więc stosować tego leku pod koniec ciąży. W dostępnych badaniach nie wykazano ponadto, by ibuprofen był wydzielany z mlekiem kobiecym.
Pierwszych W 6 miesiącach ciąży lek Może być stosowany jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności. Nie opisano, wrodzonych wad

Wiec to nie twoja wina!!!!!

Dziewczyny ja szukam kroliczka wielkanocnego tutaj a nie w polsce. Tutaj jest taki fajny sklep z takimi rzeczami dla maluszkow. Jak ktoras by chciala to moge kupic i wyslac ale cena na Pl wyjdzie 200

Alusia dopiero teraz odczytalam Twojego posta to na pewno nie twoja winna,
w rudzie slaskiej jest genom tam robia badania prenatalne, maja super nowy sprzet
Centrum badań prenatalnych: Badania prenatalne
bedzie dobrze zobaczysz!!!!!!!!!!!!!!!!!1trzymam kciuki za Was nie przejmuj sie bo mala tez to zle znosi wtedy;-)
W Żorach jest też oddział , I ten sam lekarz! W każdym razie , to jeszcze dość wczesna ciąża żeby potwierdzić wadę na 100%, za kilka tygodni może się okazać ,że wszystko jest ok!

Witam się laseczki.
Moje dziecię już śpi, zasypia od tygodnia samo w łóżeczku, bez noszenia i bujania. Dzisiaj zasnął pierwszy raz bez płaczu :) ufff bo już mi go strasznie żal było i myślałam że się złamię i znowu zacznę lulać, a to chyba ostatni dzwonek na oduczanie bujania.
maylah ja dawałam Młodemu jak był marudny i płakał przy wkładaniu czegokolwiek do buźki nurofen w syropie i pomagało. Zawsze na noc dostał dawkę, do tego zimny żel Dentinox na dziąsełka i troszkę wyciskałam na nasadę smoczka.
justyś dzięki za zmianę barwy, ja już i tak jestem ślepa...
alusia a o przyczynie tej wady lekarz coś mówił? Nie sądzę żeby JEDNA tabletka przeciwbólowa aż w taki sposób wpłynęła na serduszko Małej. Nie martw się na zapas, bo tak jak piszą dziewczyny, jest kilka wad serca, które mijają wraz z rozwojem maluszka albo z którymi można żyć. Ja podczas usg połówkowego też przeżyłam chwile grozy, bo Młodemu serduszko zwolniło do 40 uderzeń i też nie wiadomo co było przyczyną. A tak poza tym straszny pech Cię prześladuje, najpierw problemy z mężem, potem się połamałaś, teraz te złe wieści. Musisz odpędzić te złe moce :)
ewcia ja już nie mogę się doczekać tych tekstów jakie Młody będzie puszczał. Ostatnio mój siostrzeniec prawie 6 letni, który mnie nie widuje zbyt często i nie za bardzo lubi (bo nie pozwalam mu na wszystko) mówi do mnie: tęskniłem za Tobą wiesz.. zastrzelił mnie totalnie, rozdziawiłam gębę i nie wiedziałam co odpowiedzieć...tak mnie zaskoczył:)))
adaaaa dobrze że się pogodziliście... w rodzinie musi być zgoda:)
I przypomniałam sobie że chyba kiedyś daisy26 mówiła o podaniu moich namiarów na nk

Ostatnia edycja:
kobitki nadrobiłam was ale powiem szczerze, nie mam siły dziś siedzieć z wami i udzielać się na bb, miałam koszmarną nockę, dziś cały dzień łepetyna boli, że :szok::szok::szok: chyba ciśnienie wariuje bo czuję się okropnie, a poza tym mała bidulka zasnąć nie może idę się obok niej położyć to może szybciej jej to pójdzie,

miłego wieczorku i kolorowych snów życzę

Laseczki , teraz przegladam sobie nasza regionalna gazetę , dokładnie nowonarodzone dzieci z naszego regionu i zauważyłam ,że babka która ze mną rodziła w 2005 roku, wtedy urodziła trzeciego syna, potem ją spotkałam jak leżałam ze Stasiem w szpitalu na zapalenie płuc , ona tam leżała z 4 synem , a teraz patrze ,ze urodził jej się piąty syn , po prostu:szok:
A w ogóle były z nią przeboje , bo przypatrzono ,że zabiera danonki z lodówki od pacjentów, oczywiście innych pacjentów!

reklama
ALLa to napewno nie od tej tabletki ,jakby tak od tabletko to pewnie co 2 dziecko było by chore.
A po drugie jeszcze nie wiadomo czy to prawda,teraz mówią tak ,a za pare tyg. okaże sie ,że imcoś nie pasowało .
Zrobisz badania i zobaczysz !
Niezamartwiaj sie na zapas bo to szkodzi EWELINCE!!

algide pochłonęłam i kawke pije z POŁÓWECZKĄ!!

Maluchy śpią!!
Musze WAM powiedzieć ,że pozwoliłam sobie ostrzyc moich dwóch starszaków.
Z tym młodszym było gorzej ,ale jakoś poszło.
Pewnie bez poprawek sie nie obejdzie ,bo mały kawałek już dla nozyczek zostawiłam bo sie darŁ.
No i zle nie jest:-):-):-).

EWO u nas podobnie tekst''nie trzeba płakać'',''już cie LULUSKU ratuje''jest na porzadku dziennym.
ostatnio targa mi małego i sam chce nosic i mówi ,ale jestes ciezki .
Ja oczywiscie trzymam na dole,ale wiesz najlepsze jest to ,że JULEK sie cieszy w niebogłosy.
Do tekstów należy równierz ''NIE PANIKUJ'', ''MAĆ''jak mu coś nie wyjdzie podsłuchał u mnie chyba jak mówie kurde mać:szok:.
A od paru dni''DOSYĆ TEGO'',''MAM DOŚĆ'':szok::szok::szok:.
A ze słownictwem trzeba sie pilnowac ,chociaz my nie przeklinamy.:no::no::no:

Do góry