reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
dziunka, ja pije duzo (3-4 300ml kubki dziennie) herbaty, czarnej z mlekiem i kupa u nas to musztarda i z koloru i konsystensji. czasami ciemniejsz,ale wtedy jak mala dostanie wiecej mleka modyfikowanego i to jest podane jako skutek ubiczny

OOO dokladnie taka kupe robi ostatnio Joasia! trafne okreslenie, nie moglam na to wpasc :-D

e tam Malina - dziunka poprostu czyta ulotkę;-)
Ja daję 2 kropelki Devikapu.

Tak jest ;-) Glupia jestem bo wszystkie ulotki na okraglo czytam po sto razy:-D:-D:-D ja daje 1-2 devikapu

Ehhhh
Soni strasznie paprzą sie te plamy na buzi - wczesniej byly krosty które rozdrapała i teraz tak jakby bardziej sie to rozlało i slimaczy sie ropką :-(
Wczesniej jej to odkażałam taka maścią ale wczoraj wpadłam na pomysł z fioletem bo przeciez fiolet wysusza i odkaża i wogóle super tak wiec po konsultacji z mamą przystąpiłam do dzieła.
Sztuką było ją wogóle wysmarować tym fioletem we WŁAŚCIWYCH miejscach bo jakby lekko złośliwie odwracała mi sie akurat na wszystkie strony - a niby na śpiąco łatwiej... :sorry: Efekt tego taki że wygląda teraz jak indianka ale juz widze po nocy że ładnie się to zasklepiło :tak:

Ehhhh
Soni strasznie paprzą sie te plamy na buzi - wczesniej byly krosty które rozdrapała i teraz tak jakby bardziej sie to rozlało i slimaczy sie ropką :-(
Wczesniej jej to odkażałam taka maścią ale wczoraj wpadłam na pomysł z fioletem bo przeciez fiolet wysusza i odkaża i wogóle super tak wiec po konsultacji z mamą przystąpiłam do dzieła.
Sztuką było ją wogóle wysmarować tym fioletem we WŁAŚCIWYCH miejscach bo jakby lekko złośliwie odwracała mi sie akurat na wszystkie strony - a niby na śpiąco łatwiej... :sorry: Efekt tego taki że wygląda teraz jak indianka ale juz widze po nocy że ładnie się to zasklepiło :tak:

ale robisz to gencjana na wodzie prawda?
bo nie wolno na spirytusie bo ja poparzysz.

Dodam ze wiem bo od tygodnai wacze z aftami w buzi Idy i w miedzy czasie zdarzylam sie podszkolic. Jesli chodzi o zasuszanie tego typu miejsc to raczej rivanol, to sa otwarte ranki, a pepuszek nie byl ranka a jedynie mial byc utrzymywany w suchosci i czystosci.

Ostatnia edycja:
ale robisz to gencjana na wodzie prawda?
bo nie wolno na spirytusie bo ja poparzysz.
Nie. Robie ta na spirytusie i nic sie jej nie dzieje. Do pempuszka tez tej użyłam.
Wiesz, mysle ze gdyby non stop ją tym smarowac to mogloby sie cos stac, ale ja to raz zafioletowalam i wystarczy bo juz sie nie ślimaczy.
A kiedyś, to dzieciaczkom wacikiem nasączonym spirytusem gardełka sie smarowało jak bolały i też sie nic nie działo...:sorry:

reklama
...
Dodam ze wiem bo od tygodnai wacze z aftami w buzi Idy i w miedzy czasie zdarzylam sie podszkolic. Jesli chodzi o zasuszanie tego typu miejsc to raczej rivanol, to sa otwarte ranki, a pepuszek nie byl ranka a jedynie mial byc utrzymywany w suchosci i czystosci.
No być może... nie twierdze że nie...
Tak czy siak już po wszyskim i co sie stało to sie nie odstanie....
ale tak jak mówie - ładnie to juz wygląda i nie mam potrzeby smarować raz jeszcze.
Widzisz, niestety tu ciezko z "naszymi specyfikami" - w aptece polecili mi tą maść odkażającą po której tylko ślimaczyło sie bardziej.... a te placki kazali wodą przemywac i tyle... co oczywiscie rzadnego efektu nie przynosiło...:sorry:

Do góry