reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

1x1 miało sporo dzieci moich koleżanek i też lekarze nic nie mówili, więc wnioskuję, że to ok.
mi się wydawało, że ciemiączko to ma sporo czasu na zarosnięcie, no, ale ja lekarzem nie jestem, nie znam się, a ufam swojej lekarce! ona jest z tych co to bez potrzeby leków nie przepisuje. jak mała była przeziębiona to dała tylko wit C i krople na katarek, a jak byłam z nią u innej (bo moja akurat tego dnia nie przyjmowała) to zaraz antybiotyk zapisała :sorry: , no, ale mi się to nie spodobało i dobrze, że na następny dzień poszłam do swojej lekarki! po tygodniu przeziębienie minęlo i antybiotyk wcale nie był potrzebny

reklama
Zaraz zwariuje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mala odkad jest na nutramignie ulewa mleko. Przed chwila ja przebralam i znowu powtorka czyt. kolejne przebieranie . Mowilam o tym pediatrze to stwierdzila ze moze cos w zoladku nie jest do konca wyksztalcone(nie pamietam dokladnie jak to nazwala). Wiec jej mowie ze wczesniej tak nie bylo na co ona wzruszyla ramionami :wściekła/y::wściekła/y: Wiem ze jest taki zageszczacz mleka nutrilon(nie wiem czy dobrze napisalam) ale nie chcilalabym na wlasna reke wprowadzac. Moze faktycznie przejdzie ale juz nie mam sily jej przebierac 20 razy :-:)-:)-(

Ja mam Vigantol , kosztował ok 6zl , mialam recepte.

Zaraz zwariuje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mala odkad jest na nutramignie ulewa mleko. Przed chwila ja przebralam i znowu powtorka czyt. kolejne przebieranie . Mowilam o tym pediatrze to stwierdzila ze moze cos w zoladku nie jest do konca wyksztalcone(nie pamietam dokladnie jak to nazwala). Wiec jej mowie ze wczesniej tak nie bylo na co ona wzruszyla ramionami :wściekła/y::wściekła/y: Wiem ze jest taki zageszczacz mleka nutrilon(nie wiem czy dobrze napisalam) ale nie chcilalabym na wlasna reke wprowadzac. Moze faktycznie przejdzie ale juz nie mam sily jej przebierac 20 razy :-:)-:)-(
temu moj ciagle z pielucha pod broda albo sliniakiem eh

OLICA przynajmniej wiesz na czym stoisz. Teraz lekarka dobierze odpowiednie leczenie i bedzie dobrze. USZY DO GÓRY :)

No oby oby....

Hmm ciekawe co to za bakteria...nie czytaj po tym necie bo sie niepotrzebnie zdenerwujesz.

.

Właśnie już wczoraj się naczytałam, ze to trudna bakteria, powracająca i takie tam.
Znowu mam doła... jak mi dziecko nie je, to ma znowu jakieś bakterie....
Dlaczego ja muszę mieć z Malwinki zdrowiem cały czas pod górę ? :-(

Proteus mirabilis (pałeczka odmieńca) jest komensalem przewodu pokarmowego ludzi i zwierząt, ale może wywoływać zakażenia (edno- i egzogenne).
Częste infekcje P. mirabilis i P. penneri mogą się przyczyniać do powstawania kamieni w nerkach i pęcherzu moczowym, ponieważ bakterie te wytwarzają ureazę i zmieniają pH moczu na zasadowe (z ok. 5 do
icon_cool.gif
. Takie środowisko sprzyja powstawaniu kamieni fosforanowo-magnezowych i apatytowych.
U małych dzieci P. mirabilis może wywoływać biegunki. Zdaża się też proteusowe zapalenie ucha środkowego.

ze strony: Proteus mirabilis

No dokladnie, a u nas i coś a`la biegunka i brak apetytu od 2 miesięcy.

Ja daję jedną kapsułkę, chociaż pediatra kazał dawać dwie, ale boję się przedobrzyć. Skoro zalecana dziena dawka to 400 jednostek, a ja daję również mleko mod. w którym jest d3.. Sama nie wiem. Cały czas myślę o tej krzywicy..
A tak swoją drogą dlaczego pediatrzy nie dają obligatoryjnie recepty na d3?????!!!! Chorobcia, ja płacę 20 zł za opakowanie, a jak będę podawać 2 kapsułki to 40 miesięcznie. Do tego mleko, pieluchy, linomagi, oilatumy, pieluchy, szczepienia itp... Wizyty u specjalistów. Zbiera się kwota.. A z innej beczki wczoraj za wizytę domową pediatry zapłaciłam 250 zł:eek:

Ja daję jedną kapsułkę, chociaż pediatra kazał dawać dwie, ale boję się przedobrzyć. Skoro zalecana dziena dawka to 400 jednostek, a ja daję również mleko mod. w którym jest d3.. Sama nie wiem. Cały czas myślę o tej krzywicy..
A tak swoją drogą dlaczego pediatrzy nie dają obligatoryjnie recepty na d3?????!!!! Chorobcia, ja płacę 20 zł za opakowanie, a jak będę podawać 2 kapsułki to 40 miesięcznie. Do tego mleko, pieluchy, linomagi, oilatumy, pieluchy, szczepienia itp... Wizyty u specjalistów. Zbiera się kwota.. A z innej beczki wczoraj za wizytę domową pediatry zapłaciłam 250 zł:eek:

250zl?? :szok::szok::szok::szok: Nie wiedzialam ze wizyty domowe sa platne. :eek:

Dziwna reakcja lekarki :confused2:

Moim zdaniem skoro lekarz kaze dwie to trzeba dawac dwie. A nie na wlasna reke cos robic. Ale to moje zdanie ;-)
U mnie na kazdej wizycie pyta czy sa jeszcze krople i sama zapisuje w razie co.

A co do wizyt domowych - jak wezwe swoja pediatre to wizyta darmowa, jak innego lekarza 50 zł max.

Dziewczyny czy czopki glicerynowe 1g dawalyscie dzieciom?

Bo Asia ma zaparcie straszne i chce jej pomoc ale nie wiem czy ten czopek moge...

reklama
Do góry