reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Nie chce mi się nic pisać bo jestem załamana:-:)-:)-:)-:)-:)no:
Ja tam wszystkim dobrze życzę.....
ale dziś moja szwagierka zdała prawko za pierwszym razem:no:
A ja kuźwa 6 razy nie umiałam zdać i teraz mam już rok przerwy więc prawie nauka od nowa:no:
Buuuu...chyba się poryczę:-(
Aga próbuj ja zdawałam chyba 5 razy potem zrobiłam sobie kilka lat przerwy od nowa na kurs i zdałam później za 1 razem wiem że im dłużej się zdaje tym człowiek bardziej podłamany czasem warto zrobić przerwe aby odzyskać pewność siebie i spokój.:tak:

W Polsce bylo super - zima poczekala :)

Co do lotu samolotem to Max spisal sie swietnie. Spal prawie caly lot. Ale za to w drodze powrotnej mielismy numer.
Zlapalam Maxa i polecialam do schodkow. Wozek oczywiscie zostawilam tuz przy luku bagazowm. Jak juz usiedlismy to mi sie przypomnialo ze zapomnialam torby , ktora byla przy wozku a w torbie pampersy.
I co jak se Max skupka?? A nie supka sie bo on robi kupe co 2 dni.
Samlot ruszyl. W powietrzu Max zaczal stekac:szok:. I co teraz???
Michael polecial z nim do kibla . Dlugo nie wracal. Jak wrocil to mina mi juzprzedstawila dramatyzm sytuacji . Pampers nie do uratowania. Max obsrny caly az pod lopatki.. w body ma powtykane......papierki toaletowe i papierowe reczniki:eek:.

Wiec mama musiala zaimprowizowac w tempie ekspresowym. Kanapki wyskoczyly z jednorazowej reklamoweczki. Reklamoweczka zostala rozerwana i posluzyla za ceratke. Sliniak zeskoczyl z klaty i robil za pieluche. Reczniki papierowe tez sie przydaly. Byly miekka warstwa miedzy sliniakiem a ceratka. Wszystko spielismy bodziakiem i ukrylismy w dzinsach ;-). Max dolecial do Dublina szczesliwy. Pseudo-pielucha sie sprawdzila. Siuski pozostaly wewnatrz.

Emwu uśmiałam się do łez, bo sytuacja jak się to czyta bardzo zabawna ale jesteście pomysłowi jak mało kto naprawdę.:-D

dzień dobry.

Danielkowi znowu się nocki rozregulowały, budził się dziś 3 razy i nie śpi od 6. ale oczka malutkie, leży w łóżeczku więc może wreszcie zaśnie.
nie mam pomysłu na obiad, Kopciuszku co robisz?
Ja dzis mam rosolek,udeczka pieczone i ziemniaczki;-)

Tomek też dziś obudził się o 6:szok::szok::szok:
Ale błogosławiony cyc uśpił go w łóżku jeszcze:-)
Tylko że Hania obudziła się o 7.30 i wszystkich obudziła:wściekła/y:
Chyba przestanę ją kłaść w południe bo i tak zawsze się budzi zmierzła i chodzi potem spać po 21 a rano i tak nie da pospać:no:

U mnie bylo podobnie:tak:tez dzis Julka obudzila sie po 7:00 i tez obudzila malego:tak:

nawet nie straszcie efektami karmienia..
mi wczoraj kuzynki meza mowily ze jak przestane karmic to i zaczna wlosy wypadac??
to prawda???:szok:

Tak,u mnie bynajmniej tak bylo:tak:jak przestalam karmic to byla masakra:tak:teraz narazie mi nie wypadaja:-)

nie wiem czemu:no:myslalam ze tak musi byc:tak: pewnie dlatego kazal zeby kase sciagnac skoro wszystko z malym prawidlowo.
no właśnie chyba o kase chodzi, bo skoro wszytsko ok to nie potrzeba znow po tak krotkim czasie kontrolowac... tak jak pisalam wczesniej ..nam profilaktycznie kazali w 7miesiacu przyjsc:tak:

reklama
Dziewczyny karmiace piersia czy wszystkie podajecie swoim dzieciaczkom witamine D?

Moj maluszek caly czas (z jedna mala przerwa na karmienie, prawie nic nie zjadl) odkad wrocilismy ze szczepienia spi :eek: (od 15 juz) Czy ktoras z Was tak miala?
tak witamine D i K:tak:
Gabrysia tez po szczepieniu przez 2 dni prawie non stop spala a jak sie juz budzila to strasznie marudna byla...pozniej dla odmiany przez 3 dni nie spala wogole w dzien a do niej to nie podobne ...w zasadzie po ok 7 dniach wszytko wrocilo do normy:tak:

Do góry