reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

pediatra powinien zwrocic uwage na napiecie miesni, ale mozna sie wybrac profilaktycznie do rehabilitanta dziec na przeglad:tak: zreszta jesli dziecko ma asymetrie, lezac trzyma glowke ciagle w jedna strone, wygina sie a la na szermierza czy cos to wtedy

reklama
Ja tez jeszcze nie mam.
A po pierwszym porodzie dostalam po 3 miesiacach, a potem dostawalam co 3-4 miesiace, czasem 2. Ale testów ciążowych sie narobiłam;-)Okolo roku sie unormowało:tak:

ja nadal karmię piersią, okresu brak (może ciąża:-))

ale od dziś raz dziennie dlaję małej butlę mleka modyfikowanego- jedna lyżeczka zastąpiona łyżeczką kaszki :tak:
to jest posiłek w porze obiadowej
później z każdym tygodniem będę zwiększać po łyżeczce kaszki a zmniejszać mleka aż będzie byutla samej kaszki..
a jak zacznie 4 miesiac będę dawała tak jak i położna mówiła , gotowane marchewki, ziemniaczki, banany,jabłka itp...a oże nawet ciut prędzej...
zobaczmy:tak:
dodam że onba bardzo dobrze wie że karmię piersią a ja mam zamiar się zalecać do jej sposobu odżywiania

reklama
Kamcia - a dajesz kaszke mleczna czy bezmleczna, bo jak bezmleczna to nie musisz mleka odejmowac tylko mozesz do normalnie przygotowanego mleka dorzucac kaszke. I jeszcze jak bedziesz duzo tej kaszki dawala to bedzie ona za gesta zeby butla dac, no chyba ze dasz kaszke bezmleczna do swojego mleka to wtedy bedzie zawsze rzadka:tak:

Do góry