reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2009

reklama
Mea my płaciliśmy 60 zł za osobę ze wszytskim, no oprócz alkoholu, było 5 posiłków gorących, swojskie wędlinki, przystawki, pieczone mięsko, ryby faszerowane, 3 sałatki, napoje, soki, cola, 2 rodzaje ciasta i oddzielna sala tylko do naszej dyspozycji.
Jedzenia naprawdę dużo i dużoo zostało.

Hej:-)u mnie nocka calkiem calkiem:tak:mialam dwie pobudki o 3 i o 6:tak:wstalam o 7:40:-)nie moge narzekac przy tym co pisze Nessi:no:
Marta, głowa do góry, będzie dobrze, wierzę w to.
A ja zaobserwowałam, że Franka siusiaczek jest ciągle na jedną stronę, od kilku tygodni układam go a drugą ale to nic nie daje. Jak sprawdzam pieluszkę po jednym siusianiu to ewidentnie widać, że sika na jedną stronę. Jak myślicie czy to jest problem?

Ja nie wiem czy to problem:no:wiec nie pomoge.

to sie dowiedzialam...
ta piers jest zaczerwieniona w miejscu w ktorym mnie boli.. ale jakas specjalnie goraca nie jest..

fajnie ze wiedzialam o tym przegotowaniu mleka..
niedalej jak 3h temu mialam 37stopni.. wtedy dopiero Majke karmiłam.. a teraz ja nakarmiłam a pozniej zmierzylam sobie temp i mam 38,3 ;/

No to nie ma wadpliwosci ze to zapalenie:no:jak temp bedzie sie utrzymywac to idz do lekarza.

Mam nadzieję że już lepiej.

Ja moge sie przemeczyć, to nie problem, gorzej z dzieckiem, Jak któras mama przechodziła operacje dsziecka to wie jakie to przeżycie... najbardziej boje sie o małego, bo Antoś był operowany jak miał 1,5 roczku a konsekwencje operacji sa do dziś. On po tym zaciął się, przestał mówić, ile my przeszliśmy wizyt i u foniatry i u logopedy żeby jego mowę odblokowac:-(

Trzeba byc dobrej mysli,wiem ze jest trudno,matka zawsze sie martwi.

Wody bez cukru nie chce :no: jak widzi mnie to wyje i gapi się na cycki jak widzi męża to spokój :eek:

Sprawa wygląda tak: kąpiel, po kąpieli , potem karmienie, przy cycku śpi smacznie, jak się wezmie do odbicia to gały ma jak 5 zł i nie wyglada już na sennego ... w łóżeczku stęki, kwęki, ryk .......co godzina ''wake up'' mąż mu smoka - śpi, i tak do 22:30, potem karmie, stęki, kwęki, gały jak 5 zł i dobry humor ma, dosłownie jak wyspany i tak jest przerwa do godz. 01:30, potem znowu to samo i spi do 4:00, od 4 nie śpi aż się rozwidni i dopiero zasypia :no:
A dlugo spi w dzien?Przerypane masz,wycwiczyl was sobie maly:-Dtaki sliczny a taki lobuz:-D

mam pytanie do dziewczyn ktore robily chrzciny w lokalu - ile placilyscie za osobe ?? bo u nas chyba ceny sa z kosmosu ... place 82zl/os i ciasto daje swoje !! do tego 12 zl za litr soku !! masakra !!

Nie wiem ile biora u nas biora bo jeszcze sie nie rozgladalam.Ale drogawo u was:tak:szczegolnie za ten sok:tak:

ja w domu nie zmieszcze tylu osob !!! i chyba bym sie wykonczyla z przygotowywaniem wszystkiego - zwlaszcza psychicznie przy mojej tesciowej ... wogole nie biore pod uwage robienia imprezy w domu

No fakt bidulo...ja to nawet u teściowej robilam hehe, ale wiem, że moja jest jedna na 100...

Witam znad sniadanka :tak:

Dzisiaj trochę pospałam, ale ''szałem snu'' bym tego nie nazwała :-D
Młody słabo śpi, albo sobie robi z nocy dzień albo ma coś z zębami bo brzuchy to go nie bolały a zachowywał się jakby mu coś tam przeszkadzało, intensywnie się ślini :eek:

Nessi pewnie juz tysiace rzeczy wyprobowalas a moze jeszcze wyprobuj nasz sposob. Po kapieli jak go juz i ubiore i nawet widze ze mialby ochote jeszcze poszalec to go nie zabawiam. Juz pod koniec jedzenia przyciemniamy swiatlo i wlaczamy jego (zawsze te same) kolysanki i nosze do odbicia ale juz nie rozmawiam z nim. Pozniej klade do lozeczka, wlaczam karuzele i wychodze. Czesto zasypia sam (tfu! tfu! :sorry:) ale jak zaczyna skwierczec i mu nie wychodzi wlaczamy suszarke bo szum bardzo wycisza. Suszarke mamy z nawiewem zimnego powietrza i tej opcji uzywamy. Suszarke klade na biurku i wychodze (oczywiscie trzeba pilnowac i nie zapomniec o niej). Pada po kilku minutach a jak po jakims czasie slysze ze sie znowu wybudzil wlaczam na chwile jeszcze raz i nie wyjmuje z lozeczka. I tak powinien usnac na dluzszy czas. Czasem oczywiscie widze ze jest inny problem (nie dojadl, jest rozzalony i trzeba przytulic, brzuszek, itp) to wtedy wyjmuje ale nie rozbudzam. Trzymam kciuki zebyscie wymyslili sposob na swoje dzieciatka i zeby Was juz noca nie terroryzowal :-D Z drugiej strony to nie wiem czy warto go uczyc przesypiac cale noce bo i tak niedlugo zabkowanie sie zacznie ;-):laugh2:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny Ratunku!!!!!!!!!!!!1
moje dzieck plcze od wczoraj od 18...
lape go za uszko jak tylko pprzestanie i nie powoduje to placzu...
katar nam juz przeszedl i kaszel tez...

jesc nie chce..je co godzx po 30-40ml..
nawet na rekach go trudno uspikoic..
daje smoka lapie szybko pociagnie kilka razy i placz..;/

co mu moze byc??:szok:

Gorączki nie ma? Jedź do lekarza!!!!ale już!

Mam nadzieję że już lepiej.

Ja moge sie przemeczyć, to nie problem, gorzej z dzieckiem, Jak któras mama przechodziła operacje dsziecka to wie jakie to przeżycie... najbardziej boje sie o małego, bo Antoś był operowany jak miał 1,5 roczku a konsekwencje operacji sa do dziś. On po tym zaciął się, przestał mówić, ile my przeszliśmy wizyt i u foniatry i u logopedy żeby jego mowę odblokowac:-(

A nie można tego wcześnirj zoperować? żeby nie pamiętał:sorry:
Wody bez cukru nie chce :no: jak widzi mnie to wyje i gapi się na cycki jak widzi męża to spokój :eek:

Sprawa wygląda tak: kąpiel, po kąpieli , potem karmienie, przy cycku śpi smacznie, jak się wezmie do odbicia to gały ma jak 5 zł i nie wyglada już na sennego ... w łóżeczku stęki, kwęki, ryk .......co godzina ''wake up'' mąż mu smoka - śpi, i tak do 22:30, potem karmie, stęki, kwęki, gały jak 5 zł i dobry humor ma, dosłownie jak wyspany i tak jest przerwa do godz. 01:30, potem znowu to samo i spi do 4:00, od 4 nie śpi aż się rozwidni i dopiero zasypia :no:

Jejciu współczyję!
Nie wiem jak ale radzę ci go jakoś przestawić bo moja bratowa do dziś..a Filip ma 1,5 roku ma w nocy 2-4 h przerwy:szok::szok::szok::szok:
Tylko że ona za prędko się poddała i mały bawił się w nocy o ona drzemała przy nim:szok::szok::szok:

Faktycznie może lepiej jedź z nim do lekarza!

reklama

O kurcze, do lekarza jedź!!
A nie można tego wcześnirj zoperować? żeby nie pamiętał:sorry:
No nie bardzo,im mniejsze dziecko tym większe ryzyko, bo to pod pełną narkozą robią:-( Ale Antoś nie pamięta juz operacji, tylko na tamta chwile tak to traumatycznie przeżył, że odbiło si eto później na jego mowie:-(

Do góry