reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dobra piszę coś o sobie, będziecie miały co czytać;-)
Zacznę od mojego dzieciństwa, które było okropne. Moi rodzice byli bardzo surowi i wiem tylko, że ja nie chcę wychowywać tak moich dzieci. Mam dwa lata młodszą siostrę i o 10 lat młodszego brata. My z siostrą dostawałyśmy porządne lanie o byle co. A w dodatku mój ojciec zaczął interesować się mną seksualnie gdy miałam 6 lat a 10 lat później mnie wykorzystywał tzn. uprawiał ze mną seks. Podejrzewam że mama o tym wiedziała i nie zrobiła z tym nic. Mam do nich okropny żal. Potem jak byłam w technikum poznałam Pawła - mojego obecnego męża, miałam wcześniej kilku chłopaków ale P miał to coś. 3 miesiące jak sie poznaliśmy poszedł do wojska, ja chciałam do niego jeździć na widzenia z jego rodzicami ale moi się nie zgodzili bo że niby prawie go nie znam a tym bardziej jego rodziny. Doszło do tego że zabrali mi telefon i nie puścili mnie do niego na przysięgę. P się zdenerwował (miałam wtedy prawie 20 lat) i powiedział że zamieszkam u niego i tak 2 miesiące później "uciekłam" z domu. Mieszkałam z obcymi ludźmi bo on nadal był w wojsku i było mi lepiej niz w domu.Po 2 miesiącach wzięliśmy ślub cywilny (wojsko płaciło mi prawie 1000 zł bo P był prawnie jedynym żywicielem rodziny), na kościelny chcieliśmy zaczekać aż wyjdzie z wojska, ale miesiąc później dowiedziałam się, żę jestem w ciąży i pobraliśmy się w styczniu. Wtedy byłam na studiach zaocznych ekonomicznych, których nie skończyłam przez ciążę. Urodziła się Klaudia a dwa lata później Amelka. W tym roku zaczęłam studia też zaocznie - filologia angielska. Z rodzicami nie utrzymuje kontaktu, na moich ślubach nie byli, swoich wnuczek nie znają a mieszkają 4 km od nas.
Ciekawa jestem czy którejś z Was będzie się chciało to przeczytać.

PRZEPRASZAM, żE MARUDZę
DOSKONALE cię rozumiem byłam w podobnej sytuacji :-(

reklama
firanki super!! Sama bym sobie załozyła, bo mam rolety w kolorze ściany....:sorry::sorry::sorry: i wygląda to bez sensu, bezpłciowo i monotonnie...ale jak ja mam te firnaki zmontowac...ehh

już nie pisze ze zasłonki tez by sie przydały bo dzieci nie chca juz takich typowych z motywami dziececymi szczególnie Wojtek a ostatnio to mówił ze woałby rolety Ja nie lubie zasłon bo kurz zbieraja ale mieszkamy na parterze wiec musza byc tym bardziej ze z jednej strony blok i z drugiej :sorry:

To rolety załóż, ja też nie mam zasłon tylko rolety :tak::tak:

no to nadrobilam ufff
Popoludniu bylysmy na zakupkach w Toys ar us Laura distala z Fisher Prica samolot.I przez niego trez spac nie moze siedz z nim w lozku:sorry:
Juz godzinke i non stop ja slysze:eek:
PO zakupach wrocilam z kumpela do domku i zrobilam szybko ziemniaki.Zjadlysmy i pojechalysmy z dziewczynami na sale zabaw.Poszalalay tam 2 h po czym wrocilysmy na chate:-D
W domu kapiel, kolacja i spanko.
MOj wropcil do domku z szampanikiem wiec spadam szybko:-)
Dobranoc
No to miałas fajny dzien a wieczor fiu-fiu zapowiada sie jeszcze fajniejszy:tak::tak::tak:
O i Anka dotarła:)

Dziewczyny, co jest dobre na odciski??????????
Zrobił mi isę latem na spodzie stopy od wysokich butów i kurza twarz eraz boli jak cho... roba. Próbowałam plastra, ale nico to.

No i po Ance, hehe
O kurde to nie fajny ten odcisk:no::no::no:Ja tez kiedys tak mialam i robilam tak jak ANABUBKA Tobie napisala i wcale nie bolalo:tak::tak::tak:Ale moze sprobuj tego co napisala AS
Witam! Ja na chwilkę. Jutro poczytam więcej. Wysiadam normalnie. Jak jechalismy na hipoterapię to o mało co tir by nam w du... wjechał. Mąż zatrzymał się na pasach a ten za nami nie wyhamował i zjechał szybko na lewy pas i przytarł nam bok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Potem goście, teściowa chora, z A. sie pożarłam:wściekła/y::wściekła/y:
Jutro napisze Wam więcej. Od rana jade jeszcze raz łatwić tego rehabilitanta:zawstydzona/y:
w ogóle to wczoraj zmarł syn znajomych miał 18 lat:-:)-:)-(
O jacie to mialas fatalny dzien :no::no::no:Dobrze ze Wam nic sie nie stalo
[*] dla syna znajomych:-(
Witam sie i ja:-) U mnie słońce!!! Pełno słoneczka:-D:-D do tego wczoraj kupiłam sobei jeszcze narzyce i już mi kwitną....:-) wiosennie sięrobi..ale podobno w marcu powtórka z rozrywki:confused2:.
Moje okna co chwilę sa i tak brudne, bo z zewnątrz koty obłocone ocierają się o szyby, a od środka Michał robi swoje:sorry: w tym roku okna myłam już z 10razy....tzn. od września:-p
Ale masz fajnie z tym sloncem:tak::tak::tak:U mnie przez chwile swiecilo,ale juz gdzies je wcielo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale i tak jestem happy bo wczoraj zapowiadali u mnie sam deszcz od rana,w sumie to juz od nocy

ANABUBKA
To niezle zaszalalas z porzadkami:szok::szok::szok::tak::tak::tak::tak:

To teraz sie witam
Mlodzi juz nie spia:szok::szok::szok:Ale wszyscy sie grzecznie bawia w swoich pokojach wiec mam chwilke luzu;-):-)Zaraz zadzwonie i zarejestruje sie do lekarza:tak::tak::tak:I pozniej bede sie pomalu zbierala bo umowilam sie z siora:rofl2:

Dobra dziewczyny spadam na chwilę, trzeba cos zjeść i wypic kawę i zaraz wracam
Joanna pod kazdym względem Twoja sytuacja była podobna? To wspólczuję, nie ma nic gorszego niz tacy rodzice

ej laski a mnie wzięło na placek ze śliwkami!!!!!!!! musze sobie upiec ale przepisau nie mam sprawdzonego ..tylko te z neta...:sorry:

reklama
Do góry