reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Anka ja powiedziałam ze juz tego nie dotknę, bo skoro to pies patryka niech on sprząta, a ze go ostatnie dni nie bylo ciągle, albo te dzieciaki były to jakos tak wyszło:eek:
jutro zakaz kompa i tv, moze wtedy sie naucy ze wszystko trzeba sprzatac na biezaco,
mojego sie nie umie doprosic zeby sie na niego darł

co do Maksa, to ćwicze, ale niedlugo bo mi ciągle wyje pryz tym:eek:

reklama
Medeuska masz racje skoro to Patryka pies to nich robi kolo niego.Ja bym nawet palcem nie kiwnela:rofl2:
A zmuszasz go naprzyklad zeby sie odwrocil do zabawki bo przy tym raczej nie powinien plakac.Ja to Laure ciagnelam za raczke i pomagalam jej nozke przerzucic.Moja jak miala 3mc to sie obracala dlatego pytam bo Maks ma juz 4 ale wiadomo ze kazde dziecko inaczej sie rozwija wiec nie ma sie czym przejmowac;-):tak:

o kurde cebulka...

Myszunia to super że wszystko idzie ku lepszemu:tak::tak::tak:
MH jak nie urok to.....zdrówka dla Helenki:tak:
Patrysia 1.5 m-ca miał Sewi jak go uczyłaś na nocnik:szok::szok::rofl2::rofl2::rofl2:to pewnia małą tez niedługo zaczniesz uczyć:-D:-D:-D:-D:-D
Anka wasze pory wstawania mnie powalają:-D:-D:-D:-Dno wrodziła się córka w ciebie jak nic:-D:-D:-D
moi graja w szukanie pary a ja mam relax przy kawulcu:-)

No to mały wykład :-p

Madea, jak chcesz Maksa podszkolić, to kładziesz go na boczku, np lewym. Prawa noga lekko podgięta. Lewą ręką ( swoją lewą) łapiesz, za pupę i bioderko, prawą ( swoją prawą) za ramię ( dłoń na przedramieniu dziecka, palce na ramieniu ) przyginając lekko w dół ramię popychasz delikatnie bioderko ku podłodze. A potem koniecznie to samo na drugim boczku w druga strone.

Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam :tak:

Dodam jeszcze, że moja Helenka nie lubiła leżeć na brzusku więc nie widziała potrzeby żeby się obracać...

malina tak zaczelam go uczyc jak mial 1,5 m-ca troche to potrwalo ale w lato chodzil juz w samych majtkach :tak::-)
no a kaj tam Niki i jej nocnikowanie :-D

moj m spi, Sewi oglada bajki no i Niki tez spi - dzisiaj caly dzien :szok::szok::szok::szok:
ciekawe co ona bedzie w nocy robic :confused2::confused2::confused2::confused2:
no ale nie mwie ze sie nie ciesze - spokoj ma sie rozumiec :laugh2::laugh2::laugh2:

Niki ja nie spi to prawie caly czas jest na brzuszku - lubi :tak::-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Myszunia to super że wszystko idzie ku lepszemu:tak::tak::tak:
MH jak nie urok to.....zdrówka dla Helenki:tak:
Patrysia 1.5 m-ca miał Sewi jak go uczyłaś na nocnik:szok::szok::rofl2::rofl2::rofl2:to pewnia małą tez niedługo zaczniesz uczyć:-D:-D:-D:-D:-D
Anka wasze pory wstawania mnie powalają:-D:-D:-D:-Dno wrodziła się córka w ciebie jak nic:-D:-D:-D
moi graja w szukanie pary a ja mam relax przy kawulcu:-)
wiem wiem ze pozno wstajemy ale ja chodze pozno spac:sorry: mam wielkie szczescie ze Laura taki spioszek jak mamusia:-DDzieki temu jestem mega wyspana:-D
malina tak zaczelam go uczyc jak mial 1,5 m-ca troche to potrwalo ale w lato chodzil juz w samych majtkach :tak::-)

moj m spi, Sewi oglada bajki no i Niki tez spi - dzisiaj caly dzien :szok::szok::szok::szok:
no ale nie mwie ze sie nie ciesze - spokoj ma sie rozumiec :laugh2::laugh2::laugh2:
1,5mc:szok::-D:-D chyba 1,5 roku:-D:-D
Niki ja nie spi to prawie caly czas jest na brzuszku - lubi :tak::-D

to tak jak moja Lali uwilbiala lezec na brzuszku:tak:

Kopytka byly pyszne:-p
Teraz Llai prosi mnie o bajke wiec dla spokoju pozwolilam jej na jedna:laugh2:

Niki do nocnika ostatnio nogę włożyła i na tym koniec jej przygód z nocnikiem :rofl2:
W lato pewnie będzie ganiać bez pieluchy, ale bez ciśnienia :-)

MH to bylo przywitanie z nocnikiem :))

Ja siedze z Latte machiato i babeczka przed kompem.zastanawiam sie czy wlaczyc pranie teraz czy kolo 19Bo teraz mam lenia:-D:-D

Nie wiem czy wam pisalam ale ostatnio w sklepie laura popchala mala dziewczynke i dalam jej kare na bajki.Non stop chodzi i gada ze nie wolno bic bo bedzie kara i ze wolno calowac:-DMam nadzieje ze zrozumiala.Wczoraj ladnie sie bawila ale nie mam pewnosci ze znow nie popcha kogos:eek:

Pati 6 tygodni miał jak zaczełaś go oduczać od pieluch:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
MH ty tak jak ja planujesz latem bez pampka ale bez ciśnienia:-):-):-)
Julina sie kłóci z chłopakami że są oszukańcy i kanciarze a poza tym to we wszystkich chłopakach płynie zła krew:-D:-D:-D:-D

Ja siedze z Latte machiato i babeczka przed kompem.zastanawiam sie czy wlaczyc pranie teraz czy kolo 19Bo teraz mam lenia:-D:-D

Nie wiem czy wam pisalam ale ostatnio w sklepie laura popchala mala dziewczynke i dalam jej kare na bajki.Non stop chodzi i gada ze nie wolno bic bo bedzie kara i ze wolno calowac:-DMam nadzieje ze zrozumiala.Wczoraj ladnie sie bawila ale nie mam pewnosci ze znow nie popcha kogos:eek:
no i super załapała:tak::tak::tak:nawet jak jej się jeszcze pare razy zdarzy to wkońcu załapie:tak::tak:
ja to się boję lata i Antka w piaskownicy:sorry:bo on z tych bitnych raczej i ciekawe czy latem dzieci w piaskownicy nie będzie lał:eek::eek:no nic najwyżej pare razy wróciy za karę do domu aż się nauczy:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziewczyny wlasnie - 1,5 roku - co mi na 1,5 miesiaca strzelilo :szok::confused2::zawstydzona/y::laugh2:
nie no swietnie... :-p:-p

heh... a to co jej zrobila dziewczynka??

Do góry