reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam się ze wszystkimi mamami które do nas dołączyły .. :-) .
mama05 - moje cycuny jakby mniej dziś bolą mam jakieś dziwne wrażenie że wogóle przestały , no a tak ogólnie to czuję się jak by mi się właśnie @ skończył , szok :szok::szok::szok: to jakieś nienormalne dlatego tak ostatnio napisałam , to wygląda jak by mi nic nie było czyżby to jakieś zawirowanie wiosenne ,
moja córcia nawet ostatnio zaglądała ma nasze forum i mówi ( mamo wy wszystkie chcecie być w ciąży w jednym roku ? to nie żle )
śmiała się z nas ogólnie mówiąc , sama siada przy allegro i wyszukuje nowych ogłoszeń z wózkami mrucząc pod nosem że kiedy będzie mogła wreszcie coś wybrać , i że nie myślała że to" robienie dziecka " tyle trwa . może ktoś pomyśli że nie powinnam wtajemiczać małej w to , ale u mnie jakoś gdy dziecko pyta odpowiada się prawdę , więc ona wie że staramy sie o rodzeństwo dla niej , :-)

marylka - pomyśl sobie że dziś jest pierwszy i ludzie mają wypłaty , a no i słonko nadają , więc zakupy na pewno będą lepsze niebawem , głowa do góry .

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mama99: i dobrze robicie według mnie że nie okłamujecie małej i kombinujecie jak koń pod góre co by jej powiedzieć a poza tym jak będzie mogła uczestniczyć w wyborze wózka , od początku się angarzuje więc i reakcja na rodzeństwo powinna być lepsza i mniej bolesna dla córy :)

mama05: czy Ty czasem nie masz ochoty zrobić pieczeni i wysłać jej do Choszczna :)
a co do utargu to chyba bym sie załamała jakbym tylko tyle dziś utargowała :(
ten wiatr mnie przeraża, ludziom parasoli na drugą strone wygina :(

Hej moje kobitki kochane.

zarobiona jestem od rana. Te dwa dni będą dla mnie bardzo pracowite, ale nie opuszczę was, nie martwić się :)))
marylka, pogoda pogodą, ale handel musi być. Trzymam kciuki.
mama05, dzieciaczki śliczne, a Zunia to cała ty, choć widziałam się tylko na avatarku, to podobieństwo ogromne. Dominik jest delikatniutki, taki aniołeczek, widać, że grzeczne dziecko. Piękne. Nie ma co gadać trzecie będzie sliczniutkie. ładne dzieciaki wam wychodzą:-D
mama99, nie dołuj się kochana, bo ja tu kciuki za twoją fasolkę trzymam i czekam z niecierpliwością na twój teścik.
sergeevna, zazsdroszczę słoneczka, bo w Wawie już wieje ostro, a ma być jeszcze gorzej.
wiola, a tymi rannymi pobudkami się nie martw. Trzeba to przetrzymać. Mój Karol też się budził o takich porach, że ledwo wstawałam do niego i później kładłam się razem z nim i dzięki temu jakoś funkcjonowałam.
pysia, jak tak kierowco, radzisz sobie ???
bibinka, czekamy na wieści od Ciebie, co ci ginek powiedział?
agnieszka, synek wygląda na starszego niż jest, będziesz miała z niego pomoc przy maleństwie.
josephine, nie zazdroszczę, ale moze uda się zdiagnozować usterkę i wszystko będzie ok. A jak nie to świece... nastrój:-):-D;-)
asiuasiu, jak tam pracusiu jeden ? wdrożyłaś się już w pracę, kiedy do nas wracasz ??? Tęsknimy.
agus_kula, a Ty gdzie ??? meldować się tu szybko !!!

a mimo, że pracy mam dziś dużo i pogoda do dopy, to mam dobry dzień. Od dwóch dni uczymy Karola spać z swoim łóżeczku (kojcu) i ... spi sam. Po roku spania z mamusią, daje radę i śpi sam. Nie ma płaczu itd. Jupijaje !!!

trochę ci współczuję my jak kupowaliśmy nasze mieszkanie to zrobiliśmy remont taki kapitalny od razu, tak polecił mi mój wujek (jest elektrykiem) mówił że takie niespodzianki się mogą zdarzyć i lepiej od razu zrobić bałagan . więc mam teraz nową elektrykę , instalację wodną w łazience ,i gazową w kuchni ,kosztowało trochę ale to przecież dla nas na kilka lat ,:-) ,

no NAJWIEKSZY problem w tym ze wlasnie my po zakupie mieszkania 1,5 roku temu zrobilismy kapitalny remont kotry kosztowal nas 25 OOO euro i po 18 miesiacach sie dowiadujemy ze elektryka byla zle zrobiona. i co? ladowac dalej pieniadze? drugi remont od a do z? bo taka kasa to ja wole zapalcic za notariusza... a nie na 2 remonty w przecagu niespelna 2 lat...

ZAPMARTA- no!!!!!!!!!gratuluje :)))super,ze Maly spi sam-Ty sie bardzie wyspisz jak dziecko sie nie wierci i On dal rade-swietnie;)) dziekuje za tyyyyle milych slow na temat dzieci :))MAMA99- przeciez te cycuchy nie beda Cie bolaly cala ciaze,wiec moze tak ma byc.pamietaj-kazda ciaza i kazde dziecko jest inne:)fajnie,ze cora juz chce wybierac wozek i w ogole-ja moim tez mowie,ze mamusia bedzie miala dzidziusia w brzuszku i jak brzuszek urosnie to pojade do szpitala i urodze i wrocimy juz z maluszkiem na raczkach do domu i ciesza sie conajmniej jakbym zaraz miala jechac rodzic-mam nadzieje,ze uda mi sie zajsc w ciaze bo dzieci juz czekaja na rodzenstwo:)));)))

MARYLA- nie,no nie chodzilo mi,ze tylko uhandlujesz 25 zl,ale skoro juz ktos byl i kupil to zycze zeby sie rozkrecilo-moze dzis ten szejk zawita co ostatnio pisalysmy z ASIUASIU-pamietasz ;)))))))takze utargu zycze i klientow z kasa A dzis nie robie pieczeni-tylko pokroje boczek stopie na lekkie skwarki i podsmaze a cebulka i dodam do twarogi do tego ugotuje makaron i wymieszam z twarogiem-taki dzis obiad na cieplo bo nie mam ochoty stac przy garkach w taka pogode-najchetniej poszlam bym spac-jak ugotuje-to wysle do Ciebie DHL-em:))))))));)))))

josephine: współczuje z tym mieszkaniem, masakra jakaś może faktycznie czas się rozglądac za nowym :):)

mama99 mama05 ma racje z tymi cycuchami :) może tak ma być ja trzymam kciuki za piękną i zdrową fasolke :):)

mama05: pamiętam tego szejka :) i czekam na niego jak nie wiem co :):) no ja wiem że Ty byś mi tak źle nie życzyła żebym tylko 25 zł utargowała zresztą przedchwilką skasowałam panią 50zł no ale przydało by się więcej takich

kurcze ale ja mam dziś dziwny dzien najchętniej to bym już wybierała ciuszki dla siebie :) no ale z tym jeszcze poczekam a te półki jakoś tak wyjątkowo mnie kuszą :):) acha i czekam na ten obiadek :)

a ja znow przestawilam lozko inaczej,ale szafy juz nie ruszalam,zaraz biore sie za moj mega obiad,za godzine klade Dominika, Tomek dzis godzine wczesniej wychodzi z pracy-musi odebrac Zuze(dzwonilam do sasiadki-bedzie odbierala swoja corke to wezmie autem Tomka i Zuze-taki wicher a od przedszkola jednak jest kawalek na nogach)i jak wroca to Tom zostanie z dziecmi a ja zabiore sie z sasiadka i podrzuci mnie do mechanika po auto-do 17 musze sie uwinac bo zamyka:tak:mam nadzieje,ze nie wykasuje mnie 300zl-w koncu to tylko reczny...dziewczyny gdzie Was wywialo...:confused::confused:

mama ja jestem :) to dobrze że sąsiadka zabierze Twoje skarby bo faktycznie iść w taką pogode to przekichane i mam nadzieje że ten mechanik faktycznie nie zkroi Cie za bardzo , kurcze można na stałe jakoś zmienić kolor?? spodobał mi sie ten fiolecik :):)

no to ja juz jestem mały zaspał na spacerku wiec wrocilismy do domku i tera smacznie spi w łóżeczku niestety pewnie zaraz sie obudzi bo jego drzemka nie trwa dłużej niz godzinke mama05 -ja obecnie jestm w polsce (zapomniałam zmienić) wrocilismy w tamtym roku w marcu i dalismy my sobie rok tutaj zeby zobaczyc czy damy rade tutaj żyć chodzi mi głównie prace no narzie nie jest za wesoło wiec powaznie myslimy nad powrotem na jakis czas do irlandii naszczeście mamy gdzie wracać :D
josephine- a ztym mieszkaniem no to macie troche pecha no nic teraz musicie sie zastanowic co wam bardziej odpowiada zostac tu i remontowac czy pomyslec nad domkiem
a tak jesli chodzi o samochód to mam szczescie bo mój J sam wszytsko naprawi wiec przynajmniej na to kasy nie idzie

reklama
MARYLKA-:-DNIE MA TAK DOBRZE-CHCESZ PISAC FIOLETEM TO MUSISZ GO ZAWSZE ZAZNACZAC NA PALECIE BARW:tak:b e a t k a -No moj niestety komputerowiec i na samochodzie az tak sie nie zna,a poza tym to co bedzie mi naprawial to musi auto na podnosnic dac bo inaczej sie tego nie zrobi a my podnosnika nie mamy,tylko lewarek:laugh2::laugh2:znajac mechanikow to pewnie jeszcze sox tam znajdzie:baffled:a teraz gdzie mieszkacie w Pl??szkoda,ze nie mozna u nas zaznac takiego zycie jak za granica,ale coz-my napewno nigdzie nie wyjedziemy-staramy sie tu sobie radzic:tak:ja mieszkam pod Poznaniem.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry