ja cie sune pisałam posta 1,5 godziny i mi go wcięło

a juz pochwaliłam nowy look naszego forum

No to jeszcze raz.
Ja sie jednak na tego magica nie zdecydowałam

Kicrym mam nadzieję,ze sie nie gniewasz

Faktycznie sie napaliłam i nawet K przekonałam,ale jednak on realniej mysląc wytłumaczył mi co nieco.Przymierzyłam Maćka bez kombinezonu do Buzza i sie okazało,że całkiem spoko sie jeszcze mieści i tak naprawdę nowego wózka nie potrzebujemy,zwłaszcza,ze mieszaknie nasze już niedługo będzie i trzeba kase na urządzenie,więc nieprzymusowe wydaki musimy sobie podarowac.A szkoda

No ale wizja szybszej wybrowadzki od teściów mobilizuje mnie jednak do oszczędzania
Także
Survivor warto się nad tym magicem zastanowić!
Kamu ja tez myślę,że będziemy już więcej chodzic niż sie wozić ,a wrazie czego wytoczymy się tymwózkiem co mamy,co nie zmienia faktu,ze jakbym miała więcej kasy to bym sobie nowy fundnęła,ale to bardziej w celu zaspokojenia swoich zachcianek
a teraz mój wywód na temat Buzza dla
Kicrym
Na początku powiem ,że plusów jest znacznie mniej niż minusów

Najwieksza zaletą,moim zdaniem,jest wygląd,co nie ukrywam dla mnie duzo znaczy

Kolejna to to,że przy spacerówce możesz mieć dziecko przodem,ale tu już sie wkrada jedna wada,bo przy pozycji przodem do ciebie nie można ustawić siedziska na całkiem siedząca-są tylko dwie pozycje: na półleżąco i na leżaco,przy czym siedzisko jest kubełkowe,więc nie ma opcji rozłożenia oparcia na płasko,pozycja oparcia wzgledem siedzenia sie nie zmienia,poruszasz całym siedziskiem chcąc zmienić pozycje na leżącą.Przodem do jazdy można siedzicko ustawić na siedząco,półleżąco i leżąco.
Budka jest regulowana, w sensie można dac niżej lub wyżej,poruszając po stelażu,tak,że większe dziecko nie dotyka ci czubkiem głowy o budkę. Budka jest mała:-(,mozna dokupic ochraniacze na wiatr ,które sie dopina,wyglądaja tak:
QUINNY BUZZ 3 & 4 WIND BREAKER / STORM BREAKER on eBay (end time 15-Mar-10 12:33:25 GMT) , nie wiem czy w Pl juz są dostepne

,ale pewnie niedługo będą

,chociaż i one nie są nie wiadomo jak rewelacyjne,szczerze mówiąc pod tym względem lepsza była budka w starszym modelu Buzza.
Siedzisko (sama wyściółka) ma dwie opcje: jedna dla małych dzieci jest grubsza,piankowa przystosowuje sie do ciała dziecka ,że ci maluch po spacerówce nie lata,a druga (rzekomo od 18 m-ca

,my ja mamy od 8 ,bo i tak mała) jest juz ze zwykłego materiału jaki się stosuje w wózkach,bez pianki to i więcej miejsca. Szału nie robi,aczkolwiek jestem mile zaskoczona,że Maciek się jeszcze fajnie mieści jak siedzi ,co nie zmienia faktu,ze jak lezy to jak sledź

- do spania chyba juz niezbyt wygodnie

W starszym modelu Buzza to siedzisko wydaje się być wieksze.On generalnie przez to ,że się to oparcie nie rozkłada to chyba nie jest zbyt wygodny dla dziecka

Dla mnie fajnie ,ze jest mniejszy i zgrabniejszy niz nasz poprzedni Speedi,ale to tez ma przełożenie w wleikości spacerówki.Mi sie lepiej prowadzi niz tamtą kobyłę;-)
Rączka jest regulowana-nas to tez sie przydaje,bo K z tych wyższych ludzi;-)
Podnózek regulowany,ale podobno awaryjny.Nam się ,odpukac,nie psuje,ale jak mielismy wcześniej Buzza to właśnie był zepsuty - nie było opcji podniesienia go do góry i dla tego żesmy oddali,bo jednak przy małym dziecku sie przydaje

Także jak byś kupowała używany to koniecznie to sprawdź.
Najgorszy feler tego wózka to przednie koło

Nie dość,że jak sie jedzie to klekocze,to w sklepach(na śliskich powierzchniach) się zacina,trzeba ustawic blokade,żeby się nie skręcało,bo inaczej nie da rady jechać.Troche pomogło nasmarowanie tego koła,ale nie na długo

Zero amortycacji na tym kole.wyjściem z sytuacji jest dokupienie koła terenowego
Koła terenowe do Quinny Buzz od G-7 (940673922) - Aukcje internetowe Allegro , jest pompowane to sie pewnie lepiej prowadzi,nie blokuje się i ma napewno lepsza amortyzację

Cene tez ma "niezłą"

,ale myslę,że jak zostawię sobie tego Buzza na nastepne dziecko to w nie zainwestuje,bo przy obecnym kole juz nie raz kur..ami rzucałam

Cały stelarz tez się wyrabia i zaczyna się "bujać" i trzeszcy-tu wystarczy co jakis czas nasmarować tu i ówdzie WD-40.
Gondolka porównywalna z X landerem.Zarówno ona jak i fotelik sie łatwo montują na stelazu.
Koszyk mały,a i tak trzeba sobie go dokupić chyba-ja przynajmniej dokupowałam,bo zawsze to lepsze niz nic.
Jest w miare lekki,ale teraz słyszałam ,ze są i lżejsze

Hmmm... to chyba tyle.
Moim zdaniem wózek nie warty swojej ceny

Oprócz tego,że fajnie wygląda to szału nie robi i w tej cenie mozna już naleźć fajne wózki z lepszymi możliwościami.Jesli jesteś wybredna ,co do wózków to wątpię,żebyś była zadowolona.Mnie najbardziej denerwuje to przednie koło

Buzz 4 różni sie tylko tym,że ma dwa koła z przodu.Nie wiem jakie ma to przełożenie w prowadzeniu tego wózka.Chyba bym jednak wolała to jedno koło terenowe z przodu niż dwa badziewne.
Najlepiej weż Kubusia i go przymierz.Sprwadż czy ci odpowiada opcja rozkładnia i przekładania ,ilość miejsca dla dziecka oraz jak ci się prowadzi.Pamietaj,ze wózek sie jeszcze wyrabia więc nie jest juz taki sztywny,no i im dziecko cięższe tym ciężej sie jedzie.
Zastanowiła bym się jeszcze nad używanym,ale za nowego tyle kasy bym nie dała